Meny
Kristina Ohlsson: Skoddehav

Skoddehav

; Inge Ulrik Gundersen (Oversetter)

Serie: Strindberg 3

«Kristina Ohlsson har klart det mange før henne har forsøkt: å ta den svenske krimromanen til et nytt og uventet nivå.»

Det er noe med den svenske skjærgården. Liker du Camilla Läckbergs drapssaker i Fjällbacka vil du elske drapene i Kristina Ohlssons skjærgårdsidyll.

Les mer
Etterforskning
Drap
Leserfavoritt
Bestselger
Vår pris
349,-
Spar
50,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ventes til lager

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 349,-
Spar: 50,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ventes til lager

Presentert av Erlend, redaktørErlend

August Strindberg, ja han heter faktisk det, men navnet er det eneste han har til felles med sin mer kjente navnebror. Vår August Strindberg lever gode og rolige dager i Hovenäset, noen mil over grensen fra Norge.

Sommeren er på sitt vakreste, havet glitrer og omsetningen i butikken hans, Strindbergs second hand, er i ferd med å ta seg opp i takt med at sommergjestene vender tilbake for en ny sesong på svabergene i Bohuslän. Men idyllen brytes ettertrykkelig når været skifter. Tåken ruller inn, og en mann blir funnet hengt i stupetårnet på den lokale badeplassen.

Den drukner ei som henges skal
Politietterforsker Maria Martinsson som også er Augusts kjæreste skjønner fort at dette er snakk om en forbrytelse. Man henger seg ikke selv i et tre dersom lungene allerede er fulle av vann. Men hvem er den døde mannen, og hvorfor blir han funnet død i Hovenäset?

Utredningen leder tilbake til den fryktelige sommeren i 1989, da Lydia Broman forsvant for så å bli funnet drept og partert i sin egen fryser. Huset som siden den gang ikke har blitt kalt noe annet enn Frysehuset. Var det riktig gjerningsmann som ble utpekt den gangen? Hvor langt er noen villig til å gå for å bevare gamle hemmeligheter? Og ikke minst, hva er det med den unge kvinnen som har leid seg inn i nettopp Frysehuset denne sommeren. Sommeren blir ikke helt som planlagt for August og Maria og heller ikke for resten av innbyggerne på det lille stedet … 

Herlige Bohuslän og Fjällbacka
Mange norske lesere har et forhold til Bohuslän, ikke bare som feriested, men også som åsted for en rekke brutale (fiktive) mord, blant annet i Camilla Läckbergs bøker. Noe av den samme følelsen finner du igjen i Skoddehav. Ohlsson byr på troverdige og sympatiske hovedpersoner og en urovekkende forsvinning på et idyllisk, lite sted der det ellers aldri pleier å skje noe. Men en malstrøm av sterke følelser kverner rundt like under overflaten.

Det er bare å glede seg til et besøk i det svenske sommerparadiset …

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Gyldendal
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 495
ISBN: 9788252593631
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Skuggläge
Format: 21 x 14 cm
Nr: 8213402
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger