Meny
Ny krim av Camilla Läckberg: Heksen
Heksen - Camilla Läckberg

Heksen

; Kari Bolstad (Oversetter)

Serie: Patrik Hedström og Erica Falck 10

«Heksen er en vellykket krimroman med både spenning og samfunnskritisk refleksjon, og den tegner et mørkt tidsbilde av et Sverige som har mistet sin uskyld og slåss mot indre demoner. ... Den siste halvdelen av boken er noe av det mest intense hun har skrevet og byr på handling som gjør det vanskelig for leseren å forbli uberørt.»

, VG Terningkast 5
En liten jente forsvinner, og mistankene løper løpsk i det lille samfunnet. Camilla Läckberg har skrevet sin beste Fjällbacka-roman til nå. Les mer
Vår pris
363,-
Spar
36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 363,-
Spar: 36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Presentert av Kristin Fjeld, lektor

Fire år gamle Nea forsvinner sporløst fra gården der hun bor. For tretti år siden forsvant en annen fireåring fra den samme gården. Tilfeldig? Erika Falck tror ikke det.

Det er en trykkende het sommer i Fjällbacka, der Erica Falck og Patrik Hedström sjonglerer jobb, småbarnsliv og kjærlighet som to sirkusartister. Erica elsker livet som frilansskribent, og historien hun har tatt fatt på å fortelle, en tragisk historie fra Fjällbacka tretti år tilbake i tid. Hun er så oppslukt som det er mulig å være med tre småbarn.

Fire år gamle Nea forsvinner - fra den samme gården Stella ble borte fra for tretti år siden.

Lille Stella på fire år forsvant og ble funnet drept i skogen, og de to trettenårige barnevaktene hennes ble funnet skyldige i drapet. Den ene av jentene, Helen, har etter dommen levd et tilbaketrukket liv i sine foreldres hjem, gift med sin fars beste venn. Den andre, Marie, er en fetert Hollywoodstjerne, og er nå tilbake i Fjällbacka for første gang etter Stellas død, for å spille hovedrollen i tv-serien om Ingrid Bergmans liv.

Dobbelt drama
Så skjer det igjen. Fire år gamle Nea forsvinner - fra den samme gården Stella ble borte fra for tretti år siden. Etter en intens leteaksjon blir Nea funnet drept, på det samme stedet som Stella var gjemt. Kan det være en sammenheng mellom de to hendelsene?

Familien er splittet. Politimannen Patrik tviler på om de to sakene kan ha noe med hverandre å gjøre, mens forfatteren Erica er sikre på at de to sakene henger sammen på en eller annen måte. Men hvordan?

Camilla Läckberg viser oss i Heksen hvordan det grusomme bor side om side med det idylliske.

Syndebukkene
Fjällbackas asylmottak er fylt opp av flyktninger fra Syria. Det var en av dem, Karim, som fant Neas døde kropp. Snart faller innbyggernes mistanke på de fremmede, og det blir farlig å være flyktning i Fjällbacka. Sammen med filmstjernen Marie kom datteren Jessica, en rotløs og utilpass femtenåring, som hele livet har tatt straffen for sin mors ugjerning, i form av utfrysning og mobbing. I Fjällbacka finner hun en sjelevenn i unggutten Sam. Den samme historien har kastet skygger over barndommen deres, det samme hatet har bygget seg opp i dem. I hverandre finner de endelig noen som forstår og kan dele følelsene med. Sammen har de dobbelt styrke, dobbelt hat, dobbel handlekraft ...

Historiens gufs
Camilla Läckberg viser oss i Heksen hvordan det grusomme bor side om side med det idylliske. De blytunge historiene til flyktningefamiliene og de skakkjørte ungdommene trer enda klarere fram i kontrast til flørting, champagnedrikking og barnelatter. I denne romanen trer personer fram for oss med ikke bare sin egen, men sine familiers historie, og for noen er det en svært tung bør å bære. Det er godt gjort, og det er skremmende aktuelt.

I 1671 kom Elin Jonsdotter til Fjällbacka for å jobbe for søsterens mann på gården hans. Elin har mange venner, og takket være sin kunnskap om planter og deres helende virkning er hun en god hjelp for mange. Dessverre har hun også noen mektige uvenner. Det er en mørk tid i nordisk historie, og i Bohuslän var det guvernøren som reiste rundt på jakt etter hekser i lenet.

Camilla Läckberg trekker en elegant linje fra 1600-tallets heksebrenning til nåtidens påtenning av asylmottak og kvinnesyn. Alle rammes, men nå som da er det kvinnene som tar den største støyten. 

Heksen er den tiende boka i Fjällbacka-serien, som leses og elskes verden over. 

ANMELDELSER:

Terningkast 5 Elin Brend Bjørhei, VG

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Gyldendal
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 649
ISBN: 9788205488878
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Häxan
Format: 21 x 14 cm
Nr: 8109435
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

Camilla Läckberg (f. 1974 i Fjällbacka) har toppet bestselgerlistene i flere land. Hennes kriminalromaner fra idylliske Fjällbacka er solgt i 55 land, og flere av bøkene er filmet. Camilla Läckberg debuterte som kriminalforfatter i 2003 med Isprinsessen, som ble tildelt Le Grand Prix de Littérature Policière. Hun har siden skrevet ni romaner om forfatteren Erica Falck og politimannen Patrik Hedström. Camilla Läckbergs bøker er solgt i 1,2 millioner eksemplarer i Norge og 12 millioner på verdensbasis. Läckberg er siviløkonom og bosatt i Stockholm sammen med samboer og fire barn.

 

«Heksen er en vellykket krimroman med både spenning og samfunnskritisk refleksjon, og den tegner et mørkt tidsbilde av et Sverige som har mistet sin uskyld og slåss mot indre demoner. ... Den siste halvdelen av boken er noe av det mest intense hun har skrevet og byr på handling som gjør det vanskelig for leseren å forbli uberørt.»

, VG Terningkast 5

«Läckberg vever sammen en rekke tråder, og det er et utrolig driv på alle fronter.»

«Heksen er en bok som på snedig vis kobler sammen tre tidsperioder og trekker interessante paralleller. Skremmende og overbevisende viser Läckberg hvordan hver tid har sine egne hekseprosesser. En rendyrket page turner.»