Min side Kundeservice Bli medlem

Svarte sekunder

"Fabelaktig Fossum!"

Berit Kobro, VG

Helga Joner opplever alle foreldres mareritt. Datteren, Ida, snart ti år, skal bare en tur i kiosken for å kjøpe siste nummer av hestebladet, Wendy og Bugg for resten av pengene. Samme ettermiddag er Ida sporløst borte. Les mer

139,-

399,- Spar: 260,-

Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

Helga Joner opplever alle foreldres mareritt. Datteren, Ida, snart ti år, skal bare en tur i kiosken for å kjøpe siste nummer av hestebladet, Wendy og Bugg for resten av pengene. Samme ettermiddag er Ida sporløst borte.

Detaljer

Forlag
Cappelen
Språk
Bokmål
ISBN
9788202279127
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2008
Serie
Konrad Sejer 6

Lytt til utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

"Fabelaktig Fossum!"

Berit Kobro, VG

"Verdens beste førstebetjent er tilbake! (...) Som alltid er språket enkelt, men godt, historien er medrivende og dramatisk, og Konrad Sejer er like fabelaktig som i Fossums tidligere bøker."

Lillian Vatnøy, Dagsavisen

«(...) språket er det gode, levende vi har blitt vant til fra Karin Fossum. Hun forteller også svært effektivt og oppslukende - de 270 sidene går altfor fort unna. Men det er leserens problem."»

Kurt Hanssen, Dagbladet

Medlemmers vurdering

T
T – 05.04.2009

– Er stor fan av Karin Fossum, fordi hun er så flink til å beskrive mennesker og deres skjebner. Dette gjør hun også godt i denne boka, der vi møter Konrad Sejer når han jober med en sak om en forsvunnet tiåring. Hun skulle på kiosken for å kjøpe hesteblad, men kom aldri så langt. Hva har skjedd på veien dit? Boka omfatter ikke mange personer, så det blir tidlig klart hvem som er mest aktuell som gjerningsperson. Ingen overraskelser her, men jeg synes boka allikevel var spennende å lese. Språket er lett, og det går fort å lese boka. Ikke Fossums beste bok, men absolutt en bra krim!

L
Lille søss – 09.01.2009

– Denne spennende boken handler om den ti år gamle Ida Joner, som forsvinner helt plutselig en dag på vei til kiosken. I Idas nærmiljø finnes det flere mistenkte, men ikke noen spor. Førstebetjent Konrad Sejer og hans assistent Jacob Skarre står uten ledetråder, helt til Ida Joner blir funnet drept hele ni dager etter hennes forsvinning. Hun blir funnet med en fin og kostbar nattkjole, og hun ligger som en alv innpakket i en varm dyne. Dette er en meget spennende bok som får en til å sitte oppe til langt på natt! Dette er en svært lettlest bok, og er etter min mening, den beste boken som er skrevet av Karin Fossum! Anbefales!

L
Lille My – 05.05.2006

– Karin Fossum er en av Norges fremste krimforfattere. I denne boka lykkes hun dessverre ikke helt. Det er svært opplagt hvem som er den skyldige, noe som gjør det litt kjedelig å lese videre. Poenget med en god krimroman er at man skal overraskes av slutten og lese så fort som mulig for å finne ut nettopp hvem som er den skyldige. Når man skjønner det i løpet av bokas første sider, blir det feil. Men likevel er boka bedre enn mange andre krimromaner. Karin Fossum er en særdeles god forfatter som fortjener å leses. Hvis du ikke allerede har lest innholdsreferatet her eller i boka, anbefaler jeg å la være. Det avslører nemlig en del som ikke kommer frem før omtrent halvveis i boka.

A
Angelin – 10.02.2006

– Å kalle denne boken en kriminalroman er å trekke denne genren langt, for sjelden har jeg lest en bok som dreier seg så lite om den faktiske etterforskningen, og hovedpersonen, Sejer, ser vi forbausende lite til. I stedet seigpines leseren gjennom uendelig lange beskrivelser av hvor tragisk det er for familien når et barn utsettes for en kriminell handling. Akkurat det tenker jeg at de fleste med alminnelig oppegående sjelsevner fint kunne ha klart på egen hånd. Boken blir dermed mer som en typisk norsk kvinneroman der leseren skal dele smerten og fortvilelsen til personene - og helst gjentatte ganger - inntil all tristheten blir en parodi på seg selv og overbeviser oss om å aldri mer bevege seg innen mils omkrets av en lignende fortelling.

s
stine – 30.01.2006

– Denne boken er skrevet på en nydelig måte. Man blir kjent med Helga Joner som melder sin datter som savnet, etter hun skulle sykle på butikken for å kjøpe seg hestebladet wendy og en tyggis. Hun kom aldri tilbake, og ni dager etterpå fant de henne død, og lagt omsorgsfullt ned i en grøft. Denne historien er en fryktelig tragisk historie, og nok en gang får man være med Konrad Sejer når han skal løse en tragisk drapsgåte.
Skildringene til forfatteren gjør at denne boken er utrolig lettlest, og veldig ekte. Denne boken vil jeg anbefale til personer som er interessert i å lese utrolig god krim. Fantastisk av Karin Fossum!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Svarte sekunder:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv