Min side Kundeservice Bli medlem

Menneskefluene

"At han kan skrive har han for lengst bevist gjennom blant annet biografier om både Oscar Torp og Haakon Lie. Men kan han skrive krim? Svaret er ja."

Oppland Arbeiderblad

Byen er Oslo og datoen 4. april 1968. Den tidligere statsråden og motstandshelten Harald Olesen blir funnet skutt ned og drept - innelåst i sin egen leilighet på Torshov. Verken mordvåpen eller noen andre spor etter morderen er å finne i leiligheten. Les mer

199,-
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Byen er Oslo og datoen 4. april 1968. Den tidligere statsråden og motstandshelten Harald Olesen blir funnet skutt ned og drept - innelåst i sin egen leilighet på Torshov. Verken mordvåpen eller noen andre spor etter morderen er å finne i leiligheten. Den ambisiøse unge førstebetjenten Kolbjørn "K2" Kristiansen forstår raskt at morderen må ha vært en av de sju andre beboerne i oppgangen. Han trenger imidlertid hjelp for å finne ut hvordan mordet ble begått - og deretter mer hjelp for å finne morderen og et motiv. Det er de skarpsindige resonnementene til en svært utradisjonell rådgiver, den 18 år gamle funksjonshemmede professordatteren Patricia Louise Borchmann, som bringer etterforskningen stadig tettere på en uvanlig utspekulert og kaldblodig morder. Da Harald Olesens dagbok med en rekke mystiske notater blir funnet, og deretter en av naboene blir funnet skutt i sin leilighet, blir K2s dyktighet virkelig satt på prøve. Gjennom ti dager med etterforskning avsløres det gradvis at livene til så godt som alle av oppgangens beboere preges av dystre hendelser i fortiden, og stadig flere spor peker tilbake mot okkupasjonsårene under 2. verdenskrig.

Hans Olav Lahlums Menneskefluene er en klassisk kriminalroman, og samtidig en historisk og psykologisk roman fra en dramatisk periode i den moderne Norgeshistorien. En rekke menneskeskjebner preger en på flere plan spennende roman, hvor spørsmålet om hvem morderen er, til siste slutt forblir uløselig knyttet til spørsmålet om hvorfor mordet ble begått...

Medlemsvurdering:
Synes den var spennende og holdt spetenningen i hele boka. Godt skrev

Liv Høiholt

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
329
ISBN
9788202346195
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2011
Format
19 x 12 cm
Serie
K2 og Patricia 1
Kaliber

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

"At han kan skrive har han for lengst bevist gjennom blant annet biografier om både Oscar Torp og Haakon Lie. Men kan han skrive krim? Svaret er ja."

Ingvar Ambjørnsen, VG

"Lahlum har skrudd sammen en klassisk krimgåte og klarer å holde spenningen oppe."

Arne Guttormsen, Vårt Land

"At historikeren Hans Olav Lahlum skriver godt, kommer ikke som noen bombe. Men at han skulle levere en så helstøpt kriminalroman ved første forsøk, er kanskje litt mer overraskende."

Pål Andreassen, Moss Avis

"Medrivende intellektuell krimroman"

Valerie Kubens, Fædrelandsvennen

"Man formelig koser seg med opprullingen av historien, og frydes over finurlig utlagte blindspor. I etterordet antyder han en mulig serie, hvis denne slår an. Min oppfordring er: Skriv mer! Menneskefluene beriker dagens norske krim."

Terje Stemland, Aftenposten

"Hans Olav Lahlum, har i sin krimdebut skrevet en av de morsomste og sjarmerende norske kriminalromanene jeg har lest på veldig mange år."

Per Ivar Henriksbø, Gudbrandsdølen Dagningen

"Lahlum har vist med sine politikerbiografier at han skriver godt, men han er også en dyktig krimforfatter - boka har en utmerket oppbygging og en stigende spenningskurve. Dette var virkelig morsomt å lese."

Kurt Hanssen, Dagbladet

Medlemmers vurdering

L
Liv Høiholt – 22.08.2016

– Synes den var spennende og holdt spetenningen i hele boka. Godt skrev

Oppdag mer

Bøker som ligner på Menneskefluene:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Arr

Jørn Lier Horst
Innbundet 
375,- 429,-

Logg inn

Handlekurv