Min side Kundeservice Bli medlem

Irrganger

"Flotte typeskildringer og en tett intrige er med på å skape en helstøpt krimfortelling fra Island."

VG

En mann, Runólfur, møter en kvinne på et utested i Reykjavik. Han spanderer en drink på henne, men blander et stoff i den før hun drikker. Et par dager etter blir mannen funnet drept i leiligheten sin i Reykjavik, halsen er skåret over. Les mer

199,-
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

En mann, Runólfur, møter en kvinne på et utested i Reykjavik. Han spanderer en drink på henne, men blander et stoff i den før hun drikker. Et par dager etter blir mannen funnet drept i leiligheten sin i Reykjavik, halsen er skåret over. De få sporene peker i retning av en kvinne. Siden etterforsker Erlendur Sveinsson har tatt ferie, må kollegaen Elinborg ta saken. Det eneste vitnet blant naboene virker ikke overbevisende, og Elinborg sliter med saken og mangelen på ledetråder. Så begynner hun å grave i avdødes fortid. Det skal føre henne til en labyrint av løgn, bygdesladder og personlige tragedier.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
319
ISBN
9788202332358
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2011
Originaltittel
Myrká
Format
19 x 12 cm
Serie
Erlendur Sveinsson 9
Kaliber

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Anmeldelser

"Flotte typeskildringer og en tett intrige er med på å skape en helstøpt krimfortelling fra Island."

Sindre Hovdenakk, VG

"Du vet hva du får med Indridason, solid krimhåndverk og mennesker som sliter med dypdykk i mørket."

Ann Kristin ødegård, Bergensavisen

Medlemmers vurdering

t
tonemor – 07.05.2010

– Arnaldur Indriðason har her plassert Elinborg i sentrum som hovedperson. Hun må løse krimgåten, mens Erlendur er på ferie på østkysten. Jeg har absolutt sansen for Erlendur, men liker godt dette byttet også. Elinborg har en helt annen måte å se verden på, andre problemer på hjemmebane og ikke minst en egen familie og familieliv ved siden av jobben. Hun er ganske forskjellig fra den eldre einstøingen Erlendur, som henger igjen i fortiden. Et dristig valg kanskje, å fjerne etterforskeren som man har blitt vant med i seks bøker? For meg fungerer det likevel godt. Etterforskningen skal vise seg å bli vanskelig, og Elinborg må grave bakover i fortiden for å finne alle svarene. Fortid og nåtid blandes glimrende sammen som vanlig, men denne gangen synes jeg det tok tid før handlingen kom skikkelig i gang. Spenningen var ikke like nærværende som i tidligere bøker, og mange tilfeldigheter og ren flaks gjorde sitt til at etterforskningen også haltet litt i mine øyne på veien mot oppklaringen. Samtidig likte jeg boka, både når det gjaldt det vonde temaet denne gangen og den nye vinklingen som Elinborg brakte inn. Og den særegne, rolige, islandske stemningen som alltid finnes i Indriðasons bøker.

G
Glad i bøker – 26.04.2010

– Boka "Irrganger" foregår på Island. Den starter med at Runolfur, en ung mann, blir funnet drept i leiligheten sin. Det viser seg at Runolfur har vært på byen og spandert drinker på damer. I drinkene har han puttet et stoff, og etterpå har han voldtatt dem. Lederen av denne etterforskningen er Elinborg, siden hennes sjef Erlendur er på ferie. Elinborg må grave i fortiden til Runolfur og her dukker det opp flere hemmeligheter. Det finnes flere mistenkte i saken, og dette er et vanskelig mysterium. Boka er spennende og underholdende. Forfatteren gir oss et godt bilde av hovedpersonene, og det er ei bok jeg anbefaler andre å lese.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Irrganger:

Arr

Jørn Lier Horst
Innbundet 
375,- 429,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

De tause

Yrsa Sigurðardóttir
Innbundet 
332,- 379,-

Logg inn

Handlekurv