Meny
Uvigslet jord - Agnes Lovise Matre

Uvigslet jord

kriminalroman

Serie: Bengt Alvsaker 3

«Agnes Lovise Matre gjør det igjen, leverer en spenningsmettet roman fra et landskap hun kjenner og med troverdige karakterer vi stadig blir bedre kjent med samtidig som uhyggen dominerer. (...) Hun fanger leseren fra første side.»

, Hardanger Folkeblad

Hageeier Marte Samland kjemper en innbitt kamp mot en gjenstridig rot. Hun tar et skikkelig spenntak – og plutselig åpenbarer det seg noe mer enn bare røtter …

Les mer
Bygd
Cold-case
Sidevender
Etterforskning
Vår pris
149,-
Spar
250,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Vår pris: 149,-
Spar: 250,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Presentert av Hilde Røer Johnsrud, redaktør

Ondskapens tid

Det gjemmer seg langt mer enn røtter, kravlende insekter og mark i den svarte jorda. Nede blant de seige røttene lyser det hvitt. I en knokkel. Marte ringer politiet.

Men hvor er resten?
Under rota finner politiet ganske riktig noen knokler sammen med det som ser ut til å ha vært en olajakke. Det blir ganske raskt fastslått at det dreier seg om menneskelige levninger, og større gravearbeider blir innledet. For hvor er resten av knoklene? Under rota finner de bare en arm, trolig fra en ung gutt, kanskje bare en tenåring. Men hvem kan det være? Det er ingen unge gutter i tenåra som er meldt savnet i bygda.

Savnede ungutter
Lensmann Bengt Alvsaker famler i blinde. Hvem stammer armen fra, og hvor er resten av levningene? Og ikke minst: Hvordan kan det ha seg at en ung gutt ikke blir meldt savnet? I restene av dongerijakka fra funnstedet finner teknikerne et skolebevis, og med en identitet får etterforskningen en retning.

Skammens tid
Morten Vik var elev ved Øystese gymnas i 1983, men ifølge foreldrene reiste han fra bygda. De har til og med fått postkort fra ham, poststemplet i København. Etterforskningen av drapet avdekker lag på lag av skyld, skam og unnfallenhet og truer med å avsløre hemmeligheter som kan få voldsomme konsekvenser for mange. Lensmannen må grave dypt i bygdas ugjerninger og utbredte fordommer for å finne sannheten om hva som skjedde den gang for tretti år siden.

Medrivende og troverdig Hardanger-krim
Agnes Matre har på kort tid opparbeidet seg et navn i norsk krimlitteratur. Hun har etablert et troverdig og rotnorsk univers lokalisert i Hardanger – men leserne skjønner raskt at menneskesjela ikke er noe annerledes der enn andre steder. Her finnes både små og store synder; sjalusi, grådighet og smålighet har gode kår. Vi blir ikke overrasket om det kommer til å skje flere mord i Matres univers i årene framover, og vi gleder oss allerede!

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Gyldendal
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 364
ISBN: 9788252592160
Utgave: 1. utg.
Format: 21 x 14 cm
Nr: 8184763
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

AGNES MATRE (f. 1966) er adjunkt og forfatter fra Haugesund. Hennes første kriminalroman, Skinnet bedrar, kom ut i 2017. Boka er den første i serien om lensmann Bengt Alvsaker. Matre ble i 2020 tildelt Sølvkniven for romanen Iskald.