Min side Kundeservice Bli medlem

Stormberget

«Liza Marklund starter året med siste del av trilogien fra Stenträsk i Norrbotten på et vis som gjør at jeg allerede i begynnelsen av januar har en klar kandidat til årets krim - uten å ha lest noen andre!»

Tor Hammerø, Nettavisen

Kallmyren var en av fjorårets aller beste krimopplevelser. Når Liza Marklund nå tar leserne med tilbake til Stenträsk viser det seg at Kallmyren fortsetter å gi og gi (eventuelt ta og ta) …

Les mer

449,-
Sendes innen 1 virkedag
Erlend

Skrevet av: Erlend, Redaktør

Det er midtsommer i Stenträsk når idyllen ettertrykkelig blir brutt. Fra Kallmyren flyter det plutselig opp et lik. Er det omsider byens store forsvinningsmysterium som endelig har fått et svar? Politimester Wiking Stormberg er i utgangspunktet sykemeldt, men nå antar man at det er den savnede kona hans de har funnet og Wiking blir tilkalt. Men er det en ting Wiking vet med sikkerhet er det at det ikke er liket av Helena som er funnet. Det samme vet vi som leste romanen Kallmyren i fjor. Bøkene kan utmerket leses uavhengig av hverandre, men Wiking og vi som har lest, vet at Helena fremdeles lever. Men nå heter hun Alice. Hun har gått under jorden, tatt seg en ny identitet og hun er nettopp blitt sammen med Wiking igjen. Men at Alice egentlig er Helena er det bare de to som vet. Selv ikke barna deres får vite hvem kvinnen Wiking har blitt sammen med egentlig er …

Liket som fløt opp viser seg dessuten å være en mann, og det er heller ingen drukningsulykke. Liket har vært festet til bunnen med en trepåle, tredd rett gjennom hjertet på mannen. 

Selv om det ikke var Helena som ble funnet i myra, værer Wiking at det er noe med denne saken og han begynner å nøste. Samtidig er moren hans nettopp død og begravelsen må planlegges. Det skal i utgangspunktet være en grei oppgave, hun har nemlig beskrevet i detalj hvordan det hele skal foregå. Men hvorfor hun ikke vil gravlegges ved siden av sin avdøde mann, Wikings far, er et mysterie. Asken skal spres i naturen, i nærheten av stedet moren vokste opp. En bygd som nå er satt under vann takket være vannkraftutbyggingen i området. 

Jakten på historien bak liket i myra leder Wiking bakover i historien og hendelser fra nettopp morens oppvekst og ikke minst til et legendarisk ran av et pengeskap. 

Stormberget er siste del av Liza Marklunds kritikerroste og bestselgende «Polarsirkelen»-trilogi, der handlingen er lagt til Stenträsk i Norrbotten, like ved polarsirkelen. Marklund vokste selv opp i dette området, og bruker historier hun kjenner fra den tiden i handlingen. Slik er de siste bøkene hennes mer personlige og ekte enn noen gang tidligere. 

 

Bøkene fra Stormberget er blitt en episk familiekrønike der politimester Wiking Stormberg og hans familiehistorie står i sentrum - men også stedet, jorden, elva, det som er selve Stormberget har stor betydning for handlingen.

 

Vi anbefaler

— Kallmyren var en av de beste krimromanene jeg leste i fjor. Når Liza Marklund nå tar leserne med tilbake til Stenträsk og menneskene der er det bare å glede seg. Både Kallmyren og menneskene der fortsetter å gi og gi.

Erlend Sørskaar

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
268
ISBN
9788252594195
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2024
Originaltittel
Stormberget
Format
22 x 14 cm
Nr
8221758
Serie
Polarsirkelen 3

Medlemsblad

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

«Liza Marklund starter året med siste del av trilogien fra Stenträsk i Norrbotten på et vis som gjør at jeg allerede i begynnelsen av januar har en klar kandidat til årets krim - uten å ha lest noen andre!»

Tor Hammerø, Nettavisen

"... denne trilogien er definitivt verdt å lese."

Tarald Aano, Stavanger Aftenblad

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Stormberget:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Mirage
Ny!

Mirage

Camilla Läckberg
Innbundet 
375,- 429,-
 

Offer

Jørn Lier Horst
Innbundet 
349,- 399,-

Byttet

Stefan Ahnhem
Innbundet 
393,- 449,-

Byttedyr

Yrsa Sigurðardóttir
Innbundet 
363,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv