Meny
Sporløst drap

Sneen var ren

«Lovende start på ny krimserie fra andre verdenskrig. (...) Forfatteren bruker tid for å få på plass rammene, tidskoloritten og stemningen fra krigsårene, og det lykkes han godt med.»

, Stavanger Aftenblad

Oslo, februar 1942: Med politiminister Jonas Lie og Quislings NS-regime som truende skygger i bakgrunnen kjemper førstebetjent Engly Martinsen mot tiden for å løse sin hittil største drapssak.

Les mer
Første i serie
Drap
Historie
Politikk
Vår pris
79,-
Spar
320,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Vår pris: 79,-
Spar: 320,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Presentert av HILDE RØER JOHNSRUD, redaktør

Advokaten og NS-politikeren Jens Otto Helmersen ble funnet skutt og drept inne i sin egen hytte, men snøen rundt hytta var ren og urørt. Hvordan kunne drapsmannen komme seg unna uten å sette spor i den dype snøen?

De mistenkte
Det skorter heller ikke på mulige mistenkte, det finner førstebetjent Martinsen fort ut. Advokat Helmersen har etterlatt seg to voksne døtre, en ung elskerinne, en fraskilt kone og et nyskrevet testamente med et ganske oppsiktsvekkende innhold. Skal drapsmotivet søkes innenfor offerets nærmeste krets, i okkupasjonstidens harde politiske motsetninger – eller i uklare hendelser fra offerets fortid? Advokat Helmersen var en sammensatt skikkelse, motivet kan like gjerne finnes i Afrika som på hans eget soverom.

En krevende tid
Martinsen forsøker å ivareta sin rolle som upartisk politietterforsker, men utsettes for et økende politisk krysspress. Etterforskningen går trått, han uroer seg for sin unge assistents nazistiske sympatier og, ikke minst, han uroer seg for situasjonen til sine tre voksne barn. Sønnene har tatt parti for hver sin side i krigen, og datteren – tja, det er ikke godt å si hva hun holder på med. Etterforskningen skal snart gi ham noe annet å tenke på, i tillegg til flere nye etiske dilemmaer ...

I skyggen av krigen
Sneen var ren er første bok ut i en ny serie fra Hans Olav Lahlum, med handling fra Oslo under andre verdenskrig. Her veves historiske krimmysterier sammen med skjebnen til en politisk splittet familie. Et intrikat krimmysterium redes ut, samtidig som man får et lite innblikk i problemstillinger som var helt reelle for mange under krigen.

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Cappelen Damm
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 267
ISBN: 9788252592658
Utgave: 1. utg.
Format: 21 x 14 cm
Nr: 8192588
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

HANS OLAV LAHLUM (f. 1973) er historiker og forfatter. I 2010 debuterte han som skjønnlitterær forfatter med en klassisk krimroman, Menneskefluene. Boka ble den første i en rekke populære bøker om det samme etterforskerparet K2 og Patricia. Bøkene er solgt til flere land. Lahlum har også skrevet en rekke kritikerroste biografier. Ved siden av å skrive bøker er Lahlum sjakkspiller og aktiv politisk. Han er mye brukt som kommentator og debattant.

«Lovende start på ny krimserie fra andre verdenskrig. (...) Forfatteren bruker tid for å få på plass rammene, tidskoloritten og stemningen fra krigsårene, og det lykkes han godt med.»

, Stavanger Aftenblad

«Premisset med en hederlig politimann som forsøker å manøvrere i et landskap av nazister og medløpere, er sterkt, og burde love godt for fortsettelsen.»

, nrk.no