Festprishelggjør et kupp!
Min side Kundeservice Bli medlem

Mentalisten

I en kjempesatsing fra Sverige skapes en ny etterforskerduo utenom det vanlige: politietterforskeren Mina Dabiri og mentalisten Vincent Walder fra Stockholm. Mentalisten er den første i en trilogi av selveste Camilla Läckberg, skrevet sammen med den kjente mentalisten Henrik Fexeus.

Les mer

349,-

399,- Spar: 50,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Liket i sverdkassa

Rett utenfor Gröna Lund blir det funnet en stor kasse. I kassa befinner det seg en død kvinne, gjennomboret av sverdstikk. Etterforsker Mina Dabiri innser at politiet trenger hjelp. 

På funnstedet finnes ingen åpenbare spor, det er tydelig at selve drapet er begått et annet sted. Og hvem er den døde kvinnen? Ingen som passer til beskrivelsen, er meldt savnet. Men kanskje kan selve kassa gi dem et hint? Mina Dabiri kontakter den framgangsrike mentalisten Vincent Walder for å høre hva han kan utlede på bakgrunn av den spesielle kassa. Han har både god kjennskap til trylling og til den menneskelige psyken.

Ondsinnet trylletriks
Tryllekunsten med en kvinne i en kasse som tilsynelatende blir saget i to eller stukket til døde, finnes i en rekke varianter. Felles for dem alle er at kvinnen spretter ut av kassa, like hel, når tryllekunsten er gjennomført. Det skal være plass nok i kassa til at sverdene ikke treffer kvinnen, og det skal finnes en luke man kan komme seg ut av. Men sverdkassa som ble funnet utenfor byens tivoli, er åpenbart feilkonstruert. Vincent merker seg umiddelbart en detalj på et av åstedsfotografiene: På offerets lår er det rispet inn noe som kan se ut som romertallet 3, III.

Nummer tre
Er offeret nummer tre i en rekke? Betyr det i så fall at det finnes andre ofre der ute som ennå ikke er funnet? Mina og de andre etterforskerne går gjennom tidligere saker, og de finner et tall til. I en sak som er klassifisert som selvmord, finnes det et tydelig firetall, IV, rispet inn. Det kan se ut som om de står midt i en nedtelling – og det kan bety at de har dårlig tid ...

Etterforskerduo man blir glad i
Mina Dabiri har sine egne demoner hun kjemper med i tillegg til det presset som etterforskningen byr på. Hun lider av tvangstanker og tåler ikke tanken på møkk og bakterier. Det viser seg ofte å være vanskelig å kombinere med politiarbeid. Basert på egne erfaringer forstår Vincent raskt hva som skjuler seg bak Minas beherskede ytre, og det viser seg at de to har mer enn etterforskningen til felles.

Nådeløs spenning
Sett av god tid til lesing, for det er nesten umulig å legge fra seg Mentalisten når du først har begynt. Her er Camilla Läckberg i sitt ess, slik vi kjenner henne fra Fjällbacka-bøkene – godt assistert av den helt ekte mentalisten og forfatteren Henrik Fexeus. Parallelt med etterforskningen følger leseren historien om en dysfunksjonelll familie på den sydsvenska landsbygda. Moren er høyst ustabil, og de to barna er mye overlatt til seg selv. Etterforskningen rydder bort villspor og kommer stadig nærmere sannheten, og til slutt er det nesten så leseren glemmer å trekke pusten. 

Liker du å forsvinne inn i en spennende historie, anbefaler vi noen timer i selskap med Mina og Vincent! Vi gleder oss allerede til neste bok. 

 

Detaljer

Forlag
Strawberry Publishing
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
591
ISBN
9788252592429
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
Box
Format
21 x 14 cm
Nr
8187436
Serie
Mina Dabiri og Vincent Walder 1

Medlemsblad

Utdrag

Om forfatterne

Camilla Läckberg (f. 1974) er kjent for sine krimromaner fra Fjällbacka, der hun selv er oppvokst. Hun har solgt over 26 millioner bøker i til sammen 60 land.

Henrik Fexeus (f. 1971) er svensk mentalist, forfatter og programleder. Siden 2005 har han vært en hyppig gjest i mediene som ekspert på kroppsspråk og ikke-verbal kommunikasjon.

 

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Mentalisten:

Hitra

Samuel Bjørk
Innbundet 
99,- 399,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Mirage

Camilla Läckberg
Innbundet 
199,- 429,-
 

Dommen

Jørgen Jæger
Innbundet 
349,- 399,-
 

De tause

Yrsa Sigurðardóttir
Innbundet 
332,- 379,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv