Gigantsalget er utvidet: inntil -80 %
Min side Kundeservice Bli medlem

Ildens øye

Dette er den andre boka om Aslak Eira. Les mer

149,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

Dette er den andre boka om Aslak Eira.

Medlemsvurdering:
Endelig kommer det en ny bok fra Jorun Thørring. Hennes tidligere bøker har plassert henne høyt opp på krimtoppen og jeg liker hennes fortellermåte, mennesketypene, handlingen og spenningen hun lager. Bøkene er umulig å legge bort når man først har begynt. Boka Ildens Øye handler om en storbrann i Tromsø 1969, der to personer omkom og en aldri fant ut hva som hadde startet brannen. Førti år senere dukker den ene av dem man trodde var omkommet opp hos sin bror i Tromsø. Han hadde stukket av fra byen og siden aldri gitt livstegn fra seg. Dette er begynnelsen på en rekke hendelser, også mord. En skjønner at det tidligere har skjedd ting som ikke tåler dagens lys. Førstebetjent Aslak Eira får en vanskelig sak, der han både må finne ut hvem som står bak det som skjer i dag, samtidig som han fort skjønner at dette kan ha med ting som skjedde i fortiden å gjøre. Det er et herlig persongalleri, super spenning og en intens følelse av å være midt oppi brannen og alt som skjer. Diktning rundt en sann hendelse. Boka anbefales på det sterkeste! Nok en sekser!

Krimmen

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Lydbokforlaget
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788242140432
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2009
Serie
Aslak Eira 2

Lytt til utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

M
Mari – 26.01.2016

– En av de bedre krim forfattere

K
Krimelskeren – 04.02.2011

– Ildens øye er en helt grei krimbok som i hovedsak svekkes av svakt språk. Plottet er rimelig godt og basert på hendelser fra Tromsøs historie. Alslak Eira er en troverdig og sympatisk hovedperson, men desverre fenger hans problemer å hjemmebane mer enn krimhistorien selv. Denne boka anbefales alle med et forhold til Tromsø. For det er tydelig at den Tromsø-fødte legen og forfatteren Thørring er glad i hjemplassen. Boka er er hjemmekjær, men som sagt, middelmådig krim.

K
Krimmen – 09.11.2009

– Endelig kommer det en ny bok fra Jorun Thørring. Hennes tidligere bøker har plassert henne høyt opp på krimtoppen og jeg liker hennes fortellermåte, mennesketypene, handlingen og spenningen hun lager. Bøkene er umulig å legge bort når man først har begynt. Boka Ildens Øye handler om en storbrann i Tromsø 1969, der to personer omkom og en aldri fant ut hva som hadde startet brannen. Førti år senere dukker den ene av dem man trodde var omkommet opp hos sin bror i Tromsø. Han hadde stukket av fra byen og siden aldri gitt livstegn fra seg. Dette er begynnelsen på en rekke hendelser, også mord. En skjønner at det tidligere har skjedd ting som ikke tåler dagens lys. Førstebetjent Aslak Eira får en vanskelig sak, der han både må finne ut hvem som står bak det som skjer i dag, samtidig som han fort skjønner at dette kan ha med ting som skjedde i fortiden å gjøre. Det er et herlig persongalleri, super spenning og en intens følelse av å være midt oppi brannen og alt som skjer. Diktning rundt en sann hendelse. Boka anbefales på det sterkeste! Nok en sekser!

G
Glad i bøker – 24.09.2009

– Boka "Ildens øye" starter allerede i 1969 med en stor brann i kontorbygningen til firmaet Andreas Fjeld A/S. To personer blir funnet omkommet og den ene blir identifisert som Fjelds eldste sønn, Karl. 28 år senere dukker Karl Fjeld opp igjen, og det store spørsmålet er hvem brant inne. Førstebetjent Aslak Eira får en vanskelig sak, og det er ikke lenge Karl Fjeld er i live. Hvem er det som har noe å skjule? Eira må begynne å grave i fortida og her finnes masse grums. Dette er en spennende og underholdende krimbok. Man kan bli litt overrasket på slutten, og kanskje trekke noen konklusjoner selv?

Oppdag mer

Bøker som ligner på Ildens øye:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv