Gigantsalget er utvidet: inntil -80 %
Min side Kundeservice Bli medlem

Natteløperen

roman

«En sjarmerende etterforsker og en nervepirrende gal morder. Her får du Fossum-krim av beste merke.»

Cathrine Krøger, Dagbladet

Karin Fossum er i norsk krimlitteraturs førstedivisjon. I Natteløperen møter vi en ung gutt med et mørkt sinn. Natten skjuler hans gjerninger, men med etterforsker Feber på saken snører nettet seg sammen.

Les mer

169,-

439,- Spar: 270,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Gigantsalg - krimbøker inntil -75 % Velg flere her

De mørke sinns forfatter

Karin Fossum har en unik evne til å skildre mennesker på utsiden av samfunnet. Meidel André Jonsson er en gutt ingen ser, unntatt Karin Fossum.

En gammel dame våkner av at det står noen over senga hennes. Ansiktet er uvirkelig,det lyser som månen, skikkelsen er liten. De små, bleke hendene løfter en revolver, trekker av, og skikkelsen forsvinner like raskt som den dukket opp. Heldigvis er det ikke noe skudd i kammeret. Alt han etterlater seg, er uhygge og en post-it-lapp. På lappen står tallet 833, ingenting mer. Eddie Feber og de andre etterforskerne finner ingen andre spor av betydning, men Feber er overbevist om at tallet ikke er tilfeldig.

Russisk rulett
Når en ny kvinne opplever det samme og de finner en ny lapp, vet Feber at han har rett, men de skjønner fortsatt ikke hva tallene symboliserer. Må de vente på enda et tall i rekken? Og hvor lenge kan de regne med at gjerningsmannen ikke har skudd i revolveren ... Flere eldre mennesker skal oppleve å få uønsket besøk. Gjerningsmannen døpes Natteløperen, men Feber kommer ikke nærmere hvem han er, og snart faller det første offeret for en kule fra revolveren.

Alene i verden
Meidel André Jonsson er atten år, han har en far som soner en voldsdom i fengsel og en mor som er innlagt på psykiatrisk avdeling. Han savner dem ikke, han har bestefaren Lennart som han deler hus med. Men så dør Lennart, og Meidel blir alene i huset og i livet. Han har 30 dager igjen i frihet før faren slipper ut av fengsel. Det er ikke en dag han ser fram til.

«Karin Fossum skriver krim som ingen andre. Hun er mer interessert i menneskene enn i forbrytelsen. Derfor er hun mer spennende å følge enn noen annen norsk krimforfatter.»

Tarald Aano, Stavanger Aftenblad

Meidel er en gutt ingen ser, det vil si, han er en sånn gutt som Karin Fossum ser, men ikke alle andre. Fossum er en mester i å presentere personer ikke alle andre legger merke til. Meidel føler seg helt alene i verden, han er på en måte usynlig. Det er rett og slett ingen som legger merke til gutten som setter seg i bestefarens rullestol og triller ut i natten for å oppsøke folk hjemme. For en Natteløper kan vel ikke sitte i rullestol ...

Sofies valg
Det er faktisk én som har lagt merke til Meidel. Sofie Flor jobber på Kiwi der Meidel handler dagligvarene sine. Sofie prøver å komme ut av et vanskelig forhold, men kjæresten vil være sammen med henne, og han er ikke en man vil komme på kant med. Når Meidel er innom butikken, flørter Flor åpenlyst med gutten i rullestolen. Det skal vise seg å bli skjebnesvangert ...

 

Medlemsvurdering:
En annerledes krim som svarer på hvorfor og hvordan mordet kunne skje. Vi følger morderens liv samtidig som vi følger " jakten" på morderen.

Lisbeth Grythe

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
186
ISBN
9788252593112
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Format
21 x 14 cm
Nr
8204225
Serie
En Feber-krim 2

Medlemsblad

Utdrag

Om forfatteren

Karin Fossum (f. 1954) debuterte allerede i 1974 med diktsamlingen Kanskje i morgen, som hun fikk Tarjei Vesaas' debutantpris for. Siden har hun gitt ut bøker i de fleste sjangre: dikt, noveller og romaner. I 1995 kom Evas øye, den første  kriminalromanen med Konrad Sejer som etterforsker, og Karin Fossums store gjennombrudd var et faktum. Flere av romanene er filmatisert både for kino og tv. Fossum er tildelt Rivertonprisen to ganger.

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Anmeldelser

«En sjarmerende etterforsker og en nervepirrende gal morder. Her får du Fossum-krim av beste merke.»

Cathrine Krøger, Dagbladet

«... underholdende og elegant roman fra en av våre aller mest skarpskodde norske krimforfattere.»

Finn Stenstad, Tønsberg Blad

«Natteløperen er nok en innsiktsfull krim om dem som befinner seg på utsiden. En stor fortelling i et lite format, fortalt av en forfatter som fortsatt er på topp i sin sjanger. Etter 18 utgitte krimromaner er det veldig godt gjort!»

Elin Brend Bjørhei, VG

«... det psykologiske drama er så detaljert fremstilt at du sitter måpende igjen etter å ha slukt sidene.» «Fossum har igjen levert førsteklasses krim»

Simen Ingemundsen, Randaberg 24

«Romanen hører hjemme i øverste hylle fordi Karin Fossum skriver uvanlig elegant. Hun skriver enkelt, variert og poetisk. Ulike miljøer tegnes stemningsfullt. Setningene kan være glassklare og megetsigende på en gang. Men viktigst av alt: Karin Fossum nøyer seg ikke med å skrive om politi og røvere. Det gjør hennes kriminalroman til mer enn en kriminalroman. [...] Karin Fossums språk er gjennomtenkt og velskrevet. Da kan et avsnitt si mer enn tusen ord.»

Atle Christiansen, Aftenposten

«Det er beskrivelsene og avsløringene av disse kombinasjonene og variasjonene i menneskelig atferd som gjør Karin Fossums krimromaner til sterke leseopplevelser. Hun slipper oss inn i de mørke avkroker, og viser fram mennesker som lever i grenseland. Natteløperen er en slik person. Han er ikke lett å like, men det er mulig å hente fram litt sympati for ham. Hos Karin Fossum går det ikke alltid bra til slutt. Men hun klarer å holde leseren på tå hev gjennom drøye 200 sider også denne gangen.»

Turid Larsen, Dagsavisen

«... det er driv og intensitet i storyen»

Jan-Erik Østlie, FriFagbevegelse.no

«De nyanserte og nærgående portrettene av det forbryterske sinn er noe av det som kjennetegner Fossums skrivestil, og som løfter henne over fra den rene krim til lesere med en hang til det skjønnlitterære.»

Ola H. Hegdal, NRK

Medlemmers vurdering

L
Lisbeth Grythe – 09.02.2024

– En annerledes krim som svarer på hvorfor og hvordan mordet kunne skje. Vi følger morderens liv samtidig som vi følger " jakten" på morderen.

S
Sverre – 08.09.2023

– Leste denne boken på en dag. Fossum har skrevet bøker langt bedre enn denne.

I
Irene – 27.06.2023

– Grei krim, litt spennende, men mest rar.

H
Hallgeir Hellan – 04.06.2023

– Karin Fossum svikter ikke denne gangen heller.

B
Birgit Sørensen – 20.09.2022

– Flott, psykologisk triller.

N
Nina Hellvik – 20.09.2022

– Gørr kjedelig

A
Anne -Grethe Herland – 20.09.2022

– Med innlevelse og flyt i teksten levere Karin Fossum som alltid. Jeg skulle nesten ønske at boka hadde flere sider .

I
Inger Skoglund – 20.09.2022

– Kjedelig. Ingen spenning, savner spenningen som var i K.F. første bøker

K
Kjell Espeland – 20.09.2022

– Spennende og svært godt skrevet. En typisk god bok av Karin Fossum

L
L Bekkevold – 20.09.2022

– En glimrende bok, suverent språk.

Å
Åse Karin Killingberg – 24.08.2022

– Spennende fra første side

G
Gunn Karin Gulstad-Evensen – 24.08.2022

– Meget bra bok. Overrasket over slutten. Fengslende fra start til slutt

V
Vigdis Hovde – 23.08.2022

– Godt skrevet som alltid 🌻

J
Jorun Gjelstad – 23.08.2022

– Natteløperen Karin Fossum

M
Maria Linde – 14.08.2022

– Flott skrevet, fantastiske setninger. Lovende til å begynne med, men blir for rar, for grå, for «sjuk».For merkelig.

E
Erlend, redaktør Bokklubben – 28.06.2022

– Har du ikke foreldre? Er de døde? spør politiet den atten år gamle Meidel Jonsson. Nei, de er ikke foreldre svarer han og slik setter Karin Fossum tonen for en ny kriminalroman. Jeg har ikke helt tellingen, men det nærmer seg nummer tjue i rekken. Felles for dem alle er at Fossum ser noen vi andre ikke alltid ser. Meidel Jonsson er en vi andre kanskje overser, men som Karin Fossum ser på sin særegne måte. Forbrytelser blir begått og må oppklares, men om etterforskeren heter Sejer, Skarre eller Feber så er det ikke selve etter-forskningen som står i fokus hos Karin Fossum. Det handler i mye større grad om å forstå hvorfor et drap skjer fremfor å beskrive hvordan en forbrytelse ble utført og deretter jakten på hvem.Karin Fossums bøker er alltid spennende og intense på sin helt egne måte For å forstå hvordan en forbrytelse har skjedd må man forstå hvordan mennesker opptrer – der er Karin Fossum i en helt egen klasse. Igjen!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Natteløperen:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Dukken

Yrsa Sigurðardóttir
Innbundet 
99,- 379,-

De tause

Yrsa Sigurðardóttir
Innbundet 
99,- 379,-

Dommen

Jørgen Jæger
Innbundet 
149,- 399,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv