Min side Kundeservice Bli medlem

Kongen

«Han trenger det jo egentlig ikke – å bekrefte statusen sin som krimforfatter på øverste hylle, mener jeg. Likevel gjør han det hver gang, Tom Egeland, og nå med en roman fra Oslos finansmiljø som ikke slipper deg ...»

Tor Hammerø, Nettavisen

Kona og datteren til en milliardær blir kidnappet, og det koker både hos politiet og i redaksjonen til Kristin Bye og Linda Mikaelsen. Tom Egeland ble innhentet av virkeligheten i sin nye roman, Kongen.

Les mer

349,-

399,- Spar: 50,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Kongen leverer!

Storkapital. Finansielle disposisjoner. Lyssky transaksjoner. De har tatt det kjæreste han har. Men har han råd til å kjøpe dem fri?

Liv står på spill i et nådeløst kidnappingsdrama.

Milliardær Christian Collett Archer blir mer og mer irritert for hver gang han ringer tenåringsdatteren Ingrid. Hvorfor tar hun  ikke telefonen? Han er allerede stressa over den økonomiske situasjonen i selskapet han leder, og har mer enn nok bekymringer.

Hvor er Ingrid?
Så ringer sønnen Bård – og han kan meddele at ingen er hjemme, ytterdøra sto åpen – og mest urovekkende av alt: telefonen til Ingrid ligger igjen i trappa. Hun går ALDRI noe sted uten telefonen sin. Christian setter sin sikkerhetsansvarlige, Richard Skøyen, på jobben, en erfaren tidligere politimann. Overvåkingsbilder fra huset viser sjokkbilder: Hans forsvarsløse datter ble dratt ut av huset av maskerte menn. Og hvor er egentlig kona, Monica? 

Etter en kort stund går det opp for dem at også Monica er forsvunnet. Bilen hennes blir funnet etterlatt i et parkeringshus. 

Tom Egeland var godt i gang med en krim om en kidnappet milliardærhustru da han ble innhentet av kidnappingssaken på Lørenskog. I Kongen kan du lese en helt fiktiv og nesten synsk framstilling av hvordan det kunne ha hengt sammen ...

Aksjonen i Maridalen
Christian mottar en melding der det framgår tydelig at han ikke kan involvere politiet. Samtidig har han en gryende mistanke om hvem som kan stå bak. Christian skylder nemlig penger, mye penger – til Jamal Bhati, en høyst tvilsom figur med sterke bånd til alt som finnes av kriminalitet i Oslo-området. Richard Skøyen, selskapets sikkerhetsansvarlige, legger en plan. Han ønsker å avsløre Bhati ved hjelp av litt tvilsom etterretning, og deretter hente Ingrid og Monica hjem igjen. Aksjonen går slett ikke etter planen, og ender i skyting. Politiet blir involvert, og det ser ikke noe lysere ut for Ingrid og Monica. 

Store penger
Så kommer et gigantisk krav om løsepenger. Utad fremstår jo Christian fremdeles som en storkar, men bak blendverket av dyr kunst og raske biler står det dårlig til. Christian har rett og slett ikke verdier nok til å innfri kravet om løsepenger. Kan det være krefter som ønsker å ta over selskapet hans? Og hvordan sto det egentlig til med ekteskapet – kan Monica ha ønsket seg ut? 

Her finnes det et utall motiver, og like mange mistenkte.

Tom Egeland har snekret sammen en actionspekket thriller som kan holde deg med selskap i mange timer, i parken eller på stranda. Tenker du at den ligner på en sak fra virkeligheten? Les mer om hva Tom Egeland tenkte da han leste nyhetene 9. januar 2019. 

 

Medlemsvurdering:
Må bare lese og lese. Veldig spennende, anbefales.

Kjell Emilsen

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Capitana
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
431
ISBN
9788252591279
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Format
21 x 14 cm
Nr
8166072

Medlemsblad

Utdrag

Tom Egeland om Kongen

Når fantasi blir virkelighet

Krimforfatter Tom Egeland vurderte å legge arbeidet med Kongen til side da Lørenskog-saken ble kjent.

Ikke sjelden innhenter virkeligheten litteraturen – og omvendt. Mange hendelser fra virkeligheten ville aldri ha kommet med i noen roman. – Nei, det der er for drøyt og usannsynlig, ville både lesere og kritikere ha innvendt. 

Av Tom Egeland, forfatter

Da politiet 9. januar 2019 gikk ut med nyheten om en dramatisk kidnapping i Lørenskog, var jeg i full gang med å skrive Kongen – om kidnappingen av kona og datteren til en av Norges rikeste menn. Min aller første tanke var at jeg måtte skrinlegge romanprosjektet. Dette ble for likt. Men etter å ha besinnet meg, og diskutert saken med forlaget, ombestemte jeg meg: Tross alt er det ofte slik at virkeligheten og litteraturen kan ligne på hverandre – noen ganger tilsiktet, andre ganger ved tilfeldigheter. Bakteppet for min oppdiktede historie var tross alt svært ulik tragedien i Lørenskog. 

«En krimforfatters privilegium er heldigvis å la fantasien styre og ikke minst å stille de skyldige til ansvar.»

Ingen virkelighetslitteratur
Her og der har jeg gjort endringer i manus for å fjerne mulige likhetspunkter. Og ikke minst har jeg vært opptatt av at mine oppdiktede figurer ikke på noen måte skulle ligne på ofrene og aktørene i Lørenskog. Mitt litterære univers befinner seg lysår unna den såkalte virkelighetslitteraturen, og Kongen er fri fantasi fra ende til annen. Samtidig har jeg lært mye om politiets metodikk i denne type saker. I tillegg til å snakke med mine egne kilder har jeg fulgt etterforskningen tett for å skildre politiets arbeid så troverdig som mulig. 

Hva foregår i kulissene?
I Kongen følger jeg fire røde tråder: Hvordan reagerer ofrene og deres pårørende på en så dramatisk historie? Hvordan legges etterforskningen opp? Hvordan tenker forbryterne? Og hvordan ville nyhetsmediene dekke en slik sak?

En forfatters privilegium
Som de fleste kriminalsaker viser, vil en etterforskning ofte sprike i alle mulige retninger før politiet, forhåpentligvis, sirkler inn den skyldige. Når dette skrives, er det fortsatt uavklart hva som skjedde i en villa på Lørenskog i oktober 2018 og hvem som sto bak. I kriminallitteraturen er et slikt utfall uakseptabelt. 

Jeg begynte å skrive Kongen lenge før Lørenskog-saken ble kjent, og ble ferdig med manuset mens politiet fremdeles gransket spor og avhørte mistenkte. En krimforfatters privilegium er heldigvis å la fantasien styre og ikke minst å stille de skyldige til ansvar. 

 

Om forfatteren

Tom Egeland (f. 1959) er tidligere journalist og nå fulltids forfatter. Egelands populære, bestselgende teologiske thrillere om arkeologen Bjørn Beltø er oversatt til ikke mindre enn 24 språk. Egeland har mottatt en rekke litterære priser – blant annet Rivertonprisen og Riksmålsprisen. Han har også blitt tildelt ARKs barnebokpris for ungdomsromanen Katakombens hemmelighet

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Han trenger det jo egentlig ikke – å bekrefte statusen sin som krimforfatter på øverste hylle, mener jeg. Likevel gjør han det hver gang, Tom Egeland, og nå med en roman fra Oslos finansmiljø som ikke slipper deg ...»

Tor Hammerø, Nettavisen

«Det harde livet på toppen av finansverdenen er igjen blitt god underholdning. Dagsavisen»

«. overraskende frydefullt å lese. Aftenposten»

«Alt er fengslende. VG»

Medlemmers vurdering

E
Eva-Britt Landaas – 19.05.2023

– Veldig bra skrevet

S
Siri Braaten Jansen – 09.03.2022

– Holder spenningen til siste side!

J
Johnny Ulvan – 12.01.2022

– Kongen Tom Egeland

s
step – 02.01.2022

– En langdrygt fortalt historie, enn med interessant plot (og jeg syns den er milevis unna den reelle saken). Historien lider under for mange detaljer og for mange gjentakelser, den ville vært bedre om den ble kuttet betraktelig ned og strammet opp. Det er også litt mange involverte og skyldige til at det blir spennende for denne leseren.

I
Ingrid Yrvin – 15.12.2021

– God krim. Spennende.

K
Kjell Emilsen – 24.08.2021

– Må bare lese og lese. Veldig spennende, anbefales.

M
Mette Amundsen – 06.04.2021

– Ikke ferdig lest men virker som en god og spennende bok så langt.

I
Inger – 04.03.2021

– Utrolig spennende bok! En pageturner, som det heter på godt norsk.

A
Anita Gaup – 23.11.2020

– Spennende

M
Maria Linde – 04.09.2020

– Fem stjerner!!!!

F
Frode – 25.08.2020

– Denne boka er vanskelig å legge fra seg. Spenning og drama fra begynnelse til slutt.

V
Vidar Støre Nystad – 25.07.2020

– Har Egeland noen form for bevis for at denne nesten helt identiske historien var på påbegynt før kidnappingen på Lørenskog ble utført? ~Og med før ~ mener jeg før Egeland kontaktet forlaget, for å diskutere hvorvidt han burde "skrinlegge" sitt angivelige påbegynte prosjekt? At Egeland måtte endre ting i historien for å unngå likheter, er akkurat det samme en som utfører plagiat av et annet litterært verk, ville gjort for å få det noe annerledes og ulik den opprinnelige, originale historien! Den eneste vurderingen som er skrevet, er av bokklubben egen redaktør, og en ren kopi av hans anmeldelse av boken. en plass den hører hjemme noe mer enn under vurderinger, mht. til inhabilitet, som slikt ville blitt kalt og kritisert som i mange andre bransjer! Men til alles overraskelse, er redaktøren såpass nøktern at han bare gir maksimalt oppnåelige antall stjerner ~ av en bok forlaget han jobber for, skal gi ut & selvfølgelig håper å tjene mest mulig penger på. At redaktøren til tross for dette, likevel evner å være helt objektiv i sin anmeldelse er beundringsverdig! En uselvisk handling som det står stor respekt av, noe mange andre redaktører kan ta lærdom av!

E
Erlend, redaktør Bokklubben – 02.07.2020

– Det er alltid spennende å åpne en Tom Egeland-roman. Egeland og Bjørn Beltø har tatt med leserne på den ene historiske reisen etter den andre. Men nå har Beltø fått hvile, og Egeland har hentet fram journalisten Kristin Bye og Linda Mikaelsen i stedet, resultatet er romanen Kongen – spenning av beste merke. Slik Jørn Lier Horst bruker sin erfaring som kriminaletterforsker for å bygge opp troverdige kriminalhistorier, tar Tom Egeland i bruk et langt liv som journalist når han skildrer livet i en nyhetsredaksjon. Slik blir det et troverdig og innsiktsfullt blikk fra innsiden av en nyhetsredaksjon. Og når Egelands oppdiktede historie underveis viser seg å ha opptil flere likhetspunkter med en av vår tids mest omtalte kriminalsaker, blir innsikten hans ekstra interessant.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Kongen:

Skyldig

Sven Petter Næss
Innbundet 
349,- 399,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skyldig

Sven Petter Næss
Innbundet 
349,- 399,-

Dukken

Yrsa Sigurðardóttir
Innbundet 
332,- 379,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv