Meny
 

Menneskefluene

Serie: K2 og Patricia 1

«Menneskefluene er en særdeles leseverdig og spennende kriminalroman uten fiksfakseri, og som bør leses med innlagte refleksjonspauser.»

, Oppland Arbeiderblad Terningkast 6
Byen er Oslo og datoen 4. april 1968. Den tidligere statsråden og motstandshelten Harald Olesen blir funnet skutt ned og drept - innelåst i sin egen leilighet på Torshov. Verken mordvåpen eller noen andre spor etter morderen er å finne i leiligheten. Les mer
Vår pris
199,-

(Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Paperback
Legg i
Paperback
Legg i
Vår pris: 199,-

(Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Om boka

Byen er Oslo og datoen 4. april 1968. Den tidligere statsråden og motstandshelten Harald Olesen blir funnet skutt ned og drept - innelåst i sin egen leilighet på Torshov. Verken mordvåpen eller noen andre spor etter morderen er å finne i leiligheten. Den ambisiøse unge førstebetjenten Kolbjørn "K2" Kristiansen forstår raskt at morderen må ha vært en av de sju andre beboerne i oppgangen. Han trenger imidlertid hjelp for å finne ut hvordan mordet ble begått - og deretter mer hjelp for å finne morderen og et motiv. Det er de skarpsindige resonnementene til en svært utradisjonell rådgiver, den 18 år gamle funksjonshemmede professordatteren Patricia Louise Borchmann, som bringer etterforskningen stadig tettere på en uvanlig utspekulert og kaldblodig morder. Da Harald Olesens dagbok med en rekke mystiske notater blir funnet, og deretter en av naboene blir funnet skutt i sin leilighet, blir K2s dyktighet virkelig satt på prøve. Gjennom ti dager med etterforskning avsløres det gradvis at livene til så godt som alle av oppgangens beboere preges av dystre hendelser i fortiden, og stadig flere spor peker tilbake mot okkupasjonsårene under 2. verdenskrig.


Hans Olav Lahlums Menneskefluene er en klassisk kriminalroman, og samtidig en historisk og psykologisk roman fra en dramatisk periode i den moderne Norgeshistorien. En rekke menneskeskjebner preger en på flere plan spennende roman, hvor spørsmålet om hvem morderen er, til siste slutt forblir uløselig knyttet til spørsmålet om hvorfor mordet ble begått...

Fakta

Anmeldelser

«Menneskefluene er en særdeles leseverdig og spennende kriminalroman uten fiksfakseri, og som bør leses med innlagte refleksjonspauser.»

, Oppland Arbeiderblad Terningkast 6

«At han kan skrive har han for lengst bevist gjennom blant annet biografier om både Oscar Torp og Haakon Lie. Men kan han skrive krim? Svaret er ja.»

, VG Terningkast 5

«At historikeren Hans Olav Lahlum skriver godt, kommer ikke som noen bombe. Men at han skulle levere en så helstøpt kriminalroman ved første forsøk, er kanskje litt mer overraskende.»

, Moss Avis

«Hans Olav Lahlum, har i sin krimdebut skrevet en av de morsomste og sjarmerende norske kriminalromanene jeg har lest på veldig mange år.»

, Gudbrandsdølen Dagningen

«Lahlum har skrudd sammen en klassisk krimgåte og klarer å holde spenningen oppe.»

, Vårt Land

«Man formelig koser seg med opprullingen av historien, og frydes over finurlig utlagte blindspor. I etterordet antyder han en mulig serie, hvis denne slår an. Min oppfordring er: Skriv mer! Menneskefluene beriker dagens norske krim.»

, Aftenposten

«Medrivende intellektuell krimroman»

, Fædrelandsvennen

«Lahlum har vist med sine politikerbiografier at han skriver godt, men han er også en dyktig krimforfatter - boka har en utmerket oppbygging og en stigende spenningskurve. Dette var virkelig morsomt å lese.»

, Dagbladet