Meny
Jørn Lier Horst og Thomas Enger: Nullpunkt
Nullpunkt - Jørn Lier Horst

Nullpunkt

; Thomas Enger

Serie: Alexander Blix og Emma Ramm 1

«Pangstart for forfatterduo»

, Tvedestrandsposten Terningkast 6
En mystisk forsvinningssak blir straks noe mer når et lik dukker opp ved den savnede idrettsstjernen Sonja Nordstrøms hytte. Noen vil at politiet og pressen skal finne sammenhengen, og morderen har bare så vidt begynt ... Når selveste Jørn Lier Horst og Thomas Enger slår seg sammen for å skrive krim, sørger de for at Nullpunkt blir sommerens høydepunkt! Les mer
Vår pris
345,-
Spar
34,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 345,-
Spar: 34,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Presentert av Runhild Skjølaas, redaktør

Alle venter på at idrettsikonet Sonja Nordstrøm (50) skal på tv-skjermen for å snakke om sin nye, avslørende selvbiografi med den ubeskjedne tittelen Evig ener. Mange gruer seg for hva hun har tenkt å røpe, og overraskelsen er stor når hun ikke dukker opp i studio til avtalt tid. Kjendisreporter Emma Ramm følger med på tv-sendingen. Da det går opp for henne at Sonja Nordstrøm ikke kommer, bestemmer Emma seg for å reise hjem til henne. 

Hvor er Sonja?
Der oppdager hun at døra er ulåst, og huset viser tydelige spor etter et basketak. Emma ringer politiet. Førstemann på stedet er politiførstebetjent Alexander Blix. Han sliter fortsatt med ettervirkningene av en dramatisk gisselsituasjon fra nitten år tilbake, som fikk et fatalt utfall. Hendelsen har siden forfulgt ham, og er på toppen av det hele blitt pensum på politihøyskolen. Da han får øye på Emma på trappa til Sonja Nordstrøms forlatte hus, blir fortidens spøkelser vekket til live. Blix blir ansvarlig for etterforskningen av Sonjas forsvinning. Han og kollegaene må raskt finne ut av om det foreligger en forbrytelse, eller om hun har valgt å stikke av fra all viraken rundt skandalene hun avslører i boka. Snart finner de et lik på den savnedes hytte, og etterforskningen blir straks mer komplisert. 

Kappløp med tiden
Før hun vet ordet av det, er Emma virvlet inn i en sak som er mye større og farligere enn hun kunne ha forestilt seg. Forsvinningsmysteriet vokser i omfang, og hun holder seg tett på etterforsker Blix, som av en eller annen grunn er vennlig innstilt overfor den unge journalisten. Med ett befinner hun seg i fremste rekke blant krimreporterne med nyhetsledende saker. Spor etter Nordstrøm dukker overraskende opp på steder og til tidspunkter som etter hvert danner et mønster. Det er med skrekkblandet fryd Emma hele tiden befinner seg tett på den dramatiske utviklingen i saken mens Blix forsøker å avskjære en nådeløs gjerningsmann som virker å ha stor sans for effektmakeri. De må begge bruke alt de har av kløkt og mot for å komme til bunns i saken - og helskinnet fra den. 

Nytt radarpar i norsk krim
Når bestselgerforfatter Jørn Lier Horst, kjent for Wisting-serien, og internasjonalt anerkjente Thomas Enger, som til vanlig skriver om journalisten Henning Juul, slår seg sammen og skriver krim, blir det høy spenning og solid etterforskningsarbeid. De kombinerer det beste fra sine tidligere bøker og skaper i Nullpunkt en forrykende krimgåte som nagler deg fast til siste side. 

 

 

ANMELDELSER:

Terningkast 6 Sven Gjeruldsen, Tvedestrandsposten

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Capitana
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 430
ISBN: 9788293671008
Utgave: 1. utg.
Format: 21 x 14 cm
Nr: 8127832
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

Tospann i takt

Jørn Lier Horst og Thomas Enger har begge suksess på hver sin kant - og nå har de funnet flyten sammen. Det kan leserne være glade for. 

Intervju: Runhild Skjølaas, redaktør 

- Spekulasjonene gikk høyt da det ble kjent at det var en ny, norsk krimduo på gang. Hvordan fant dere på at dere skulle skrive sammen? 

- Vi har et vennskap som går nesten ti år tilbake i tid. Skrivingen førte oss på mange måter sammen. Vi har begge gitt ut bøker på Gyldendal, og med henholdsvis politi- og journalistbakgrunn har vi kunnet dra nytte av hverandres fagkunnskap. Ideen om å gjøre noe sammen ble lansert av Jørn allerede i 2012. De neste årene diskuterte vi ideer, plott og karakterer når vi møttes. Ofte på litteraturfestivaler både i inn- og utland, men også på Thomas sin familiehytte i Stavern. Det er imidlertid først det siste året at prosjektet har skutt fart. 

- Dere har jo hvert deres solide forfatterskap og litt ulik stil - hva er de største utfordringene med å være to som skriver? 

- Å være to som skriver en bok betyr ikke at det er halve jobben. Snarere tvert imot. Det er mye arbeid, men det har vært overraskende smertefritt. Selv om vi har ulik stil og skrivemåte, snakker vi på en måte samme språk. Når den ene mener at en scene burde flyttes eller gjøres på en annen måte, har det vært unødvendig å argumentere eller forklare hvorfor. Vi har langt på vei  det samme blikket og forståelse for dramaturgi. Utfordringene har nok mest ligget på det praktiske planet, som å holde styr på hvilken versjon av dokumentet som er det sist oppdaterte. 

- Hvordan samarbeider dere for å få så god flyt i fortellingen når det er to hoder som jobber? 

- Med denne krimromanen plottet vi ut hele historien først. Snakket oss gjennom karakterer og hvilken retning historien skulle gå fra start til slutt, og ble enige om hva slags historie vi ville fortelle. Dypest sett handler Nullpunkt om behovet for å bli sett og bekreftet i dagens samfunn, hvilke grenser vi er villige til å overskride for å bli lagt merke til, anerkjent og berømt. Så har vi skrevet kronologisk, men arbeidet bolkvis og litt etter stafettprinsippet. Det vil si at den ene har skrevet et parti fram til et vendepunkt. Så har den andre lest og vurdert før stafettpinnen går videre. Vi har på mange måter vært hverandres redaktører. 

- Vi liker både journalist Emma Ramm og etterforsker Alexander Blix - er det lov å håpe på flere bøker med dem i hovedrollene? 

- De har blitt et godt par. Vi liker dem også og har investert mye i å skape dem. Det er absolutt lov å håpe, så legg merke til navnene. 

- Bokklubbens medlemmer kjenner jo William Wisting godt fra de andre bøkene dine, Horst - hvordan går det med ham oppi alt dette her, han har vel ikke tenkt å ta pause? 

- Samtidig med at vi har skrevet på Nullpunkt, har vi arbeidet med egne prosjekter hver for oss mens stafettpinnen har vært hos den andre. Det har vært et slags vekselbruk som har fungert. For min del betyr det at det kommer en ny Wisting allerede til høsten. 

 

Jørn Lier Horst (f. 1970) er bosatt i Stavern. Fram til 2013 arbeidet han som etterforskningsleder i Vestfold politidistrikt, men er i dag fulltids forfatter. Han har studert kriminologi, filosofi og psykologi og opptrer som ekspertkommentator for VG i kriminalsaker. I tillegg til de populære krimbøkene med William Wisting i hovedrollen skriver Jørn Lier Horst de bestselgende barnebøkene Detektivbyrå nr 2 for små krimlesere (illustrert av Hans Jørgen Sandnes) og Clue-serien for ungdom. Horst har blant annet blitt tildelt Bokhandlerprisen, Rivertonprisen, Glassnøkkelen, The Martin Beck Award og The Petrona Award, og bøkene er oversatt til over 30 språk.

Thomas Enger (f. 1973) har tidligere jobbet som journalist. Han debuterte med kriminalromanen Skinndød i 2010, som allerede før lansering vakte stor oppsikt i utlandet. Det var den første frittstående boka i en bredt anlagt serie om journalisten Henning Juul. Engers bøker gis ut i over 30 land og topper bestselgerlistene i Danmark og Tyskland. 

 

 
 

«Pangstart for forfatterduo»

, Tvedestrandsposten Terningkast 6

«Vellykket kriminelt partnerskap. Adresseavisen»

«Effektivt og spennende. VG»