Meny
 
Ny krim fra Riverton-vinner Sven Petter Næss: Skyldig
Skyldig - Sven Petter Næss

Skyldig

kriminalroman

Serie: Harinder Singh 3

«Enda en innertier! Skyldig er krim av skyhøy kvalitet, solid plottet, med fart og driv, og en sterk penn som det gnistrer av.»

Terningkast 6

Etter å ha sonet 18 år for drap slipper Helene Waaler ut av fengsel. Sammen med advokaten sin ønsker hun å gjenoppta saken. For var hun skyldig?

Les mer
Drap
Cold-case
Bygd
Politi
Vår pris
349,-
Spar
50,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 349,-
Spar: 50,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Presentert av Hilde Røer Johnsrud, redaktør

Rimelig tvil?

Etter å ha sonet 18 år for drap slipper Helene Waaler ut av fengsel. Sammen med advokaten sin ønsker hun å gjenoppta saken. For var hun skyldig?

Helenes advokat, den fryktinngytende Christina Sandberg, tar kontakt med Kripos-etterforsker Harinder Singh – for tida sykmeldt. Hun håper han ikke klarer å takke nei til et unikt innsyn i en av norgeshistoriens mest spektakulære drapssaker mens han er sykmeldt. Som en ekstra bonus foregikk drapet i hans gamle hjemtrakter, småbyen Elvestad i Innlandet.

Vanntett sak
Finnes det én ting en politietterforsker IKKE bør gjøre, så er det å påta seg oppgaver for forsvarsadvokater. Men det er kjedelig å være sykmeldt, og som Christina sier: Hva har han å tape? Selv har hun funnet tre uoverensstemmelser i den gamle etterforskningen, spor som ikke ble forfulgt og detaljer som ble oversett. Singh har stor respekt for politietterforskeren som opprinnelig hadde saken, og regner med at saken er vanntett. Likevel er det én detalj som springer ham i øynene ganske raskt, og som må sies å så rimelig tvil om den versjonen av hendelsesforløpet som retten ble forelagt. Kan det faktisk finnes en åpning for at Helene er uskyldig?

«Hjem» til Elvestad
Singh forlot Elvestad så fort han kunne, og han vil helst ikke tilbake. Likevel må han nå til småbyen han for lengst har vokst fra, for å følge opp uklarheter rundt etterforskningen. Både det at Helene Waaler har sonet ferdig og er sluppet fri, og det at Singh stiller spørsmål, setter sterke følelser i sving og gjør det farlig i Elvestad – for flere enn Harinder Singh.

Fjorårets Rivertonpris-vinner
Sven Petter Næss brakdebuterte med Den stille uke i 2019 og fulgte opp med den Rivertonvinnende Skjebnesteinen i fjor. Det er på tide at en større del av de norske krimleserne får øynene opp for denne nye stjerna på vår krimhimmel og for hans halvt indiske etterforsker Harinder Singh. Vi anbefaler årets nye krimroman, Skyldig – les og nyt!

 

ANMELDELSER:

Terningkast 6 Geir Tangen, Bokbloggeir
Terningkast 5 Elin Brend Bjørhei, VG

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Aschehoug
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 297
ISBN: 9788252592290
Utgave: 1. utg.
Format: 21 x 14 cm
Nr: 8186146
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

Sven Petter Næss (f. 1973) er født og oppvokst i Oslo. Han jobber med IKT for høyere utdanning og forskning, og har bakgrunn fra bl.a. Norges musikkhøgskole og Universitetet i Oslo.

Han hadde en sterk debut med kriminalromanen Den stille uke i 2019 og mottok Rivertonprisen for sin andre utgivelse Skjebnesteinen (2020). Høsten 2021 kommer Skyldig, den tredje boka med Kripos-etterforskeren Harinder Singh i hovedrollen. Fra juryuttalelsen til Rivertonprisen: "Med sin andre kriminalroman etter debuten i 2019 skriver Næss seg inn i toppsjiktet av norsk kriminallitteratur."

«Enda en innertier! Skyldig er krim av skyhøy kvalitet, solid plottet, med fart og driv, og en sterk penn som det gnistrer av.»

Terningkast 6

«Den egenrådige og halvt indiske etterforskeren med den sterke rettferdighetssansen har trekk som minner om Jo Nesbøs Harry Hole. Næss står heller ikke tilbake for den norske krimkongen når det gjelder skrivetalent. I Skyldig finnes ingen dødtid. (...) holder leseren i ånde helt til siste side.»

, VG Terningkast 5