Meny

Isbjørngåten

Serie: K2 og Patricia 8

... den beste han har skrevet i serien så langt, om de to. Lahlum overgår seg selv i en drivende spennende fortelling som strekker seg over flere tiår!

, Tvedestrandsposten Terningkast 6
K2 må oppklare et nervepirrende og storslått krimdrama som samtidig også er en tankevekkende familiehistorie. Les mer
Vår pris
129,-
Spar
250,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

  Kjøp NÅ - få 6 bonuskroner!

Vår pris: 129,-
Spar: 250,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

  Kjøp NÅ - få 6 bonuskroner!

Om boka

Forsvunnet

Fredag 18. mai 1973 forsvinner 16-årige Jørgen Magnus Kvamme sporløst på vei hjem fra skolen. Hans enslige mor melder ham savnet få timer senere, og førstebetjent Kolbjørn «K2» Kristiansen blir satt på saken. Den får en ny dimensjon når K2 får vite at det har vært holdt strengt hemmelig hvem guttens far er – den mektige og steinrike forretningsmannen Bjørn Fabricius. Fabricius er en folkesky gammel kjempe, kjent under tilnavnet Isbjørnen. Samtidig støter K2 på et 40 år gammelt mysterium som fremdeles er uløst: Fabricius' eldste sønn ble i 1933 kidnappet fra sitt barneværelse, og er aldri kommet til rette.

Motivet
Det står snart klart at motivet for kidnappingen finnes et eller annet sted i hans fars lange og konfliktfylte livsløp. Den store gåten blir hvor i livet til Isbjørnen man skal finne den fienden som nå, mange år senere, har iverksatt en hevnaksjon mot hans barn. Skyldes det hans tvilsomme forretningsvirksomhet under krigen? Eller ligger motivet i de nære relasjoner?

Lahlums beste til nå
Mellom K2 og hans rådgiver Patricia Borchmann har det vært kjølig de siste månedene. Men etterhvert blir K2 nødt til å oppsøke den lynskarpe og spydige unge kvinnen igjen – uten henne står han bom fast i en usedvanlig komplisert etterforskning. Og for hver time Jørgen Magnus er borte, svinner håpet om å finne ham i live.

I Isbjørngåten byr Lahlum på en enda mer kompleks fortelling enn i de tidligere bøkene om K2. Alle som er glade i Lahlums intelligente krim kan glede seg til Isbjørngåten.

Fakta

Om forfatteren

Hans Olav Lahlum (f. 1973) er historiker og forfatter. Han debuterte med den kritikerroste biografien Oscar Torp. En politisk biografi (2007). I 2010 kom den første krimromanen med K2 i hovedrollen, Menneskefluene. Bøkene hans er solgt til flere land. Ved siden av å skrive bøker, er Lahlum sjakkspiller og aktiv politisk. Han er mye brukt som kommentator og debattant.

Utdrag

 

Medlemsblad

 

Anmeldelser

... den beste han har skrevet i serien så langt, om de to. Lahlum overgår seg selv i en drivende spennende fortelling som strekker seg over flere tiår!

, Tvedestrandsposten Terningkast 6

Lahlum skal ha honnør for sine renslige og alt annet enn spekulative kriminalromaner. Hos ham er det de cerebrale prosessene til K2, og i særdeleshet til hans uvurderlige medhjelper Patricia Borchmann, som står i sentrum.

, Aftenposten