Min side Kundeservice Bli medlem

Mannen som gikk opp i røyk

roman om en forbrytelse

Det svenske utenriksdepartementet har fått en delikat sak: En kjent journalist er blitt borte under reportasjeoppdrag i Budapest. Han har vært savnet i ti dager, men ingen tør etterlyse ham. Hvem kan lete etter Alf Mattson i all hemmelighet? Martin Beck tar saken. Les mer

149,-
Nedlastbar lydbok
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

Det svenske utenriksdepartementet har fått en delikat sak: En kjent journalist er blitt borte under reportasjeoppdrag i Budapest. Han har vært savnet i ti dager, men ingen tør etterlyse ham. Hvem kan lete etter Alf Mattson i all hemmelighet? Martin Beck tar saken. Han avbryter en velfortjent ferie og drar til Budapest. Han har ikke anledning til å søke hjelp hos det lokale politi og føler seg overvåket i den fremmede byen. Og det er han. Dette er den andre boka om Martin Beck.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Strawberry Publishing
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788284192147
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Originaltittel
Mannen som gick upp i rök
Serie
Martin Beck - roman om en forbrytelse 2

Lytt til utdrag

Medlemmers vurdering

T
T – 12.04.2010

– Martin Beck skal ta sommerferie. Han kommer seg faktisk ut i den svenske skjærgården sammen familien sin, men blir kalt tilbake for å bistå når en svensk journalist er sporløst forsvunnet i Budapest. Beck drar til Ungarn for å sjekke saken, men ting utvikler seg ikke som forventet, og det skal vise seg å bli svært farlig for han idet han starter å nøste opp i de løse trådene. Dette synes jeg er en av de beste bøkene om Martin Beck, og selv om den ikke er proppfull av action, er den spennende, og full av gode betraktninger om både politiarbeid og samfunnet ellers. En bra bok!

V
Vusel – 07.04.2009

– Martin Beck er en politimann som er alt for glad i jobben sin og alt for lite sammen med familien sin. I denne boken avbryter han ferien sin etter en dag for å reise til Budapest for å lete etter en forsvunnet journalist, som egentlig ikke blir meldt savnet. Det er tydelig at mange har mye å skjule. Sporene Martin Beck har å gå etter er mildt sagt sparsommelige, men med god gammeldags detektivarbeide, et effektivt politikorps og tiden til hjelp kommer man etterhvert til bunns i saken. Boka er meget godt skrevet, og det er nesten mulig å unngå å legge merke til at den er fra 60-tallet.

C
CM – 14.10.2008

– Politiførstebetjent Martin Beck ved Stockholmspolitiet må avbryte sin ferie for å følge opp en høyst fortrolig og neddysset sak. En sladreblad-journalist er tilsynelatende sporløst forsvunnet i Budapest, og Beck får i oppgave å spane forsiktig i saken som alle har å tjene på at ikke eksisterer. Noen med lumske hensikter lurer i kulissene rundt Beck i Budapest. "Mannen som gikk opp i røyk" er krimduoen Sjöwall & Wahlöös andre bok i serien på ti bøker om anti-helten og politietterforsker Martin Beck. Den er skrevet i 1966 og tåler absolutt tidens tann, og det er lett å se at den skandinaviske krimsjangeren er tydelig inspirert av serien. Det brukes telex, prates om d-mark og det heter fortsatt Sovjet. Dette er med på å sette fortellingen i et historisk perspektiv. Handlingen i boka er drivende og spennende uten de bestialske innslagene vi ofte ser i krimbøker. Detaljskildringene fra Becks reise og av byen er troverdige og gir historien et løft. Gleder meg til å fortsette på neste bok.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Mannen som gikk opp i røyk:

Arr

Jørn Lier Horst
Innbundet 
375,- 429,-

Se flere

Logg inn

Handlekurv