Min side Kundeservice Bli medlem

Når isen brister

Hun forelsker seg i den øverste sjefen. Kort tid etter forsvinner han, og liket av en ung kvinne blir funnet i huset hans.
Emma har en elsker. En elsker som er alt hun har drømt og mere til. Det er bare ett problem, han er direktør i kleskjeden som hun arbeider for. Les mer

199,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

Hun forelsker seg i den øverste sjefen. Kort tid etter forsvinner han, og liket av en ung kvinne blir funnet i huset hans.
Emma har en elsker. En elsker som er alt hun har drømt og mere til. Det er bare ett problem, han er direktør i kleskjeden som hun arbeider for. En upraktisk detalj, men samtidig veldig pirrende.

Etter forlovelsesmiddagen deres forsvinner Jesper sporløst. Og ikke lenge etter blir en ung kvinne funnet bestialsk myrdet i hans flotte hus i en fasjonabel forstad til Stockholm.

Peter Lindgren er en resignert, men rutinert politietterforsker. Han får hjelp av atferdsforskeren Hanne Lagerlind i etterforskningen av det bestialske drapet på den unge kvinnen. Drapet har tydelige likheter med en ti år gammel sak, som fortsatt er uløst.

Hvem er den drepte kvinnen? Har drapet noe med den ti år gamle saken å gjøre? Og hvor er den forsvunne elskeren?

Når isen brister er en psykologisk krim, både skremmende og overraskende.

«Camilla Grebe står støtt på egne bein som krimforfatter...» Jarle Natland, Stavanger Aftenblad

«Jeg klarte ikke å legge den fra meg; den kryper under huden på deg og blir der.» Liv Lysaker, LO Media

«Camilla Grebe har skrevet en spennende og overraskende psykologisk thriller som jeg slet med å legge fra meg.» Bokelskerinnen

«Når isen brister» er litt mer poetisk enn originaltittelen «Älskaren från huvudkontoret». Den svenske tittelen er svært konkret, men kan få noen hver til å tro at vi har å gjøre med en romantisk liten affære som lukter både blomster og blod. Slik er det altså ikke. Bortsett fra det med blod, da.

Grebe veksler mellom tre jeg- personer gjennom boka, og det er denne vekslingen og samspillet mellom de tre som gjør « Når isen brister» så tvers gjennom vellykket.

Den ene er Emma som er ekspeditrise i en klesbutikk. Hun har forelsket seg i sjefen for hele kleskjeden, men skjønner at han krever at forholdet må holdes anonymt inntil videre. Hun får bange anelser da han aldri dukker opp til forlovelsesmiddagen deres. Emma forstår ingenting. Hun blir mer og mer forvirret da hun også oppdager at det mangler dyrebart arvegods fra leilig- heten hennes. Var ikke forloveden så rik som hun trodde?

Den andre er politietterforskeren Peter. Han er ingen handlekraftig superdetektiv, men tvert imot en nesten parodisk ansvarsfraskrivende og sjelden lite vellykket far og elsker. Han har sviktet alle dem han stod nær og for- årsaket i sin ungdom søsterens selvmord. Nå bruker han livet på jobben der han blir stadig mer resignert, mens fritiden blir tilbrakt med pizza og sport på tv-en.

Den tredje er atferdsforskeren Hanne. Hun er ti år eldre enn Peter og en av dem han har sviktet gjennom tidene. Grønlands-elskende Hanne er i ferd med å gå fra sin dominerende mann og finne tilbake til Peter, men hun er en politihjelper med en stor hemmelighet. Demenssykdommen er i ferd med å ta henne.

Grebe beskriver alle tre gripende godt. Både Emma, Peter og Hanne framstår som fullt mulige personer involvert i en grotesk drapssak med tråder tilbake i tid.

For det skal vise seg at Emmas direktør ikke bare unnlater å møte til forlovelsesmiddagen, men han for- svinner også sporløst fra sin flotte villa. Igjen ligger liket av en ung kvinne, halshogd. Funnet er foruroligende likt en ti år gammel uløst drapssak.

Svenske tilstander er blitt et skjellsord, men svensk krim på Grebes nivå fungerer bra.

Jarle Natland, Stavanger Aftenblad

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Språk
Bokmål
ISBN
9788205492783
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017
Originaltittel
Älskaren från huvudkontoret
Serie
Jentene og mørket 1

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Når isen brister:

Hitra

Samuel Bjørk
Innbundet 
99,- 399,-
 

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv