Gigantsalget fortsetter!
Min side Kundeservice Bli medlem

Kometen

kriminalroman

«Krimdebutant med gjennomført og troverdig handling»

Terje Stemland, Aftenposten

En farget kvinne blir funnet avkledd og myrdet ved Grinibrua utenfor Oslo. Politiet står med et offer med ukjent identitet og uten spor som kan lede til gjerningsmannen. Kort sagt en verst mulig sak for politiet, en sak hvor den ene teorien om gjerningsmann og motiv er like god som den andre. Les mer

199,-
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

En farget kvinne blir funnet avkledd og myrdet ved Grinibrua utenfor Oslo. Politiet står med et offer med ukjent identitet og uten spor som kan lede til gjerningsmannen. Kort sagt en verst mulig sak for politiet, en sak hvor den ene teorien om gjerningsmann og motiv er like god som den andre. Politibetjent Jo Kaasa blir trukket med i etterforskningen, på grunn av mannskapsmangel, og etterforskningen avslører mang en lyssky affære, uten at politiet kommer nærmere løsningen på kriminalgåten. Jo Kaasa er på alle måter en sjelden hovedperson i en kriminalroman. Han er patruljerende politibetjent, ikke røyker han, ikke drikker han, ja, han liker ikke engang kaffe. Han lever et normalt familieliv og har de problemene en turnusarbeidende har. Han har valgt å jobbe «på gata», som han sier, fordi «det er sånn han ønsker å ha det, treffe folk, treffe dem på godt og vondt, og ha noen formiddager fri». Og nettopp arbeidet på gata gjør at han får innblikk i miljøer som skal vise seg å ha betydning for oppklaringen av saken. Kometen er en kriminalroman som gir et innblikk i storbyens skyggesider på slutten av nittitallet. Bjørn Bottolvs viser at han har grep om politiets arbeidsmetoder og sans for miljøer og personer som krysser politiets vei.

Detaljer

Forlag
Kolon
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
245
ISBN
9788205314344
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2003
Format
19 x 12 cm
Serie
Semikolon
Jo Kaasa 1

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Anmeldelser

«Krimdebutant med gjennomført og troverdig handling»

Terje Stemland, Aftenposten

«Politimannen og krimdebutanten Bjørn Bottolvs skriver overbevisende og effektivt. Med sikker hånd nedfeller han hverdagen, og smekker jerna på den skyldige.»

Terje Thorsen, Dagbladet

«Kometen strutter da også av et familiært kjennskap til politiarbeid fra grunnplanet og opp, som de fleste andre krimforfattere må misunne ham.»

Knut Faldbakken, VG

«Men som spenningsunderholder med kvalitetsstempel har Bjørn Bottolvs mye å bidra med. Han har sans for de små detaljene som skaper atmosfære, han kan med noen få ord skissere en personlighet og gi skarpe karakteristikker. Kometen gir også fine miljøskildringer av hverdags-Oslo. Vel å merke den litt triste, grå hverdagen med mennesker som sliter for å holde seg oppreiste. Og i en slik hverdag virker det ikke usannsynlig at noen kan ønske seg en reise i universet i halen på en komet.»

Turid Larsen, Dagsavisen

Medlemmers vurdering

E
Eva-Britt Landaas – 01.07.2021

– Den dårligste krim jeg har lest. Veldig kjedelig opplestes

Ø
Øystein – 07.03.2016

– Kometen

Oppdag mer

Bøker som ligner på Kometen:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Enkene

Pascal Engman
Innbundet 
199,- 379,-
 

Dommen

Jørgen Jæger
Innbundet 
149,- 399,-

Natt

Bernard Minier
Paperback 
199,-

Skyldig

Sven Petter Næss
Innbundet 
149,- 399,-

2020

Gunnar Staalesen
Innbundet 
149,- 429,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv