Meny

Gutten som elsket rådyr

Serie: Holger Munch og Mia Krüger 3

Det er en trykket atmosfære gjennom hele denne historien som gjør at leseren drives fra side til side ...

Trønder-Avisa Terningkast 5
Mia Krüger har planlagt seiltur i Karibia, men så ringer Holger Munch. De har en ny sak. Les mer
Vår pris
332,-
Spar
47,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 17 bonuskroner!

Vår pris: 332,-
Spar: 47,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 17 bonuskroner!

Om boka

En ung jente er funnet død i et fjellvann, og hun er kledd som en ballettdanser, med tutu og tåspissko. Ved bredden av vannet står et fotoapparat på stativ, og i lyngen ved vannkanten ligger en side fra barneboka Brødrene Løvehjerte. Hele åstedet er såpass underlig at Holger Munchs spesialetterforskningsgruppe blir innkalt, og Mia blir nødt til å utsette turen til Karibia.

4
De kriminaltekniske undersøkelsene avslører at det er rispet inn et firetall i linsa på kameraet som var satt opp – men minnebrikken er tatt ut. Hva betyr firetallet? Og boksiden som er revet ut av Brødrene Løvehjerte, har den bare blåst dit, eller er den lagt igjen av gjerningspersonen? Mia bruker sine betydelige forestillingsevner, men klarer ikke å skape mening utfra de merkelige gjenstandene.

Nye og gamle demoner
Obduksjonen viser at ballettdanseren var drept med en giftig injeksjon i hjertet – og merkelig nok har hun ingen tegn til å ha kjempet imot. Så blir en jazzmusiker drept på samme måte, på et slitent hotell i Oslo sentrum. Det gir Holger og Mia mer å jobbe med, men samtidig øker det presset, og plutselig melder etterretningen interesse for etterforskningen. Og Mia jages fortsatt av sine egne, gamle demoner, tvillingsøsterens død. Endelig kan det se ut som hun kan nærme seg en slags avklaring.

Samuel Bjørk i storslag
De leserne som likte Samuel Bjørks første kriminalroman Det henger en engel alene i skogen, kan virkelig glede seg til Gutten som elsket rådyr, den er nesten umulig å legge fra seg! Her finner leserne igjen den samme skumle og fremmedartede atmosfæren, der skakkjørte sinn setter hverandre stevne. Holger og Mia har fremdeles utmerket kjemi, og vi håper vi får flere bøker om dette radarparet.

Fakta

Utdrag

 

Om forfatteren

SAMUEL BJØRK (f. 19??) er pseudonymet Frode Sander Øien bruker på sine krimromaner. Hans første krim Det henger en engel alene i skogen (2013) vakte stor oppsikt og er solgt til 30 land. Den ble nominert til Bokhandlerprisen i 2013, og var hovedbok i Sveriges største bokklubb i 2014. Oppfølgeren Uglen ble også en bestselger i en rekke land. Frode Sander Øien har også utgitt romanene Fantastiske Pepsi Love og Speed til frokost.

Medlemsblad

 

Anmeldelser

Det er en trykket atmosfære gjennom hele denne historien som gjør at leseren drives fra side til side ...

Trønder-Avisa Terningkast 5

Klaustrofobisk spenning ... Samuel Bjørk forener det beste fra de to første krimbøker i denne.

Adresseavisen

'Gutten som elsket rådyr' er den beste i serien så langt. (...) Hvis alle tanker om realisme legges til side, blir dette en til tider svært sidevendende seriemorderthriller. (...) forfriskende å lese en forfatter som så til de grader dyrker sin egen krimstemme og tør å gå egne veier i mengden av stadig mer like norske krimbøker.

, VG