Min side Kundeservice Bli medlem

Mannen på balkongen

København. En tidligere politimann hjemsøkes av hendelser han tok del i like etter krigen. Per står på balkongen sin og ser ut over Volden i Christianshavn. Det var der det skjedde. Det var der han tok del i eksekusjonspelotongen som fullbyrdet Danmarks siste dødsstraff. Les mer

149,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

København. En tidligere politimann hjemsøkes av hendelser han tok del i like etter krigen. Per står på balkongen sin og ser ut over Volden i Christianshavn. Det var der det skjedde. Det var der han tok del i eksekusjonspelotongen som fullbyrdet Danmarks siste dødsstraff. «Han fortjente det,» sier hans venn Peter. Likevel klarer ikke Per å glemme det som hendte. Samtidig vekkes andre minner, om hans kone Maj, om barnet de aldri fikk, om ulykken som forandret alt.
Mannen på balkongen er en elegi over menneskene som har blitt borte, over tiden som har gått, men det er også en fortelling om hvordan minnene lever videre i oss, hvor det historiske og det personlige blander seg og plutselig gjenoppstår i nye konstellasjoner.

Medlemsvurdering:
Dette er den tredje boken i serien om Martin Beck. Her støter han og hans kolleger på en serie grufulle mord på småjenter, der sporene etter gjerningsmannen er så få og små at de såvidt har noe som helst å gå etter. Samtidig jakter de på en raner som begår sine lovbrudd i samme område som morderen slår til. Om de løser den ene rekken saker, kanskje de får de opplysningene de trenger i den andre. Men om de bare hadde hørt etter da en kvinne ringte de med informasjon om en helt annen ting ville det hele vært mye enklere ... Fantastisk god bok.

Vusel

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Strawberry Publishing
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788284192192
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Originaltittel
Mannen på balkongen
Serie
Martin Beck - roman om en forbrytelse 3

Lytt til utdrag

Medlemmers vurdering

V
Vusel – 28.07.2009

– Det er litt vanskelig å lese denne boka i begynelsen. Man sitter og venter på at noe skal skje, nemlig politimordet, men det skjer ikke før man er over halvveis. Men det er en utrolig god bok. Den er engasjert i ting som kanskje er litt utdatert i dag, men likevel meget godt skrevet om temaer som er viktige selv i dagens samfunn. Historiene som utspiller seg på landsbygda i Skåne er virkelighetsnære, det er ingen ting å si på troverdigheten her. Slutten blir kanskje litt hastig gjort unna, men det er en felle de fleste kriminalforfattere går i. Anbefales til alle som liker å lese god krim.

V
Vusel – 07.04.2009

– Dette er den tredje boken i serien om Martin Beck. Her støter han og hans kolleger på en serie grufulle mord på småjenter, der sporene etter gjerningsmannen er så få og små at de såvidt har noe som helst å gå etter. Samtidig jakter de på en raner som begår sine lovbrudd i samme område som morderen slår til. Om de løser den ene rekken saker, kanskje de får de opplysningene de trenger i den andre. Men om de bare hadde hørt etter da en kvinne ringte de med informasjon om en helt annen ting ville det hele vært mye enklere ... Fantastisk god bok.

V
Vusel – 23.01.2009

– Til å være en bok fra så langt tilbake (1965) er dette en fantastisk kriminalroman. Det er nesten så man ikke merker at den er så gammel, bortsett fra når skrivemaskinene og telefonkioskene kommer frem. Boka handler om et drap, som viser seg vanskelig å løse, ikke bare fordi det ikke er noen vitner eller spor, men fordi de ikke en gang vet hvem som er drept. Kvinnen skylles i land i en innsjø, og det viser seg etterhvert at båttrafikken vil spille en stor rolle i oppklaringen av mordet. Dette er en fengende bok jeg ikke greide å legge fra meg. Fra jeg fikk den i hendene til den var utlest tok det under tolv timer. Anbefales!

C
CM – 28.10.2008

– Politiinspektør Martin Beck og hans kolleger i Stockholmspolisen jager en mann som misbruker og tar livet av små jenter i forskjellige parker i Stockholm. For å nærme seg gjerningsmannen må de samarbeide med en ransmann som også opererer i parker. "Mannen på balkongen" fra 1967 er tredje bok i serien av i alt ti om politiinspektør Martin Beck ført i pennen av duoen Maj Sjöwall & Per Wahlöö. Vi blir i boken introdusert for hans nye kollega Gunvald Larsson som ikke alltid oppfører seg "etter boka", og fortellingen er ispedd jevne doser samfunnskritikk og har en lun, sort humor. Dette er en ren politiroman strippet for visvas. Privatlivet til etterforskerne vies lite oppmerksomhet og saken står i fokus. Boka er spennende og har absolutt snert i språket på tross av at den er 41 år gammel. Til glede for krimelskere!

T
T – 12.08.2008

– Dette er den første boken til Maj Sjöwall og Per Wahlöö om politietterforskeren Martin Beck. Boka starter med at en naken kvinne blir funnet idet en mudderpram arbeider seg opp Gøta kanal. Ingen vet hvem kvinnen er og Martin Beck må gå på saken med både tålmodighet og stahet, og sakte med sikkert klarer han å nøste opp den ene tråden etter den andre. Forfatternes varemerke med å flette gode historier sammen med samfunnskritikk fungerer godt, og boka framstår som tidløs, med unntak av noen tekniske hjelpemidler som går igjen i nyere krimlitteratur. Dette er absolutt en klassiker som anbefales til alle som er glade i en god krim.

S
SU – 17.06.2007

– Dette er boken der vi blir kjent med den magre og lutryggede polithelten Martin Beck. Beck og bøkene om ham har jo i ettertid gått inn den den skandinaviske kulturarv og har dessuten inspirert en rekke av nåtidens kriminalforfattere. Dette momentet blir fint speilet av at denne utgivelsen har et godt forord skrevet av en av etterfølgerne, Henning Mankell. Jeg vil nesten si at Maj Sjöwall og Per Wahlöö med sine uforglemmlige bøker dannet en skole innenfor krimsjangeren, en skole der sammfunnskritikk og drivende gode historier virker med og mot hverandre i samspill og symbiose. "Roseanna" er alt det en kan forvente av en kriminalroman - og litt til.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Mannen på balkongen:

Arr

Jørn Lier Horst
Innbundet 
375,- 429,-

Se flere

Logg inn

Handlekurv