Min side Kundeservice Bli medlem

Skyldig

kriminalroman

«Enda en innertier! Skyldig er krim av skyhøy kvalitet, solid plottet, med fart og driv, og en sterk penn som det gnistrer av.»

Geir Tangen, Bokbloggeir

Etter å ha sonet 18 år for drap slipper Helene Waaler ut av fengsel. Sammen med advokaten sin ønsker hun å gjenoppta saken. For var hun skyldig?

Les mer

149,-

399,- Spar: 250,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Gigantsalg - krimbøker inntil -75 % Velg flere her

Rimelig tvil?

Etter å ha sonet 18 år for drap slipper Helene Waaler ut av fengsel. Sammen med advokaten sin ønsker hun å gjenoppta saken. For var hun skyldig?

Helenes advokat, den fryktinngytende Christina Sandberg, tar kontakt med Kripos-etterforsker Harinder Singh – for tida sykmeldt. Hun håper han ikke klarer å takke nei til et unikt innsyn i en av norgeshistoriens mest spektakulære drapssaker mens han er sykmeldt. Som en ekstra bonus foregikk drapet i hans gamle hjemtrakter, småbyen Elvestad i Innlandet.

Vanntett sak
Finnes det én ting en politietterforsker IKKE bør gjøre, så er det å påta seg oppgaver for forsvarsadvokater. Men det er kjedelig å være sykmeldt, og som Christina sier: Hva har han å tape? Selv har hun funnet tre uoverensstemmelser i den gamle etterforskningen, spor som ikke ble forfulgt og detaljer som ble oversett. Singh har stor respekt for politietterforskeren som opprinnelig hadde saken, og regner med at saken er vanntett. Likevel er det én detalj som springer ham i øynene ganske raskt, og som må sies å så rimelig tvil om den versjonen av hendelsesforløpet som retten ble forelagt. Kan det faktisk finnes en åpning for at Helene er uskyldig?

«Hjem» til Elvestad
Singh forlot Elvestad så fort han kunne, og han vil helst ikke tilbake. Likevel må han nå til småbyen han for lengst har vokst fra, for å følge opp uklarheter rundt etterforskningen. Både det at Helene Waaler har sonet ferdig og er sluppet fri, og det at Singh stiller spørsmål, setter sterke følelser i sving og gjør det farlig i Elvestad – for flere enn Harinder Singh.

Fjorårets Rivertonpris-vinner
Sven Petter Næss brakdebuterte med Den stille uke i 2019 og fulgte opp med den Rivertonvinnende Skjebnesteinen i fjor. Det er på tide at en større del av de norske krimleserne får øynene opp for denne nye stjerna på vår krimhimmel og for hans halvt indiske etterforsker Harinder Singh. Vi anbefaler årets nye krimroman, Skyldig – les og nyt!

 

Medlemsvurdering:
Like spennende som begge de to første bøkene om etterforsker Harrinder Singh. Umulig å legge fra seg boken før du er ferdig!

Anette

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
297
ISBN
9788252592290
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Format
21 x 14 cm
Nr
8186146
Serie
Harinder Singh 3

Medlemsblad

Utdrag

Om forfatteren

Sven Petter Næss (f. 1973) er født og oppvokst i Oslo. Han jobber med IKT for høyere utdanning og forskning, og har bakgrunn fra bl.a. Norges musikkhøgskole og Universitetet i Oslo.

Han hadde en sterk debut med kriminalromanen Den stille uke i 2019 og mottok Rivertonprisen for sin andre utgivelse Skjebnesteinen (2020). Høsten 2021 kommer Skyldig, den tredje boka med Kripos-etterforskeren Harinder Singh i hovedrollen. Fra juryuttalelsen til Rivertonprisen: "Med sin andre kriminalroman etter debuten i 2019 skriver Næss seg inn i toppsjiktet av norsk kriminallitteratur."

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Enda en innertier! Skyldig er krim av skyhøy kvalitet, solid plottet, med fart og driv, og en sterk penn som det gnistrer av.»

Geir Tangen, Bokbloggeir

«Den egenrådige og halvt indiske etterforskeren med den sterke rettferdighetssansen har trekk som minner om Jo Nesbøs Harry Hole. Næss står heller ikke tilbake for den norske krimkongen når det gjelder skrivetalent. I Skyldig finnes ingen dødtid. (...) holder leseren i ånde helt til siste side.»

Elin Brend Bjørhei, VG

Medlemmers vurdering

A
Anette – 20.09.2022

– Like spennende som begge de to første bøkene om etterforsker Harrinder Singh. Umulig å legge fra seg boken før du er ferdig!

E
Else – 29.06.2022

– Er Svak for Harinder Singh :-)

M
Magne – 24.04.2022

– Meget lesbar - som de andre av forfatteren. Spennende med en artig vri i slutten.

L
Line – 27.08.2021

– Spennende bok, hvor leseren får igjen for å legge merke til detaljer som gir hint om hva som faktisk skjedde.

H
Helga S – 24.08.2021

– God skrevet, spennende og vanskelig å legge fra seg

W
Wendy Arnesen – 24.08.2021

– Sånn passe spennende, men jeg liker beskrivelsen av karakterene i boken.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Skyldig:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Dommen

Jørgen Jæger
Innbundet 
149,- 399,-

De tause

Yrsa Sigurðardóttir
Innbundet 
99,- 379,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv