Min side Kundeservice Bli medlem

Skoddehav

«Mer enn bare feelgood.»

Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

Det er noe med den svenske skjærgården. Liker du Camilla Läckbergs drapssaker i Fjällbacka vil du elske drapene i Kristina Ohlssons skjærgårdsidyll.

Les mer

199,-

399,- Spar: 200,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Bestselgersalg – krim fra 79,- Velg flere her

Erlend

Skrevet av: Erlend, Redaktør

August Strindberg, ja han heter faktisk det, men navnet er det eneste han har til felles med sin mer kjente navnebror. Vår August Strindberg lever gode og rolige dager i Hovenäset, noen mil over grensen fra Norge.

Sommeren er på sitt vakreste, havet glitrer og omsetningen i butikken hans, Strindbergs second hand, er i ferd med å ta seg opp i takt med at sommergjestene vender tilbake for en ny sesong på svabergene i Bohuslän. Men idyllen brytes ettertrykkelig når været skifter. Tåken ruller inn, og en mann blir funnet hengt i stupetårnet på den lokale badeplassen.

Den drukner ei som henges skal
Politietterforsker Maria Martinsson som også er Augusts kjæreste skjønner fort at dette er snakk om en forbrytelse. Man henger seg ikke selv i et tre dersom lungene allerede er fulle av vann. Men hvem er den døde mannen, og hvorfor blir han funnet død i Hovenäset?

Utredningen leder tilbake til den fryktelige sommeren i 1989, da Lydia Broman forsvant for så å bli funnet drept og partert i sin egen fryser. Huset som siden den gang ikke har blitt kalt noe annet enn Frysehuset. Var det riktig gjerningsmann som ble utpekt den gangen? Hvor langt er noen villig til å gå for å bevare gamle hemmeligheter? Og ikke minst, hva er det med den unge kvinnen som har leid seg inn i nettopp Frysehuset denne sommeren. Sommeren blir ikke helt som planlagt for August og Maria og heller ikke for resten av innbyggerne på det lille stedet … 

Herlige Bohuslän og Fjällbacka
Mange norske lesere har et forhold til Bohuslän, ikke bare som feriested, men også som åsted for en rekke brutale (fiktive) mord, blant annet i Camilla Läckbergs bøker. Noe av den samme følelsen finner du igjen i Skoddehav. Ohlsson byr på troverdige og sympatiske hovedpersoner og en urovekkende forsvinning på et idyllisk, lite sted der det ellers aldri pleier å skje noe. Men en malstrøm av sterke følelser kverner rundt like under overflaten.

Det er bare å glede seg til et besøk i det svenske sommerparadiset …

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
495
ISBN
9788252593631
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
Skuggläge
Format
21 x 14 cm
Nr
8213402
Serie
Strindberg 3

Utdrag fra boka

Medlemsblad

Om forfatteren

Kristina Ohlsson er på kort tid blitt en av de mest suksessrike krimforfatterne i Sverige. Mange kjenner henne for bøkene om politietterforskerne Alex Recht og Fredrika Bergman og serien om advokaten Martin Benner – Lotus blues, Mios blues og Henrys hemmelighet. Siden har hun skapt enda en serie, Strindberg-serien som utspiller seg på Sveriges vestkyst, et område Ohlsson har sterke bånd til fra sin barndom. Som hun selv sier om å begynne å skrive bøker fra dette området: 

«Det var vidunderlig å returnere dit. Vakkert og stille. Her hørere jeg hjemme, tenkte jeg. I det karrige landskapet, den harde vinden og det salte havet. Og med det kom fortellerlysten.»

 

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Mer enn bare feelgood.»

Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Skoddehav:

Hitra

Samuel Bjørk
Innbundet 
99,- 399,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Offer

Jørn Lier Horst
Innbundet 
199,- 399,-
 

Mirage

Camilla Läckberg
Innbundet 
199,- 429,-
 

Dukken

Yrsa Sigurðardóttir
Innbundet 
332,- 379,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv