Hitra

«Samuel Bjørk imponerer nok en gang.»

Tor Hammerø, Nettavisen

På øya Hitra blir Jessica, en seksten år gammel jente, funnet drept i en gammel sjark. Drapet er brutalt. Navnet Jonathan er skrevet i blod ved siden av henne. Tidligere etterforsker Mia Krüger får tak i Holger Munch fra Oslo, og sammen går de løs på saken som er mer intrikat enn noen kunne forestille seg.

Les mer

99,-

399,- Spar: 300,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Lesesommer – krim fra 79,- Velg flere her

Bente

Skrevet av: Bente, Redaktør

Det som er skrevet i blod

Mia Krüger er tilbake i det idylliske huset på sin lille øy rett utenfor Hitra, der hun tidligere har forsøkt å ta sitt eget liv. Hun har sluttet i politiet. Livet som etterforsker og tapet av søsteren har gitt store traumer. Nå er planen å komme til hektene, finne veien videre. En dag kommer jentungen Sofia innom. Hun vil at Mia skal undersøke hva som skjedde med Jonathan, gutten som forsvant sporløst for tre år siden. Det er vanskelig å si nei til søte Sofia, og Mia begynner motstrebende å undersøke saken, selv om den egentlig er avsluttet. Snart er hun dypt engasjert i å kartlegge guttens bevegelser i detalj, den kvelden han forsvant.

Tre kråker … og et drap
I den lokale kirka får den nye, unge presten sjokk da han en dag finner tre døde kråker hengende fra altertavla med tegnene KTTY3 markert rundt føttene. Den lokale politimannen Luca Eriksen sitter senere og kikker på bilder av sin avdøde kjæreste Amanda, da han i bakgrunnen på et av bildene ser en sjark med de samme bokstavene. Han kaster seg i bilen og kjører ut til Setervågen. Der står den gamle sjarken fremdeles, et oppgitt oppussingsprosjekt med presenning over. Han kryper inn og skjønner straks at noen har brukt båten som tilholdssted. Men overraskelsen er stor da han finner en død, maltraktert kropp i en diger blodpøl.

 

Han kryper inn og skjønner straks at noen har brukt båten som tilholdssted. Men overraskelsen er stor da han finner en død, maltraktert kropp i en diger blodpøl.

 

En sak for Mia og Holger
Den drepte er seksten år gamle Jessica. Hun har brukt båten som bolig når forholdene hjemme har blitt uutholdelige. Mora er stort sett opptatt av fest og fyll, faren har hun ikke kontakt med. Jessica er selv på god vei inn i et liv med festdop og alkohol. Det viser seg at det florerer av dop på øya, og antagelig har Jessica vært involvert i omsetningen av piller. Men er dette grunnen til at noen har tatt henne av dage? Ved siden av Jessica er navnet Jonathan skrevet i blod. Har guttens forsvinning noe med drapet på Jessica å gjøre? I båten ligger det en notisbok der Jesssica har notert noen mannsnavn i koder samt tall som angivelig er pengesummer.

Mia skjønner at det bare er å brette opp ermene, og hun får selskap av sin gamle makker Holger Munch fra Oslo. Sammen setter de sammen et team av etterforskere som får mer enn nok å henge fingrene i, for det viser seg at dette er en intrikat sak med flere mulige teorier.

Igjen kan vi glede oss over å bli skikkelig skvetne! Samuel Bjørk er nemlig en mester i å bygge opp en historie med et rikt persongalleri der både den ene og den andre har guffent mel i posen, for Hitra er idyllisk nok på overflaten, men huser noen skakkjørte sjeler, og vi blir godt kjent med dem alle!

Detaljer

Forlag
Bonnier norsk forlag
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
504
ISBN
9788252593693
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
Hitra
Format
21 x 14 cm
Nr
8214964
Serie
Holger Munch og Mia Krüger 4

Medlemsblad

Om forfatteren

Samuel Bjørk er pseudonymet Frode Sander Øien bruker som krimforfatter. Hans krimdebut, Det henger en engel alene i skogen (2013), vakte stor oppsikt internasjonalt, og er solgt til 35 land. Boken var nummer én i Tyskland, vant prisen for beste nykommer i Frankrike, og ble kåret til årets krimbok i Nederland. Også oppfølgerne Uglen, Gutten som elsket rådyr og Ulven ble bestselgere i flere land.

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Samuel Bjørk imponerer nok en gang.»

Tor Hammerø, Nettavisen

«Vi vil ha mer 'Hitra'!»

Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

«Drivende god thriller (...) «Hitra» en krimbok etter mitt hjerte. Fem hundre sider og man har likevel lyst på mer. Det må da være oppskriften på en knakende god krim. Bli værende på skrivestua di på Hitra, Frode Sander Øien.»

Per-Magne Midjo, Trønder-avisa

«Samuel Bjørk treffer både tone og blink i politiromanen «Hitra» (...) Det er en stund siden jeg sist leste en norsk politi.roman med såpass interesse og glede.»

Leif Ekle, NRK

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Hitra:

Kongen
99,-

Kongen

Tom Egeland
Innbundet 
99,- 399,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Ødemark
99,-

Ødemark

Stina Jackson
Innbundet 
99,- 379,-
 
Rotvelte
149,-

Rotvelte

Tove Alsterdal
Innbundet 
149,- 379,-
 
Gudmoren
99,-

Gudmoren

Ingar Johnsrud
Innbundet 
99,- 379,-
 
Isbryter
149,-

Isbryter

Kristina Ohlsson
Innbundet 
149,- 399,-
 
Gladiator
169,-

Gladiator

Jens Henrik Jensen
Innbundet 
169,- 429,-
De tause
99,-

De tause

Yrsa Sigurðardóttir
Innbundet 
99,- 379,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv