Gigantsalget er utvidet: inntil -80 %
Min side Kundeservice Bli medlem

Kongen

«Han trenger det jo egentlig ikke – å bekrefte statusen sin som krimforfatter på øverste hylle, mener jeg. Likevel gjør han det hver gang, Tom Egeland, og nå med en roman fra Oslos finansmiljø som ikke slipper deg ...»

Tor Hammerø, Nettavisen

De har tatt det kjæreste han har. Men har han råd til å kjøpe dem fri?
Storkapital. Lyssky transaksjoner.
Liv står på spill i et nådeløst kidnappingsdrama.

Da kona og datteren til finansmannen Christian Collett Archer blir kidnappet, må politietterforsker Siri Schau og eks-politimannen Richard Skøyen samarbeide om å sirkle inn den skyldige. Les mer

129,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

De har tatt det kjæreste han har. Men har han råd til å kjøpe dem fri?
Storkapital. Lyssky transaksjoner.
Liv står på spill i et nådeløst kidnappingsdrama.

Da kona og datteren til finansmannen Christian Collett Archer blir kidnappet, må politietterforsker Siri Schau og eks-politimannen Richard Skøyen samarbeide om å sirkle inn den skyldige. Richard Skøyen er Archers sikkerhetssjef, og til tross for at han råder sjefen sin til å koble inn politiet fra første stund, nekter Archer av frykt for at kidnapperne vil skade Monica og datteren. Skøyen er en mann som trives dårlig med autoriteter og som gjerne bruker uortodokse etterforskningsmetoder, men i denne farlige saken vil han helst samarbeide med politiet, og etter en nær fatal skyteepisode i Maridalen blir det slik. De umake etterforskerne står foran en formidabel oppgave. Schau og Skøyen leter etter kidnapperne i Oslos underverden, i italiensk mafia og i lyssky finanskonserner. Er motivet penger - eller ligger løsningen skjult et helt annet sted?
Tom Egeland skriver åndeløst spennende om det som gjør aller mest vondt: Å miste dem du er glad i. Den minste feil kan føre til at du aldri ser dem igjen.
Uansett hvor mange penger du har ...

Medlemsvurdering:
Må bare lese og lese. Veldig spennende, anbefales.

Kjell Emilsen

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Capitana
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788293671992
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Han trenger det jo egentlig ikke – å bekrefte statusen sin som krimforfatter på øverste hylle, mener jeg. Likevel gjør han det hver gang, Tom Egeland, og nå med en roman fra Oslos finansmiljø som ikke slipper deg ...»

Tor Hammerø, Nettavisen

«. overraskende frydefullt å lese. Aftenposten»

«Alt er fengslende. VG»

«Det harde livet på toppen av finansverdenen er igjen blitt god underholdning. Dagsavisen»

Medlemmers vurdering

E
Eva-Britt Landaas – 19.05.2023

– Veldig bra skrevet

S
Siri Braaten Jansen – 09.03.2022

– Holder spenningen til siste side!

J
Johnny Ulvan – 12.01.2022

– Kongen Tom Egeland

s
step – 02.01.2022

– En langdrygt fortalt historie, enn med interessant plot (og jeg syns den er milevis unna den reelle saken). Historien lider under for mange detaljer og for mange gjentakelser, den ville vært bedre om den ble kuttet betraktelig ned og strammet opp. Det er også litt mange involverte og skyldige til at det blir spennende for denne leseren.

I
Ingrid Yrvin – 15.12.2021

– God krim. Spennende.

K
Kjell Emilsen – 24.08.2021

– Må bare lese og lese. Veldig spennende, anbefales.

M
Mette Amundsen – 06.04.2021

– Ikke ferdig lest men virker som en god og spennende bok så langt.

I
Inger – 04.03.2021

– Utrolig spennende bok! En pageturner, som det heter på godt norsk.

A
Anita Gaup – 23.11.2020

– Spennende

M
Maria Linde – 04.09.2020

– Fem stjerner!!!!

F
Frode – 25.08.2020

– Denne boka er vanskelig å legge fra seg. Spenning og drama fra begynnelse til slutt.

V
Vidar Støre Nystad – 25.07.2020

– Har Egeland noen form for bevis for at denne nesten helt identiske historien var på påbegynt før kidnappingen på Lørenskog ble utført? ~Og med før ~ mener jeg før Egeland kontaktet forlaget, for å diskutere hvorvidt han burde "skrinlegge" sitt angivelige påbegynte prosjekt? At Egeland måtte endre ting i historien for å unngå likheter, er akkurat det samme en som utfører plagiat av et annet litterært verk, ville gjort for å få det noe annerledes og ulik den opprinnelige, originale historien! Den eneste vurderingen som er skrevet, er av bokklubben egen redaktør, og en ren kopi av hans anmeldelse av boken. en plass den hører hjemme noe mer enn under vurderinger, mht. til inhabilitet, som slikt ville blitt kalt og kritisert som i mange andre bransjer! Men til alles overraskelse, er redaktøren såpass nøktern at han bare gir maksimalt oppnåelige antall stjerner ~ av en bok forlaget han jobber for, skal gi ut & selvfølgelig håper å tjene mest mulig penger på. At redaktøren til tross for dette, likevel evner å være helt objektiv i sin anmeldelse er beundringsverdig! En uselvisk handling som det står stor respekt av, noe mange andre redaktører kan ta lærdom av!

E
Erlend, redaktør Bokklubben – 02.07.2020

– Det er alltid spennende å åpne en Tom Egeland-roman. Egeland og Bjørn Beltø har tatt med leserne på den ene historiske reisen etter den andre. Men nå har Beltø fått hvile, og Egeland har hentet fram journalisten Kristin Bye og Linda Mikaelsen i stedet, resultatet er romanen Kongen – spenning av beste merke. Slik Jørn Lier Horst bruker sin erfaring som kriminaletterforsker for å bygge opp troverdige kriminalhistorier, tar Tom Egeland i bruk et langt liv som journalist når han skildrer livet i en nyhetsredaksjon. Slik blir det et troverdig og innsiktsfullt blikk fra innsiden av en nyhetsredaksjon. Og når Egelands oppdiktede historie underveis viser seg å ha opptil flere likhetspunkter med en av vår tids mest omtalte kriminalsaker, blir innsikten hans ekstra interessant.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Kongen:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv