Festprishelggjør et kupp!
Min side Kundeservice Bli medlem

Sneen var ren

«Lovende start på ny krimserie fra andre verdenskrig.» «Forfatteren bruker tid for å få påplass rammene, tidskoloritten og stemningen fra krigsårene, og det lykkes han godt med.»

Marit Egaas, Stavanger Aftenblad

Oslo, februar 1942: Med politiminister Jonas Lie og Quislings NS-regime som truende skygger i bakgrunnen kjemper førstebetjent Engly Martinsen mot tiden for å løse sin hittil største drapssak.

Les mer

349,-

399,- Spar: 50,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Advokaten og NS-politikeren Jens Otto Helmersen ble funnet skutt og drept inne i sin egen hytte, men snøen rundt hytta var ren og urørt. Hvordan kunne drapsmannen komme seg unna uten å sette spor i den dype snøen?

De mistenkte
Det skorter heller ikke på mulige mistenkte, det finner førstebetjent Martinsen fort ut. Advokat Helmersen har etterlatt seg to voksne døtre, en ung elskerinne, en fraskilt kone og et nyskrevet testamente med et ganske oppsiktsvekkende innhold. Skal drapsmotivet søkes innenfor offerets nærmeste krets, i okkupasjonstidens harde politiske motsetninger – eller i uklare hendelser fra offerets fortid? Advokat Helmersen var en sammensatt skikkelse, motivet kan like gjerne finnes i Afrika som på hans eget soverom.

En krevende tid
Martinsen forsøker å ivareta sin rolle som upartisk politietterforsker, men utsettes for et økende politisk krysspress. Etterforskningen går trått, han uroer seg for sin unge assistents nazistiske sympatier og, ikke minst, han uroer seg for situasjonen til sine tre voksne barn. Sønnene har tatt parti for hver sin side i krigen, og datteren – tja, det er ikke godt å si hva hun holder på med. Etterforskningen skal snart gi ham noe annet å tenke på, i tillegg til flere nye etiske dilemmaer ...

I skyggen av krigen
Sneen var ren er første bok ut i en ny serie fra Hans Olav Lahlum, med handling fra Oslo under andre verdenskrig. Her veves historiske krimmysterier sammen med skjebnen til en politisk splittet familie. Et intrikat krimmysterium redes ut, samtidig som man får et lite innblikk i problemstillinger som var helt reelle for mange under krigen.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
267
ISBN
9788252592658
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
Sneen var ren
Format
21 x 14 cm
Nr
8192588

Medlemsblad

Utdrag

Om forfatteren

HANS OLAV LAHLUM (f. 1973) er historiker og forfatter. I 2010 debuterte han som skjønnlitterær forfatter med en klassisk krimroman, Menneskefluene. Boka ble den første i en rekke populære bøker om det samme etterforskerparet K2 og Patricia. Bøkene er solgt til flere land. Lahlum har også skrevet en rekke kritikerroste biografier. Ved siden av å skrive bøker er Lahlum sjakkspiller og aktiv politisk. Han er mye brukt som kommentator og debattant.

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Lovende start på ny krimserie fra andre verdenskrig.» «Forfatteren bruker tid for å få påplass rammene, tidskoloritten og stemningen fra krigsårene, og det lykkes han godt med.»

Marit Egaas, Stavanger Aftenblad

"Premisset med en hederlig politimann som forsøker å manøvrere i et landskap av nazister og medløpere, er sterkt, og burde love godt for fortsettelsen."

Ola Hegdal, NRK

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Sneen var ren:

1795

Niklas Natt och Dag
Innbundet 
363,- 399,-
 

1794

Niklas Natt och Dag
Innbundet 
345,- 379,-
 

1793

Niklas Natt och Dag
Innbundet 
363,- 399,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Kongen

Tom Egeland
Innbundet 
349,- 399,-
 

Lazarus

Kjell Ola Dahl
Innbundet 
375,- 429,-
 

Dukken

Yrsa Sigurðardóttir
Innbundet 
332,- 379,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv