Min side Kundeservice Bli medlem

Udyret

I en svensk småby leverer en far sin datter i barnehagen. Noen timer senere blir hun funnet voldtatt og drept. Politiet står maktesløse, og faren til jenta tar saken i egne hender. Plutselig jager politiet ikke lenger en pedofil, men en far som har hevnet sin datters død. Les mer

199,-
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

I en svensk småby leverer en far sin datter i barnehagen. Noen timer senere blir hun funnet voldtatt og drept. Politiet står maktesløse, og faren til jenta tar saken i egne hender. Plutselig jager politiet ikke lenger en pedofil, men en far som har hevnet sin datters død. Folk engasjerer seg i saken, og det blir demonstrasjoner til støtte for faren. Saken tilspisser seg: Hvilket liv er mest verdt?

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
333
ISBN
9788202643850
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Originaltittel
Odjuret
Format
22 x 13 cm
Serie
Ewert Grens 1

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Medlemmers vurdering

T
T – 21.04.2009

– Dette er en krimroman litt utenom det vanlige. Her er det egentlig ingen forbrytelse som skal oppklares, og bokas tema får deg til å tenke over hva du selv ville ha gjort i en liknende situasjon. Vi møter Bertil Lund, seksualforbryter og drapsmann, som klarer å rømme under en transport. Politiet blir stående maktesløse, og vi møter personer som er mer enn villige til å ta saken i egne hender. Dette synes jeg er bokas sterke side, du blir stilt ovenfor spørsmål som: Er det ok å drepe en slik mann? Bør man evt. komme unna med det? Bokas svake side er egentlig at spørsmålene ikke blir stående åpne, men blir svart på. Jeg synes likevel at boka var spennende og tankevekkende.

A
A – 16.02.2008

– Bernt Lund sitter fengslet dømt for pedofili og barnedrap. En dag klarer han å rømme. Få dager senere leverer en far sin datter i barnehagen Duen. Datteren hans, blir senere på dagen tatt av Lund. Hun ble fem år gammel. Da Lund igjen ser seg ut etter nye ofre, tar faren affære. Han skyter Lund. Det er først da vi kommer til kjernen av boken og spørsmålene dukker opp. Er et liv verdt mer enn et annet? Kan man ta et liv, for å redde et annet? Boken fikk meg til å tenke. Det var tider jeg ikke klarte å legge fra meg boken, men andre ganger ble beskrivelsene litt for virkelige. Dette er ikke bare en krimbok, men en bok om et viktig tema.

L
Lesehest – 06.09.2005

– Roslund og Hellstrøm har skrevet en spennende og litt grotesk bok. Det er alltid grotesk når det handler om barn og mishandling. På en måte skildres en spennende krimhistorie, med de vanlige rolleinnehaverne som politimannen, ofrene og den slemme. Samtidig er det en slags tankevekker og en debatt, når det gjelder etikk og moral. Det er vanskelig å vite hvem man skal holde, og hvør subjektiv eller obektiv man skal forholde seg. Er faren en dårlig person som ikke verdsetter livet til han som har drept datteren hans? Skal man kunne forstå seg på pedofile? Bare ordet smaker dårlig. Men for all del, det er som sagt spennende lesing om et tragisk tema..

L
Li – 05.07.2005

– Den pedofile gærningen Bernt Lund rømmer fra fengselet, og dreper en niårig pike, slik han har gjort mange ganger før. Offerets far skyter Bernt Lund. Og så er vi i gang. Er faren ond, er det greit at pedofile blir banket opp av medfanger....?
Dette er ingen kriminalroman, men en roman om etikk. Det kunne funket om det ikke hadde vært for de allikevel krimromanaktige polisene med private problemer som skaphomofili, skrivesperre og traumatiske barndommer som virrer rundt her. Det blir for søtt og uvesentlig midt i alt det vanskelige. Dessuten vet vi hvor det ender, lenger før det gjør det.
Forfatterene bommer veldig med denne boken, men hvem vet, kanskje de har lært denne gang og ikke gjør samme feilen neste gang..

k
krullis – 01.07.2005

– To barn blir funnet døde i en kjeller. De to småjentene har vært utsatt for en voldelig pedofil. Han blir tatt, tiltalt og dømt. Fire år senere rømmer han, og kriminaletterforsker Ewert Grens er overbevist om at han vil drepe igjen. Dette er en kriminalroman som berører. Den skildrer maktesløsheten hos politi og påtalemyndighet, den beskriver fengselstilværelsen, en fars kjærlighet til sitt barn og menneskers noen ganger skremmende måte å vurdere et liv på. Det er en råspennende og skremmende kriminalroman som stiller viktige spørsmål om våre innerste tanker, og som nører opp under våre verste mareritt. Jeg kommer neppe til å glemme denne historien med det første. Anbefales.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Udyret:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Isola

Katrine Engberg
Paperback 
199,-
 

Hjem

Harlan Coben
Paperback 
229,-

Arr

Jørn Lier Horst
Paperback 
179,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv