Min side Kundeservice Bli medlem

Lazarus

kriminalroman

«Jakten på å overvinne det onde skaper en intens og sitrende spenning gjennom mer enn 500 sider i Lars Keplers thriller.»

Tvedestrandsposten

En død mann blir funnet i en leilighet i Oslo. I fryseren på kjøkkenet hans gjør politiet et grusomt funn. Funnet impliserer Joona Linna. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Den døde mannen, eieren av leiligheten, viser seg å være en hittil ukjent gravskjender og trofésamler. Leiligheten ser ut som om den har vært åsted for et fylleslagsmål, og det er jo i og for seg ikke så uvanlig. Det er først når en av betjentene på stedet kikker i fryseren at alarmen går. Der ligger det en rekke kroppsdeler.

Det nye livet
Joona Linna har stablet på beina et nytt liv. Han har et forhold til Valeria, han jobber, han har kontakt med datteren som bor i Paris. Endelig har han begynt å stole på at Saga Bauer faktisk fikk tatt livet av seriemorderen Walter Jurek, sånn at han selv kan puste fritt. Men så blir han oppsøkt av Nålen, rettsmedisiner Nils Åhlén, som kan fortelle at blant levningene i fryseren i Oslo ble det funnet noe med en spesiell tilknytning til Joona. Kraniet til Summa, Joonas avdøde kone, er gravd opp fra den hemmelige, umerkede graven det har ligget i og har havnet i en fryser i Oslo.

Full kriseberedskap
Noen dager senere kontakter en tysk politiinspektør Joona Linna og ber om hjelp i forbindelse med en drapssak på en campingplass utenfor Rostock. Joona ser at mønsteret som danner seg er ufattelig skremmende, og umulig å ignorere. Men er mønsteret virkelig, eller finnes det bare i Joonas overspente hode? Selv Saga Bauer har sine tvil om hans mentale helse. Selv har hun nettopp gjort rom i livet for sin 12 år gamle halvsøster – hun har andre ting å tenke på. Joona Linna tar ingen sjanser. Han iverksetter alle fluktplaner, for seg selv og datteren. Men vil det holde?

Kepler i kjent stil
Ekteparet Alexander og Alexandra Ahndoril, som utgjør forfatterpseudonymet Lars Kepler, er ikke redde for å smøre tjukt på. Lazarus er vanvittig spennende, helt umulig å legge fra seg før siste side er lest, og til tider blir man rett og slett mørkredd av all grusomheten som etterforskerne må forholde seg til. Heldigvis kan vi stole på at Joona Linna redder dagen.

Lazarus er sjuende roman om etterforsker Joona Linna. 

 

Medlemsvurdering:
Nok en spennende bok om Joona. Det er med skrekkblandet fryd man kaster seg over en Keplerbok. Anbefales for deg som vil bli skremt.

Caroline Fredriksen

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
511
ISBN
9788202522940
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Originaltittel
Lazarus
Format
21 x 14 cm
Nr
8132623
Serie
Joona Linna 7

Om forfatterene

Lars Kepler er en litt eldre, skjeggete, og menneskesky krimforfatter. Det er slik de selv beskriver ham, ekteparet Ahndoril som står bak pseudonymet. Alexander og Alexandra var begge etablerte forfattere da de bestemte seg for å skrive en krimroman sammen. Den første boka, Hypnotisøren, ble en stor suksess. Leserne elsker den finsksvenske etterforskeren Joona Linna. Bøkene er mørke og brutale, det utenkelige gjøres tenkbart, og gir hvem som helst mareritt.

Utdrag

 

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Jakten på å overvinne det onde skaper en intens og sitrende spenning gjennom mer enn 500 sider i Lars Keplers thriller.»

Sven Gjeruldsen, Tvedestrandsposten

"Har du lest Kepler før, vet du hva du går til, men jeg lover deg, denne gangen overgår de seg selv. Har du lyst å lese boken som i perioder fikk meg til å holde pusten er Lazarus boken for deg."

Tine Sundal, Tine sin blogg

Medlemmers vurdering

R
Roy – 19.07.2022

– Det er greit å ha 'respekt' for sin egen seriemorder, men i Lazarus går 'Kepler' alt for langt i å gi sin 'Jurek' nærmest overjordiske evner i å finne frem, ta seg til rette og å vite hvor enhver befinner seg til enhver tid. Det blir rett og slett for dumt.

K
Kai Mestad – 04.05.2021

– Fengslende og spenende.

J
Jan Kåre Hegge – 29.04.2020

– Knallgod bok. Spenning hele veien.

A
Arnold Størdal – 03.04.2019

– Spennende.griper tak.

K
K J Jerstad – 25.03.2019

– Utrolig god bok

H
Hanne Lie – 06.03.2019

– I overkant ekkel innimellom.

H
Håvard Larsen – 05.03.2019

– En spennende bok som er vanskelig å legge fra seg.

B
Brit Gjertsen Aass – 05.03.2019

– Gledet meg til å lese boka, men ble vel egentlig litt skuffet denne gangen. Dårligste jeg har lest av Kepler så langt. Gir ikke opp! Kommer nok til å lese neste bok, også (- tror jeg!).

J
Jan Hugo Hermansen – 05.03.2019

– Synes forfatteren denne gangen fortsetter i samme spor uten mye fornyelse. Har lest alle bøkene hittil, spørs om det bli flere

R
Renate – 20.02.2019

– Hadde sett frem til denne etter den supergode Kaninjegeren, men ble dessverre skuffet. Kepler smører så tjukt på at det bikker over til å bli spekulativt og nesten komisk, og som leser skjønner jeg lenge før bokas karakterer hva som kommer til å skje.

T
Tore Eilertsen – 08.02.2019

– Lazarus

T
Tommy.jacobsen@ebnett.no – 06.02.2019

– Lazarus

C
Caroline Fredriksen – 05.02.2019

– Nok en spennende bok om Joona. Det er med skrekkblandet fryd man kaster seg over en Keplerbok. Anbefales for deg som vil bli skremt.

B
Britt Rebbeng – 05.02.2019

– Lazarus er den første boken av Lars Kepler som jeg har lest. Verken boken eller forfatterne faller i min smak. Jeg har slitt meg gjennom boken som jeg synes var i tregeste laget. Dette er for øvrig den første og eneste krimboken jeg ikke har likt.

B
Bjørn Sandnes – 05.02.2019

– Hovedsaken er bestialiteten. Resten av historien er ulogisk og overdreven, men det voldsglade publikum legger neppe merke til det.

M
Magnus – 04.02.2019

– Kjempebra bok som jeg ikke kunne legge fra meg.

K
Kristin Karlsen – 09.01.2019

– Lars Kepler skuffer aldri! Igjen en skikkelig «innertier». Anbefales på det sterkeste.

A
Anne – 09.01.2019

– Denne boken ble slukt! Så spennende at man må bare lese.

I
Ingrid – 05.01.2019

– En bauta av en bok! Kjempespennende og sykt bra på alle måter!

K
Kristin – 30.11.2018

– Anbefales på det varmeste. Lars Keplers leverer igjen!!!

H
Hilde R. Johnsrud, redaktør – 13.11.2018

– Lars Kepler skriver så skumle bøker at jeg nesten ikke tør å lese ferdig - men klarer ikke å la være, heller ... Liker du å bli skikkelig skremt, er dette krimboka for deg!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Lazarus:

Arr

Jørn Lier Horst
Innbundet 
375,- 429,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Dommen

Jørgen Jæger
Innbundet 
349,- 399,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv