Meny
Liza Marklund: Polarsirkelen
Polarsirkelen - Liza Marklund

Polarsirkelen

; Kari Engen (Oversetter)

Serie: Stenträsktrilogien 1

«Liza Marklund (59) er tilbake i toppform og viser med Polarsirkelen hvorfor hun er blitt en av Skandinavias største krimforfattere.»

, VG Terningkast 5

En gruppe jenter starter en lesesirkel som de kaller Polarsirkelen. Dette lesefellesskapet skal komme til å prege dem resten av livet.

Les mer
Bestselgende forfatter
Bygd
Cold-case
Etterforskning
Vår pris
363,-
Spar
36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 363,-
Spar: 36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Under nordlyset

En gruppe jenter starter en lesesirkel som de kaller Polarsirkelen. Dette lesefellesskapet skal komme til å prege dem resten av livet.

Tidlig på 1980-tallet startet skolejentene Birgitta, Susanne, Agneta og Carina en lesesirkel som et skoleprosjekt. Lesesirkelen får det passende navnet Polarsirkelen, siden Stenträsk, den lille bygda de bor i, ligger under nordlyset ved polarsirkelen. Da skoleprosjektet var ferdig, fortsatte jentene å møtes. De velger bok hver sin gang, og spennet går fra Nabokovs Lolita til Jackie Collins. Diskusjonene går ofte høyt – både om bøkene, men også om andre ting, som for eksempel den mest populære gutten i bygda, Wiking Stormberg.

Det grusomme funnet
I desember 2019 skal fundamentene til brua som binder bygda sammen, repareres. I det ene fundamentet blir det funnet menneskelige levninger. Ingen er i tvil om hvem det er. Førti år tidligere forsvant en av deltakerne i lesesirkelen sporløst – den døde kroppen kan ikke være andre enn Sofia Hellsten, kommunalrådens datter. Fortida innhenter dem. Gamle følelser bobler til overflaten og er fremdeles forbausende sterke. Wiking Stormberg, jentenes favoritt i 1980, er nå blitt politimester i den frostbitte bygda ved polarsirkelen. Han leder etterforskningen av det makabre funnet i brofundamentet. Nådeløst trekkes han inn i dramaet som formet livet til de overlevende kvinnene.

Marklund på hjemmebane
Med Polarsirkelen starter Liza Marklund et nytt kapittel i sitt forfatterskap. Handlingen utspiller seg i Stenträsk i Norrbotten, like i nærheten av der Marklund selv er født og oppvokst. «Plassen der du vokser opp kjennetegner deg for livet, både mennesker og natur. Jo eldre jeg blir, desto tydeligere kjenner jeg det. Polarsirkelen er et resultat av dette, en måte å komme hjem på.»

Det er tydelig for alle som leser Polarsirkelen at Liza Marklund virkelig føler at hun har kommet hjem. Anmelderne er begeistret – Marklund er tilbake i storform, melder VG. «Det finnes en sorg og en trass som gjør dette til en sidevender,» skriver Sveriges Radio Kulturnytt. Norske lesere kan glede seg – dette er Marklund som vi husker henne fra glansdagene.

Les og nyt!

ANMELDELSER:

Terningkast 5 Elin Brend Bjørhei, VG
Terningkast 5 Cathrine Krøger, Dagbladet
Terningkast 5 Gunn Magni Galaaen, Trønder-Avisa
Terningkast 5 Leif Gjerstad, BOK365
Terningkast 5 Ole Jacob Hoel, Adresseavisen
Terningkast 5 Jan Øyvind Helgesen, Nettavisen

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Cappelen Damm
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 319
ISBN: 9788202714062
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Polcirkeln
Format: 14 x 21 cm
Nr: 8195536
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

LIZA MARKLUND revolusjonerte den svenske krimromanen på slutten av 1990-tallet med sine banebrytende krimromaner om journalisten Annika Bengtzon. I dag har hun solgt over 23 millioner bøker på 40 språk. Hun har mottatt et utall priser og utmerkelser, og hun er den eneste skandinaviske kvinnen som har toppet New York Times bestselgerliste. Hun er oppvokst i Pålmark i Norrbotten, tolv mil sør for polarsirkelen.

«Liza Marklund (59) er tilbake i toppform og viser med Polarsirkelen hvorfor hun er blitt en av Skandinavias største krimforfattere.»

, VG Terningkast 5

«Skarp, vittig og ondsinnet elegant | Liza Marklunds Polarsirkelen er første del av en trilogi, som jeg spår en fabelaktig suksess.»

, Dagbladet Terningkast 5

«Den har blitt kalt Marklunds comeback. Jeg synes det er hennes i særklasse beste roman»

«Liza Marklund er tilbake i toppslag.» «Marklund briljerer...» «Marklund har en penn som er lett og ledig...» «Dette gir absolutt mersmak til de to neste bøkene i denne trilogien.»

, Trønder-Avisa Terningkast 5

«For lesegleden skader det heller ikke at oppløsningen på drapsgåten er både uventet og spesiell, med noen løse tråder som ventelig peker fram mot neste bok i trilogien. » «Vi blir gjerne med videre.»

, BOK365 Terningkast 5

«Jeg kan ikke huske sist Marklund skrev en så engasjerende spenningshistorie.» «Språklig har ikke Marklund vært bedre ...»

, Adresseavisen Terningkast 5

«Meget leseverdig.» «Ganske snedig og elegant.» «Polarsirkelen er uhyre velskrevet og Liza Marklund har bygget opp handlingen med troverdighet og mye humor.» «Anbefales!»

, Nettavisen Terningkast 5

«Skriver forrykende godt.»

, Nettavisen