Min side Kundeservice Bli medlem

Skjebnedøgn

«Jørgen Jæger skriver gnistrende godt.»

Randaberg24

Flere drap i løpet av noen få døgn skaper mareritt-tilstander for lensmann Ole Vik og kollegaene. Hva er det som er sluppet løs i Fjellberghavn?

Les mer

349,-

399,- Spar: 50,-

Sendes innen 1 virkedag
Runhild

Skrevet av: Runhild, Redaktør

Susanne Skogen hører sønnens frykt i stemmen gjennom telefonen: «Mamma, nå er han her, den ekle fyren! Han har funnet oss og prøver å bryte seg inn!»

Susanne prøver å koble av og nyte den idylliske sommerdagen ved vannet i Fjellberghavn sammen med datteren, da anropet fra sønnen raskt rykker henne tilbake til den marerittaktige virkeligheten de lever i. Politiet kommer etter hvert fram til huset der de lever på skjult adresse og finner en død person foran inngangen.

Frykten brer seg i Fjellberghavn
Lensmann Ole Vik kjenner Susanne Skogen og tvillingene hennes godt. Det var han som sørget for at mannen som stalker og truer henne, fikk besøksforbud. Den bedragerske eks-samboeren hennes, derimot, slapp unna etter å ha svindlet henne for alt hun eide og hadde. Nå har den stødige lensmannen permisjon for å ta seg av kona som er døden nær etter et attentat, og politioverbetjent Cecilie Hopen holder fortet på stasjonen. Men da naboen til Susannes nye dekkleilighet viser seg å være Ole Vik, tar det ikke lang tid før han også vier tiden mellom sykehusbesøkene til å oppklare saken. Samtidig har politiet fullt opp med å etterforske drapene på medlemmene i en miljøorganisasjon.

Folkelig krim
– Jeg er opptatt av menneskelige relasjoner i bøkene mine, ikke bare krimplott, og har helt fra starten av vært bevisst på å bygge universet mitt opp rundt mennesker som leserne kan kjenne seg igjen i og bli glad i. Ole Vik er en høyst alminnelig mann med styrker og svakheter slik som de fleste av oss, forteller Jørgen Jæger i et intervju. Forfatteren har 20-årsjubileum i år og feirer det med å besøke samtlige bokhandlere i landet i høst. Les forfatterens egen hilsen litt lenger ned på siden!

Se alle vurderinger

Vi anbefaler

— Jørgen Jæger byr på spennende plott og romanfigurer å bli glad i.

Runhild Skjølaas

Detaljer

Forlag
Bonnier norsk forlag
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
414
ISBN
9788252594034
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Format
21 x 14 cm
Nr
8219362
Serie
Ole Vik 14

Hilsen fra forfatteren

Kjære Bokklubb-venn!

Skjebnedøgn er den fjortende boken i serien om politistasjonssjef Ole Vik og politioverbetjent Cecilie Hopen i Fjellberghavn, og min sekstende utgivelse totalt. Den er til dels inspirert av en virkelig hendelse. Siden det en gang er slik at virkeligheten overgår all fantasi, er det bare å se etter det mest usannsynlige i boken – og du finner hendelsen.

I Skjebnedøgn blir alenemoren Susanne Skogen plaget av en pågående og farlig stalker og er i tillegg svindlet av sin tidligere samboer for alt hun eier. En sommerdag da Susanne nyter sommerværet på stranden, ringer sønnen Marius og roper vettskremt i røret: «Mamma, nå er han her, den ekle fyren! Han har funnet oss og prøver å bryte seg inn!» Da politioverbetjent Cecilie Hopen rykker ut, finner hun en drept, middeladrende mann utenfor huset. Det er ikke stalkeren og det er ikke Susannes tidligere samboer. Faktum er at ingen aner hvem han er. Og Marius er sporløst forsvunnet.

I år er det 20 år siden jeg debuterte med Skyggejakten, og Ole Vik-bøkene har nå i jubileumsåret rundet 1,2 millioner solgte i Norge. Det er et svimlende antall som nesten er umulig å forstå, og det hadde ikke vært mulig å nå uten deg og alle de andre som kjøper bøkene og bestiller dem gjennom Bokklubben. Det er kanskje unødvendig å si at jeg er veldig, veldig takknemlig. Med så mange entusiastiske lesere har jeg denne gang brukt lenger tid på skriveprosessen enn jeg pleier. Det er ikke fordi jeg føler presset, men fordi det betyr så mye for meg at forventningene blir innfridd. Jeg håper virkelig boken faller i smak. God lesning!

Klem fra Jørgen Jæger

Medlemsblad

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Jørgen Jæger skriver gnistrende godt.»

Simen Ingemundsen, Randaberg24

«Grensesprengende lesning»

Simen Ingemundsen, Randaberg 24

Medlemmers vurdering

L
Laila – 29.11.2023

– Har nettopp lagt fra meg boken Skjebnedøgn av Jørgen Jæger. Var spent på boken denne gang siden boken har fått middelmådig anmeldelse fra et par andre medlemmer. Men nå lurer jeg på, har vi lest samme bok? Jeg er uenig i at boken er kjedelig. Kanskje er den ikke vanvittig spennende, men den har driv. At boken er dårlig skrevet, som noen mener, tenker jeg er tull. Den er skrevet på en måte som driver historien framover, den henger sammen selv om det er flere ulike plot i den, og den holder iallfall på min interesse gjennom hele historien. Gleder meg til neste!

E
Eva-Britt Landaas – 08.11.2023

– Gledet meg til boken,men ble skuffet. Kjedelig

L
Liv Merete Bergstrøm – 04.11.2023

– Spennende som alltid, høye vendinger gjør det vanskelig å legge boken fra seg.

S
Sverre – 30.10.2023

– Boken fikk en fortjent slakt i Bergens Tidende. Jeg har likt Jægers tidligere bøker godt, men denne er dårlig skrevet og med et totalt uinteressant plot.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Skjebnedøgn:

Arr

Jørn Lier Horst
Innbundet 
375,- 429,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Offer

Jørn Lier Horst
Innbundet 
349,- 399,-

Dommen

Jørgen Jæger
Innbundet 
349,- 399,-
Mirage
Ny!

Mirage

Camilla Läckberg
Innbundet 
375,- 429,-
 

Arr

Jørn Lier Horst
Innbundet 
375,- 429,-

666

Tom Egeland
Innbundet 
349,- 399,-

Guden

Jørgen Jæger
Innbundet 
363,- 399,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv