Min side Kundeservice Bli medlem

Illvilje

«Ondskapen satt i system" Terningkast 6, Tvedestrandsposten»

Lite kan måle seg med en ny Wisting-krim! Denne gangen sender Jørn Lier Horst politietterforskeren ut på en krevende morderjakt. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

En velregissert flukt

Finnes det mennesker med en egen vilje til ondskap? I Illvilje utforsker Jørn Lier Horst mørke sider ved menneskesinnet. 

Den overgrepsdømte drapsmannen Tom Kerr klarer å rømme, trass i alle sikkerhetstiltak. Han må ha fått hjelp – men av hvem? 

«Politiet er et godt utkikkspunkt mot samfunnet og et godt utgangspunkt for å skrive realistisk krim. Det som ikke fungerer i samfunnet, havner før eller siden på politiets bord.» 

Jørn Lier Horst 


Den uortodokse Kripos-etterforskeren Adrian Stiller har igjen tatt turen til Larvik-området. Bakgrunnen er den overgreps- og drapsdømte Tom Kerr, som nå har tilstått ytterligere et drap. I regi av Kripos blir det derfor arrangert en befaring der Kerr skal påvise hvor han har skjult liket. Befaringen foregår i William Wistings distrikt, og det er han som har ansvaret for rekonstruksjonen. I tillegg har Stiller engasjert Wistings datter Line, som nå er frilansjournalist, for å dokumentere rekonstruksjonen. Dermed er trespannet komplett.

Den andre
Tom Kerr er tidligere dømt til 21 års forvaring for å ha mishandlet og drept flere unge kvinner på bestialsk vis. I forbindelse med befaringen har politiet gjort en rekke sikkerhetsforanstaltninger. Likevel skjer det uforklarlige: Flere politifolk blir skadet, og Kerr greier å rømme. Ved hjelp av Lines filmopptak avdekkes det hvordan Kerr klarte å unnslippe. Helt siden Kerr i sin tid ble pågrepet, har det vært mistanke om at han hadde en medhjelper under bortføringene, en medhjelper som mediene ga navnet 'Den andre'. Spørsmålet alle stiller seg, er om det kan være 'Den andre' som har planlagt flukten? 

En planlagt katastrofe?
Når så galt skulle skje, gir dette politiet en mulighet. De griper sjansen til å legge en felle i jakten på rømlingen og forhåpentligvis greie å pågripe både ham og medhjelperen denne gangen. Etter hvert får Wisting en følelse av at Stiller nærmest har satt flukten i scene for å lokke 'Den andre' fram fra skjulestedet sitt. 

Siden planen ser ut til å mislykkes, kommer spesialenheten på banen. De spør seg hvordan rekonstruksjonen kunne få så fatale følger. De retter søkelyset mot Wisting – det er på hans vakt at flukten har skjedd. Spesialenheten har tidligere vært etter Wisting uten å få noe på ham, og nå gyver de løs igjen – nesten litt for ivrige ... 

På sporet
Spesialenhetens arbeid er ubehagelig, men Wisting har vært gjennom dette før, og han velger å vie all sin oppmerksomhet til selve saken; en kvinne er forsvunnet, og tida er i ferd med å løpe fra dem. 

Lines metode
Parallelt med politiets arbeid jobber Line videre med materialet sitt i håp om å sette sammen en dokumentarfilm om Tom Kerr og ondskapen som driver ham. Hun jobber systematisk og oppsøker  menneskene og stedene i kretsen rundt Kerr. Hun har et litt annet blikk enn politiet, og kanskje er det dét som skal til for å finne en løsning? 

 

Detaljer

Forlag
Capitana
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
356
ISBN
9788293671756
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Originaltittel
Illvilje
Format
21 x 14 cm
Nr
8149674
Serie
William Wisting 14

Utdrag

Om forfatteren

Jørn Lier Horst (f. 1970) er en av Norges fremste krimforfattere. Han la en lysende karriere som etterforskningsleder ved Larvik politikammer på hylla for å bli forfatter på heltid i 2013, og skildrer miljøet og politiets metoder i bøkene sine. De er som hentet rett ut av en politimanns hverdag. 

«Politiet er et godt utkikkspunkt mot samfunnet og et godt utgangspunkt for å skrive realistisk krim. Det som ikke fungerer i samfunnet, havner før eller siden på politiets bord.» 
Jørn Lier Horst 

Litterære priser:
Bokhandlerprisen, Rivertonprisen, Glassnøkkelen, The Martin Beck-Award og The Petrona Award. 

 

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Ondskapen satt i system" Terningkast 6, Tvedestrandsposten»

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Illvilje:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Sak 1569
3 for 2

Sak 1569

Jørn Lier Horst
Innbundet 
129,- 399,-
 

Byttet

Stefan Ahnhem
Innbundet 
409,- 449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv