Min side Kundeservice Bli medlem

Sak 1569

«Nervepirrende roman»

Sven Gjeruldsen, Tvedestrandsposten

William Wisting er inne i sin andre ferieuke. Fra sidelinjen observerer han hvordan en lokal forsvinningssak utvikler seg til å bli en nasjonal nyhetssak. Agnete Roll har vært borte i tre dager, uten livstegn. Les mer

229,-
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

William Wisting er inne i sin andre ferieuke. Fra sidelinjen observerer han hvordan en lokal forsvinningssak utvikler seg til å bli en nasjonal nyhetssak. Agnete Roll har vært borte i tre dager, uten livstegn.
Mens forsvinningen fremdeles skaper overskrifter mottar han et brev som kun inneholder en spesiell tallkombinasjon. Det trekker ham inn i en gammel sak han ikke tidligere har hatt befatning med.

En sommerkveld i 1999 ble 17 år gamle Tone Vaterland drept på vei hjem fra jobb. Saken ble raskt oppklart. Skyld ble fordelt, straff utmålt og dommen er sonet. Glemselens slør har lagt seg over sak 1569, men hendelser i ettertiden gjør det mulig å se sammenhenger som ikke var synlige for tjue år siden.

Brevet er bare det første av flere hvor det pekes på andre løsninger enn den etablerte sannheten. Wisting leter etter både avsenderen og en ny løsning, men ikke alle er glade for at det rettes nytt lys på det som har passert.

Sak 1569 er den fjerde, frittstående boken i Cold Case-kvartetten, der Wisting gjenåpner saker som virker umulige å løse.

Medlemsvurdering:
Har ikke hørt på enda, liker Jørn Lier Horst sine bøker veldig godt.

Birgitte Kristiansen

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Bonnier norsk forlag
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
367
ISBN
9788234710612
Utgave
3. utg.
Utgivelsesår
2022
Format
20 x 13 cm
Serie
William Wisting 15

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Nervepirrende roman»

Sven Gjeruldsen, Tvedestrandsposten

«... en virkelig underholdende kriminalroman.»

Tarald Aano, Stavanger Aftenblad

«For det skal han ha, Jørn Lier Horst, han kan både snekre gode plott og få trådene til å henge sammen. Kombinert med forfatterens faglige tyngde, som i norsk sammenheng er unik, er det lett å forstå at William Wisting selger som hakka møkk. »

Gabriel Michael Vosgraff Moro, VG

Medlemmers vurdering

B
Birgitte Kristiansen – 31.05.2022

– Har ikke hørt på enda, liker Jørn Lier Horst sine bøker veldig godt.

E
Elisabeth Samsing – 16.11.2021

– Spennende lesning

S
Sivingridhansson@gmail.com – 16.11.2021

– Bok, sak 1569

I
Inger Tove – 19.10.2021

– Fantastisk spill mellom de involverte

R
Roar Engh – 25.09.2021

– Det fins krimforfattere som får deg til å sitte av så sterk spenning at du ikke får lagt boka fra deg. Horst tilhører ikke den gruppa. Her skjer Ingenting. Wistings tenker, leser gamle papirer, sjekker internett, snakker i telefonen, prater med noen, passer barnebarnet, går til doktoren, på de 341 første sidene skjer det ikke noe annet. På de 30 siste får du den løsninga du har gjettet forlengst. Språklig er han enkel og rett fram, ingen litterære vendinger. Fluene er her i denne boka også, to fluer, en svane, to katter, en død grevling, noen fugler og tre hunder nevnes i meningsløse digresjoner. Hadde det ikke vært for naboen min som alltid kommer med bøkene hans, hadde jeg aldri kastet bort tida på dem.

E
Else – 21.09.2021

– Er svak for «William Wisting»

L
Linda – 21.09.2021

– Spennende og godt skrevet som alltid. Anbefales.

L
Liv – 27.07.2021

– Som alle Wistingbøkene, var denne å sterkt anbefale. Dette er jo bøker somikke blir lagt til slde før slutten er lest !

B
Bjørn hoenvoll – 01.06.2021

– Horst blir bare bedre og bedre

M
Marit Karoline Wesche – 01.06.2021

– Sak 1569 - spennende og underholdende krimbok. Jørn Lier Horst - min favoritt krimforfatter. Ser frem til hans neste kriminalroman.

S
Sissel Iren – 04.02.2021

– Klarte ikke legge fra meg boken når jeg hadde begynt å lese. Jeg har lest nesten alle William Wisting bøken . Denne boka er den beste jeg har lest hittit.

A
Anita – 09.10.2020

– Wisting har ferie, men det forhindrer han ikke i å etterforske en gammel sak. Noen har sendt han anonyme tips vedr en gammel drapssak hvor en mann ble dømt for drapet. Hvorfor dukker det plutselig opp tips om denne saken nå? Var det hull i etterforskningen den gangen? Var det noe man overså? Kan man ved hjelp av nåtidens måte å jobbe på, finne andre svar? Ble den virkelige drapsmannen tatt den gangen? Historien drives godt fremover, og denne siste boka om Wisting er, som alltid, veldig spennende! Slutten på historien er noe overraskende og boka får selvsagt tommel opp fra meg :-)

H
Harry Klein – 07.09.2020

– Politietterforsker William Wisting får en rekke anonyme tips om gamle kriminalsaker som for lengst er oppklart, og gjerningsmennene dømt og ferdigsonet. Er det gammel urett som må rettes opp, eller er det noe annet? Wisting finner fram de gamle saksmappene, vurderer bevisene og foretar nye avhør. Etter hvert får han en gryende mistanke om at han blir forsøkt manipulert, men hvorfor og av hvem? Dette er ingen énmannsoppgave, Wisting arbeider i team med kolleger med kunnskap om data- og telefontrafikk, passering i bomringer, dna-analyser og tidslinjer. Godt plott og overraskende oppklaring.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Sak 1569:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

De tre

Valérie Perrin
Innbundet 
384,- 439,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv