Meny
Jørn Lier Horst og Thomas Enger: Røykteppe
Røykteppe - Jørn Lier Horst

Røykteppe

; Thomas Enger

Serie: Alexander Blix og Emma Ramm 2

«Spenningsnivået er så høyt at det er vanskelig å legge boken fra seg. Dette er kriminalunderholdning av ypperste merke, skrevet av to av Norges fremste kriminalforfattere som kjenner miljøene de skriver om.»

, Tvedestrandsposten Terningkast 6
Titusenvis av mennesker er samlet på Rådhusplassen for å feire det nye året. Men så smeller det – og det er ikke bare fyrverkeri.
Jørn Lier Horst og Thomas Enger sto for fjorårets store krimsensasjon. Nå har de igjen gått sammen for å gi oss en topp spenning til sommerferien! Les mer
Vår pris
363,-
Spar
36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 363,-
Spar: 36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Presentert av Hilde Røer Johnsrud, redaktør

Marerittet

Titusenvis av mennesker er samlet på Rådhusplassen for å feire det nye året. Men så smeller det – og det er ikke bare fyrverkeri. 

Etter eksplosjonen står journalist Emma Ramm sjokkert og ser på ødeleggelsene rundt seg. Hva skjedde? Ble noen skadet? Svaret får hun raskt da hun med egne øyne kan fastslå at det er flere skadde og døde på plassen. Snart er hun i full sving med å assistere politietterforsker Alexander Blix som har hoppet ut i det iskalde havnebassenget for å trekke en hardt skadd kvinne opp av det mørke vannet. 

En vond forutanelse
Emma skulle egentlig ikke ha vært på Rådhusplassen denne nyttårsnatten. Hun var i familieselskap med kjæresten Kasper. Uroen etter at hun havnet i livsfare da hun jobbet med saken om de såkalte nedtellingsmordene, gjør at hun føler en vond forutanelse. Den drev henne til å forlate selskapet og dra ned til Rådhusplassen alene. At Kasper også forlot middagen for å overraske henne og holde henne med selskap får hun først vite når de fatale konsekvensene av bombeattentatet kommer for en dag. 

Stor etterforskning
Det blir slått full terroralarm. Alt som kan krype og gå av ressurser blir satt inn, og politiet jobber mest med å sjekke ut detaljer for PST. Men Alexander Blix bestemmer seg raskt for å jobbe langs en litt annen akse. Den stygt forbrente kvinnen han trakk opp av havnebassenget blir identifisert med et for ham kjent navn, Ruth-Kristine Smeplass. Smeplass var moren til en knapt to år gammel jente, lille Patricia, som ble kidnappet for mange år siden, og aldri ble funnet. Saken har naget Blix i alle årene siden, og han tar den fram med jevne mellomrom for å se om det kan være nye momenter eller noe de overså under etterforskningen den gang. Kan det være tilfeldig at akkurat Smeplass befant seg i nærheten av bomben? 

Forsvinningen
Lille Patricia ble kidnappet på vei hjem fra barnehagen. Au pairen ble brutalt slått ned, og jenta i vogna ble aldri sett igjen. Familiebakgrunnen til Patricia var litt spesiell. Hun bodde hos faren, som var tilkjent omsorg. Det var en ganske uvanlig løsning, og moren, Ruth-Kristine Smeplass, ble derfor grundig saumfart i løpet av etterforskningen, men uten resultat. Faren var også helt overbevist om at moren måtte ha spilt en rolle i datterens forsvinning. Men selv nå, så mange år senere, er det ingenting som tyder på at Ruth-Kristine har noen form for kontakt med datteren. 

Sorgarbeid
Når saken får ny aktualitet, fatter også Emma Ramm interesse for det uløste mysteriet. Hun søker tilflukt i arbeidet og begynner å nøste i mysteriet fra en litt annen kant enn Alexander Blix. Sammen forsøker de å jobbe seg gjennom det røykteppet som er lagt ut for å skjule sannheten om lille Patricias forsvinning for mange år siden. Det leder i en retning ingen av dem kunne forutsett. 

Herlig action
Det beste med sommeren er lange, late feriedager med bagasjen full av bøker! Da er det endelig god tid til å lese, til å finne konsentrasjonen og la seg oppsluke av bokas univers. Røykteppe byr på tettpakket action og passer perfekt på stranda eller på vei til sommerens feriemål. 

 

ANMELDELSER:

Terningkast 6 Sven Gjeruldsen, Tvedestrandsposten

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Capitana
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 368
ISBN: 9788293671275
Utgave: 1. utg.
Format: 21 x 14 cm
Nr: 8148015
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

Jørn Lier Horst (f. 1970) er norsk kriminalforfatter. Krimbøkene hans er preget av erfaringen han fikk som etterforsker i Vestfold politidistrikt. Han har mottatt Bokhandlerprisen, Rivertonprisen, Glassnøkkelen, The Martin Beck-award og The Petronia Award. Han er kjent for sin serie om politimannen William Wisting, CLUE-serien for lesere i alderen 9-14 år, samt Detektivbyrå nr. 2 – krim for 6-9-åringer. 

Thomas Enger (f. 1973) jobbet som journalist før brakdebuten med kriminalromanen Skinndød i 2010. I fjor ga han ut thrilleren Nullpunkt sammen med Jørn Lier Horst. Enger har også skrevet to ungdomsromaner, som begge ble hedret med den gjeve U-prisen. 

 

«Spenningsnivået er så høyt at det er vanskelig å legge boken fra seg. Dette er kriminalunderholdning av ypperste merke, skrevet av to av Norges fremste kriminalforfattere som kjenner miljøene de skriver om.»

, Tvedestrandsposten Terningkast 6

«Den elementære spenningen ivaretas godt i denne kriminalromanen.»

, Aftenposten

«Denne boka derimot, kler forfatterne bedre, med sin effektive skrivestil, korte setninger og kjappe actionscener. Cathrine Krøger, Dagbladet»

«Intrikat og velskrevet krim. Finn Stenstad, Tønsberg Blad»