Meny

Kalypso

Serie: Fredrik Beier 2

Glem alt snakket om «den vanskelige andreboka». Ingar Johnsrud fortsetter å levere krim på absolutt internasjonalt toppnivå.

, VG Terningkast 6
Ingar Johnsrud skapte furore med debuten Wienerbrorskapet. I Kalypso følger vi etterforsker Fredrik Beier i en ny, krevende sak. Les mer
Vår pris
305,-
Spar
44,-

Veil. pris: 349,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

  Kjøp NÅ - få 15 bonuskroner!

Vår pris: 305,-
Spar: 44,-

Veil. pris: 349,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

  Kjøp NÅ - få 15 bonuskroner!

Om boka

Presentert av Erlend Sørskaar, redaktør

Ingar Johnsrud skapte furore med debuten Wienerbrorskapet. I Kalypso følger vi etterforsker Fredrik Beier i en ny, krevende sak.

På et sykehus i Oslo våkner politietterforsker Fredrik Beier langsomt til live etter en overdose piller og alkohol. Han husker ingenting fra kvelden som førte ham hit. Har han virkelig ønsket å avslutte alt? Han husker det ikke helt slik selv, men alle rundt ham bekymrer seg på hans vegne. 

 

Kalypso
I en fasjonabel villa på Bygdøy på Oslos beste vestkant bor en gamle enkefru Thrane. Postmannen reagerer på at hun ikke lenger tar inn avisen. Beiers kollega, den vakre Kafa Iqbal, som han en gang hadde et slags forhold til, tar seg inn i boligen. Enkefru Thrane er ikke noe sted å finne. Villaen er stor og mørk, og man kommer rett i en klassisk hall. Et overvektig mannslik ligger i trappa - en mann som ikke finnes i noen offisielle arkiver. Kafa tar fascinert inn funnstedet - hele veggen over trappa er full av spiker tett i tett. Det ser ut som det har hengt bilder på dem alle sammen, men nå er det bare ett bilde igjen. Bildet viser en liten jente, og på baksiden står det «Kalypso» med kyrilliske bokstaver. Hva betyr bildet? Enkefru Thranes sønn er for lengst meldt død, så hva gjør den ukjente mannen i huset hennes, og hvor har det blitt av henne? 

Hvem var Mikael Morenius?
Omtrent samtidig blir det funnet et lik til, i en avløpskum på den andre siden av byen. Fredrik og Kafa finner raskt ut at de to likene har en ting til felles. Den ene har et førerkort utstedt på Mikael Morenius i lomma - den andre har en armprotese, produsert til Mikael Morenius. Hvem av dem, om noen, er Mikael Morenius - og hvem er i så fall den andre? Sporene peker bakover i tid, og det er tydelig at sterke krefter motarbeider etterforskningen. Politiet innser etter hvert at de står ovenfor en gjerningsmann som har mye å hevne, og ingenting å leve for. 

Glitrende forteller 
Gjennom intens spenning og flere fortellinger og tidsplan som flettes i hverandre, forener Johnsrud storpolitisk thrillerhandling med politiromanens nordisk noir-realisme. Ingar Johnsrud er en glitrende forteller, og med Kalypso hever han nivået ytterligere fra suksessromanen Wienerbrorskapet. Dialogene sitter som skudd og gjør boka til en nytelse å lese. Johnsrud nøster effektivt opp alle trådene og sørger for å holde leserne ytterst på kanten av stolen helt til siste side er lest. Her er både store sveip og intens spenning. Kalypso er virkelig noe å glede seg til - kanskje særlig for dem som liker Jo Nesbø og Harry Hole.

God lesning!

Fakta

Om forfatteren

Ingar Johnsrud (født 1974) har studert journalistikk og filmvitenskap. Han startet sin yrkeskarriere i Jarlsberg Avis og NRK før han kom til samfunnsavdelingen i VG i 2001, der han blant annet dekket Knutby-saken. I dag er han forfatter på heltid. Wienerbrorskapet (2015) er hans debut som forfatter. Den planlagte Beier-trilogien er solgt til 20 land, deriblant Frankrike, Russland, Italia, Nederland og Tyskland. Kalypso er den andre boka i serien.

 

Medlemsblad

 

Anmeldelser

Glem alt snakket om «den vanskelige andreboka». Ingar Johnsrud fortsetter å levere krim på absolutt internasjonalt toppnivå.

, VG Terningkast 6

Intens og sitrende thriller (...) format av internasjonal klasse

, Tvedestrandsposten Terningkast 6

Driv og spenning i toppklasse.

, Fædrelandsvennen Terningkast 6

Johnsrud får den "den vanskelige andreboka" til å virke som en parademarsj. Dette er mørk politikrim av høy klasse.

, Stavanger Aftenblad Terningkast 5

Kløktig krim.

, Tønsbergs Blad Terningkast 5

Vellykket, actionfylt thriller (...) som står fjellstøtt, og som har internasjonalt potensial så det holder.

, Adresseavisen Terningkast 5

En mester i å tegne et troverdig handlingsbilde.

, Trønder-Avisa Terningkast 5

Adrenalinkick i bokform som forsyner seg uhemmet av sjangerens verktøykasse.

, Aftenposten