Min side Kundeservice Bli medlem

Tvekampen

"Og gjennom sin nøkterne, men både spennende og dyptgående form og stil, viser igjen Indridason oss et menneskelig drama. "

Fædrelandsvennen

Sommeren 1972 er det en urolig stemning i Reykjavík. Verdensmesterskapet i sjakk skal gå av stabelen, og byen er full av fremmede. Den kalde krigen er på høyden, og representanter for øst og vest følger sine menn, Spasskij og Fischer, til sjakkbordet. Les mer

199,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

Sommeren 1972 er det en urolig stemning i Reykjavík. Verdensmesterskapet i sjakk skal gå av stabelen, og byen er full av fremmede. Den kalde krigen er på høyden, og representanter for øst og vest følger sine menn, Spasskij og Fischer, til sjakkbordet. Med denne spente situasjonen som bakteppe, utsettes en harmløs unggutt for et brutalt overfall i en av byens kinosaler. Politiet er travelt opptatt med verdensmesterskapet, men Marion Briem, som leder etterforskningen, er fast bestemt på å komme til kjernen i et livsfarlig spill som finner sted i Reykjavik. I denne romanen bruker Arnaldur Indriðason historiske hendelser som ramme for en fengslende historie om tragiske menneskeskjebner. Han er den mest populære nålevende islandske forfatter i inn- og utland. Bøkene hans er blitt oversatt til over tjue språk, de har solgt millioner av eksemplarer og fått gode anmeldelser verden over.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202442835
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2013
Originaltittel
Einvigid
Serie
Erlendur Sveinsson 12

Les utdrag

Åpne e-bokutdrag her

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Anmeldelser

"Og gjennom sin nøkterne, men både spennende og dyptgående form og stil, viser igjen Indridason oss et menneskelig drama. "

Knut Holt, Fædrelandsvennen

"I denne saktegående fortellingen viser Indridason nok en gang en egen evne til å knytte storpolitikk til intrikate forbrytelser. Med små effekter oguventede sjakktrekk, skaper han troverdig atmosfære."

Lars Helge Nilsen, Bergens Tidende

"Melankolien har alltid gjennomsyret Indridasons romaner, slik også her. Men dessuten er krim-elementet tydeligere enn i de siste bøkene og Indridason generelt i storform. Slik at «Tvekampen» blir en av de sterkeste krimbøkene islendingen har levert og en personlig Indridason-favoritt for meg."

Jarle Natland, Stavanger Aftenblad

Medlemmers vurdering

R
Renate – 23.05.2017

– Bra skrevet, og like spennende som vanlig

Oppdag mer

Bøker som ligner på Tvekampen:

Arr

Jørn Lier Horst
Innbundet 
375,- 429,-

Se flere

Logg inn

Handlekurv