Meny
 
Hans Olav Lahlum: Svanemordet

Svanemordet

Serie: K2 og Patricia 9

«Dette er kanskje Lahlums beste og mest spennende krimbok.»

, Adresseavisen Terningkast 5

Den unge privatdetektiven Aurora Holmes kommer inn i livet til Kolbjørn «K2» Kristiansen som en varm sommerbris – så blir hun funnet drept.

Les mer
Vår pris
332,-
Spar
47,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Innbundet
Innbundet
Vår pris: 332,-
Spar: 47,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Om boka

Presentert av Hilde Røer Johnsrud, redaktør

Flyktig lykke

Den unge privatdetektiven Aurora Holmes kommer inn i livet til Kolbjørn «K2» Kristiansen som en varm sommerbris – så blir hun funnet drept.

Alle lesere som setter pris på en god «who dunnit», med en sjarmerende tidskoloritt, vil garantert kose seg med Svanemordet.

En fredag i juli 1973 banker det på førstebetjent Kolbjørn «K2» Kristiansens dør. Privatdetektiven Aurora Holmes kommer egentlig for å fortelle ham om gåtefulle hendelser i forbindelse med en sak hun arbeider med, men besøket ender i en middagsavtale. K2 blir raskt betatt av den kvikke og hardtarbeidende privatdetektiven, og han gleder seg til neste møte med unge, vakre Aurora. Men Aurora møter ikke opp. K2 venter i det lengste,men til slutt må han tusle hjemover på egen hånd.

Ung kvinne funnet drept
Sent på kvelden mottar han en telefon. En ung kvinne er funnet i Akerselva, myrdet. Han haster av gårde til Rikshospitalet, i håp om at den unge forulykkede kvinnen er en annen. Men med en gang han ser henne, forsvinner all tvil. K2 unnlater å si noe om sin forbindelse til unge frøken Aurora. Uten å tenke seg om sier han derimot ja til å lede etterforskningen, til tross for sin relasjon til offeret. Han innser selv at det vil bli meget krevende, og at han, hvis han blir avslørt, kanskje vil miste både anseelse og jobb. 

Ligger svaret i fortida?
Siden Aurora var privatetterforsker, kan det være at motivet bak drapet er å finne blant sakene hun arbeidet med. K2 går gjennom de fire sakene hun jobbet med, og sporene leder ham tilbake til den kalde krigen, til 2. verdenskrig og til den finske borgerkrigen i 1918. Men kan virkelig noe som ligger så langt tilbake i tid ha noe å gjøre med drapet på den unge etterforskeren? 

K2 er sterkt i tvil, og igjen må han søke støtte hos den briljante Patricia. Situasjonen er litt pikant, siden han en gang hadde et forhold også til Patricia ... 

Ti år som krimforfatter
Det er gått ti år siden Hans Olav Lahlum debuterte som krimforfatter med Menneskefluene, den første boka om K2 og Patricia. Siden da har han opparbeidet seg en trofast leserskare. Alle lesere som setter pris på en god «who dunnit» med en sjarmerende tidskoloritt, vil garantert kose seg med Svanemordet!

 

Fakta

Medlemsblad

Om forfatteren

Hans Olav Lahlum (f. 1973) er historiker og forfatter. I 2010 debuterte Lahlum som skjønnlitterær forfatter med en klassisk krimroman, Menneskefluene. Boka ble den første i en rekke populære bøker om det samme etterforskerparet K2 og Patricia. Bøkene er solgt til flere land.

Bla i boka

Anmeldelser

«Dette er kanskje Lahlums beste og mest spennende krimbok.»

, Adresseavisen Terningkast 5

«Kanskje den beste krimromanen til hyperproduktiv forfatter.» «Dette er kanskje Lahlums beste og mest spennende krimbok.»

, Adresseavisen Terningkast 5