Min side Kundeservice Bli medlem

Offer

«Dette er ekte vare fra to av Norges beste krimforfatteren, og en sann leseopplevelse det finnes svært få av innen norsk krim.»

Simen Ingemundsen, Randaberg 24

Alexander Blix er ferdig som etterforsker.Så får han en hilsen i posten. Fra en drapsmann ...

Les mer

349,-

399,- Spar: 50,-

Sendes innen 1 virkedag
Erlend

Skrevet av: Erlend, Redaktør

Politietterforsker og far. Det er slik Alexander Blix har pleid å se på seg selv. Men når vi møter Alexander Blix ved åpningen av Offer er ikke ting som de pleier. Blix har ikke lenger noen datter, hun er drept. Blix er heller ikke ansatt i politiet lenger, den jobben mistet han da han ble dømt for å ha å ha hevnet drapet. Den eneste trøsten for Blix akkurat nå er at han i det minste ikke lenger sitter fengslet. 

Den siste saken Blix hadde ansvaret for som politietterforsker var en forsvinningssak der ettbarnsmoren Elisabeth Eie forsvant. Men etterforskningen ble lagt til side da Blix selv ble arrestert. Nå består dagene hans stort sett av rolige turer med hunden. Helt til han finner et brev med et bilde i postkassen sin. 

Et bilde av en drept kvinne. Elisabeth Eie er ikke lenger en forsvinningssak. Det er en drapssak. Men den ligger ikke lenger på Alexander Blix’ bord. I politiet er de til og med motvillige til å ta imot hjelp fra Blix. Det viser seg at det må være gjerningsmannen selv som kontakter Blix med bilder og informasjon om det som etter hvert er flere drap. Men selv ikke det gjør at politiet henter Blix inn i varmen, han forblir et vitne som holdes på utsiden. 

Men det ligger ikke naturlig for Blix å holde seg helt unna, særlig ikke når det blir tydelig at drapsmannen kjenner til detaljer i Blix' liv som han aldri har delt med noen. Men hvordan klarer drapsmannen å hele tiden ligge noen skritt foran politiet? Og hvorfor fremstiller han seg selv som et offer?

Samtidig er den tidligere journalisten Emma Ramm blitt kontaktet av tenåringsjenta Carmen. Oskar Krogh, bonusfaren hennes, er arrestert, mistenkt for drap. Men – det finnes ikke noe lik. Det finnes ingen andre mistenkte heller. Men det finnes likevel noe som får Emma Ramm til å stoppe opp. Det er noe ved historien til Carmen som får henne til tro på den. 

Blix og Ramm søker hjelp i hverandre. Da Blix' fingeravtrykk blir funnet på en barnetegning fra det ene åstedet, kommer nåtid ubehagelig tett på fortid. En nåtid der et offer har funnet sin helt særegne form for terapi.

 

Detaljer

Forlag
Bonnier norsk forlag
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
426
ISBN
9788252593808
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Format
21 x 14 cm
Nr
8217157
Serie
Alexander Blix og Emma Ramm 5

Medlemsblad

Utdrag fra Offer

Om forfatteren

JØRN LIER HORST er tidligere etterforskningsleder i politiet, og gjør stor suksess som kriminalforfatter. Bokserien med den sindige og analytiske etterforskeren William Wisting i hovedrollen er blitt et fenomen langt utover Norges grenser.

THOMAS ENGER jobbet som journalist før brakdebuten med kriminalromanen Skinndød i 2010. Det er blitt fem bøker i serien om journalisten Henning Juul som hittil er solgt til hele 30 land!

Offer er femte bok i den populære serien om Alexander Blix og Emma Ramm, som Horst og Enger skriver sammen. 

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Dette er ekte vare fra to av Norges beste krimforfatteren, og en sann leseopplevelse det finnes svært få av innen norsk krim.»

Simen Ingemundsen, Randaberg 24

«(...) boka er stram og spennende.»

Cathrine Krøger, Dagbladet

Medlemmers vurdering

A
Anne E. – 01.04.2024

– Maks tre stjerner. Nå begynner forfatterduoen å gå på tomgang.

I
Ingrid Wennberg – 22.08.2023

– Opplevde "Offer" som ordrik og kjedelig. Hadde gledet meg, men ble litt skuffet der. Horst og Enger på tomgang.

E
Eva Bræin – 22.08.2023

– Spennende og fin, kunne nesten ikke legge den fra meg

O
Olav Loven – 22.08.2023

– Ikkje av dei beste

T
Tone Stjernholm Alme – 22.08.2023

– Veldig bra! Klarte ikke å legge denne fra meg!

T
Tron Hagen – 06.08.2023

– "Offer" av Jørn Lier Horst og Thomas Enger fremstår som svært lang og tidvis temmelig kjedelig. Det skjer lite og boka føles langt under - kvalitetsmessig - de andre bøkene som ekspertene har samarbeidet om. Jeg er skuffet og anbefaler ikke denne hvis du trives med action og at det skjer noe - ofte.

I
Inger Myrer Olsen – 27.07.2023

– Medlemsvurdering

E
Elisabeth Fosslie – 25.07.2023

– Leverer som alltid

B
Bjørg Sheikh – 25.07.2023

– Gripende

Oppdag mer

Bøker som ligner på Offer:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Mirage

Camilla Läckberg
Innbundet 
375,- 429,-
 

Dommen

Jørgen Jæger
Innbundet 
349,- 399,-

Guden

Jørgen Jæger
Innbundet 
363,- 399,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv