Se våre julesider for gaveideer!
Min side Kundeservice Bli medlem

Terningmorderen

«Lahlum må være en av Norges glupeste krimforfattere.»

Randaberg24

Kolbjørn «K2» Kristiansen står overfor to tilsynelatende tilfeldige dødsfall. Hadde det bare ikke vært for at noen bevisst legger igjen en takk for sist på åstedet …

Les mer

384,-

439,- Spar: 55,-

Sendes innen 1 virkedag
Erlend

Skrevet av: Erlend, Redaktør

Terningen er kastet

Kolbjørn «K2» Kristiansen står overfor to tilsynelatende tilfeldige dødsfall. Hadde det bare ikke vært for at noen bevisst legger igjen en takk for sist på åstedet …

Datoen er 31. oktober og året er 1973. På sitt privatdetektivkontor i Oslo blir «K2» oppsøkt av en oppskaket mann. Han finner det utrolig at en gammel venn på Gjøvik skulle dø i en fallulykke, og begrunner det med at vennen led av høydeskrekk og aldri ville oppsøkt en fjelltopp. 

Kristiansens etterforskning på Gjøvik tilsier at dødsfallet var en ulykke eller et selvdrap. Han avskriver funnet av en terning på åstedet som en tilfeldighet, men stusser over at den avdødes enke hverken kjenner til høydeskrekken eller lektorvennen. 

Før «K2» rekker å spørre klienten sin om dette, omkommer også han etter selv å ha blitt påkjørt. Det viser seg at hans etterlatte ikke har noe kjennskap til den påståtte vennen på Gjøvik. Når «K2» også på åstedet i Oslo finner en terning blir forvirringen hans til en nagende visshet om at det har skjedd et dobbeltdrap. «K2» må søke hjelp hos sin hemmelige rådgiver Patricia for å få oppklart mysteriet om hva slags forbindelse det var mellom de to ofrene. Men denne gang er ikke Patricias assistanse nok.

I tillegg til Patricia, kontakter han også sin tidligere arbeidsplass, Oslo-politiet. De tidligere kollegene forsøker han å unngå, men politiet sitter på ressurser som kan være til hjelp i etterforskningen. Den nyansatte førstebetjenten Anette Johansen skal vise seg å være et funn for «K2». Ikke bare er hun en god etterforsker og en perfekt makker for «K2» i jakten på en drapsmann. Mye tyder på at «K2» ikke har noe i mot å ha Anette Johansen som en makker på helt andre områder også …

Men jobb nummer en blir å lete i de to mennenes fortid for å finne svaret på hvem som kaster terning over mennenes liv.

Terningmorderen er den ellevte romanen i historikeren Hans Olav Lahlums klassiske krimromanserie fra 1960- og 1970-tallets Norge.

Medlemsvurdering:
Spennende å følge oppnøstingen av to relaterte, men tidsmessig skilte mysterier. K2's noe kompliserte forhold til kvinner og politietaten gi romanen ekstra dimensjon. Intrikat plot og overraskende løsning. Antakelig Lahlum's beste krimroman hittil.

Tom Neegaard

Se alle vurderinger

Vi anbefaler

— Jobb nummer en blir å lete i de to mennenes fortid for å finne svaret på hvem som kaster terning over mennenes liv

Erlend Sørskaar

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
398
ISBN
9788252594119
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Format
21 x 14 cm
Nr
8220700
Serie
K2 og Patricia 11

Medlemsblad

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

«Lahlum må være en av Norges glupeste krimforfattere.»

Simen Ingemundsen, Randaberg24

«Lahlums prosjek [...] forener fascinasjon for klassisk krim med interesse for samfunnsutvikling i Norge i etterkrigstiden»

Ole Jacob Hoel, Adressa

Medlemmers vurdering

T
Tom Neegaard – 17.10.2023

– Spennende å følge oppnøstingen av to relaterte, men tidsmessig skilte mysterier. K2's noe kompliserte forhold til kvinner og politietaten gi romanen ekstra dimensjon. Intrikat plot og overraskende løsning. Antakelig Lahlum's beste krimroman hittil.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Terningmorderen:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Offer

Jørn Lier Horst
Innbundet 
349,- 399,-
Mirage
Ny!

Mirage

Camilla Läckberg
Innbundet 
375,- 429,-
 
Juleroser
Ny!

Juleroser

Herborg Kråkevik
Innbundet 
200,- 229,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv