Gigantsalget er utvidet: inntil -80 %
Min side Kundeservice Bli medlem

Passasjeren

kriminalroman

I Rivertonprisvinneren Sven Petter Næss sin nye krimroman blir alle drosjesjåførers mareritt til virkelighet. En mørkkledd passasjer setter seg inn i baksetet på den gule drosjen sent på natten. Dagen etter blir drosjesjåføren funnet drept av to skudd i bakhodet. Var han et tilfeldig offer?
Næss skriver politikrim av beste merke!

Les mer

375,-

429,- Spar: 54,-

Sendes innen 1 virkedag
Runhild

Skrevet av: Runhild, Redaktør

Døden i baksetet

Tenk å aldri vite hvem som setter seg inn i baksetet på bilen du kjører. I Passasjeren blir alle drosjesjåførers mareritt til virkelighet ...

En mørkkledd passasjer setter seg inn i baksetet på den gule drosjen. Dagen etter blir drosjesjåføren funnet drept av to skudd i bakhodet. Var han et tilfeldig offer, eller visste drapsmannen at sjefen for taxiselskapet alltid kjørte selv en natt i uka?

Den siste taxituren
Førstebetjent Harinder Singh er på jobb i Oslo-politiet etter å ha falt i unåde hos Kripos. Han vil ikke avfeie taxi-drapet som tilfeldig til tross for mangel på spor. Både tidspunktet for drapet og åstedet virker nemlig nøye utvalgt. Skuddene falt da natten er på sitt mest folketomme. Snuplassen der offeret blir funnet er en blindsone der ingen overvåkingskameraer eller øyenvitner kan fange opp det som skjer. Og dem er det ikke mange av på Oslo øst. Den egenrådige Harinder Singh er sikker i sin sak. Det må ligge noe mer bak dette drapet enn et feilslått ransforsøk. Og et eller annet sted er det noen som vet eller har sett noe som kan hjelpe dem videre i saken.

Har fortiden innhentet ham?
Snart skal det vise seg at offeret hadde en rufsete fortid før han slo seg opp som eier av sitt eget taxiselskap. Han, eks-kona og mange i omgangskretsen hans vokste opp på Oppsal, rett ved der han ble drept. Singh trenger ikke flere påskudd. Han begynner å grave, og må gå dypt inn i deres mørkeste hemmeligheter og tragedier … Men vil han klare å komme til bunns i saken før flere må bøte med livet?

Intelligent og heftig
Rivertonprisvinneren Sven Petter Næss har skrevet flere kritikerroste bøker med den halvt indiske østerdølen Harinder Singh i hovedrollen. Etter brakdebuten med Den stille uke ble han hedret med Rivertonprisen for Skjebnesteinen året etter, i 2020.

Næss skriver politikrim av beste merke, og avdekker samfunnets mørkere sider lag for lag. «Intelligent», «heftig» og «spennende» skriver kritikerne om Næss og plasserer Harinder Singh i selskap med Varg Veum og Harry Hole. For meg minner stødige og grundige Harinder Singh om en annen favoritt, nemlig Jørn Lier Horsts William Wisting, og som leser føler jeg meg i svært gode hender i Næss' univers.

Jeg anbefaler Passasjeren varmt til alle krimentusiaster!

Medlemsvurdering:
Næss skriver politikrim av beste merke, og avdekker samfunnets mørkere sider lag for lag. Etterforskeren i bøkene, Harinder Singh, er blitt plassert i selskap med Varg Veum og Harry Hole. For meg minner stødige og grundige Singh om en annen favoritt, nemlig Jørn Lier Horsts William Wisting, og som leser føler jeg meg i svært gode hender i Næss' univers. Jeg anbefaler Passasjeren varmt til alle krimentusiaster!

Runhild Skjølaas, redaktør i Bokklubben

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
267
ISBN
9788252593624
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Format
21 x 14 cm
Nr
8212139
Serie
Harinder Singh 4

Om forfatteren

Sven Petter Næss (f. 1973) er født og oppvokst i Oslo. Han jobber med IKT for høyere utdanning og forskning, og har bakgrunn fra bl.a. Norges musikkhøgskole og Universitetet i Oslo. Debutromanen Den stille uke (2019) fikk en strålende mottakelse og allerede med sin andre krimroman, Skjebnesteinen (2020), ble han hedret med Rivertonprisen. Skyldig (2021) var tredje bok om etterforsker Harinder Singh, og bekreftet Riverton-juryens uttalelse året før; at Næss befinner seg i toppsjiktet av norsk kriminallitteratur.

Medlemsblad

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

K
Kjell Håvard Brandmo – 02.05.2023

– God krim.

B
Birger Skår – 02.05.2023

– Dette er en krimhistorie etter min smak.

R
Runhild Skjølaas, redaktør i Bokklubben – 10.02.2023

– Næss skriver politikrim av beste merke, og avdekker samfunnets mørkere sider lag for lag. Etterforskeren i bøkene, Harinder Singh, er blitt plassert i selskap med Varg Veum og Harry Hole. For meg minner stødige og grundige Singh om en annen favoritt, nemlig Jørn Lier Horsts William Wisting, og som leser føler jeg meg i svært gode hender i Næss' univers. Jeg anbefaler Passasjeren varmt til alle krimentusiaster!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Passasjeren:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Offer

Jørn Lier Horst
Innbundet 
349,- 399,-

X

Pascal Engman
Innbundet 
349,- 399,-

Skyldig

Sven Petter Næss
Innbundet 
149,- 399,-

Haiene

Øistein Borge
Innbundet 
384,- 439,-

Tyv

Sven Petter Næss
Innbundet 
305,- 349,-
 

Ni liv

Emelie Schepp
Innbundet 
332,- 379,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv