Min side Kundeservice Bli medlem

Varsleren

"Karin Fossums siste bok er en sterk og god psykologisk thriller. Det vil forundre meg stort om ikke også denne blir filmet."

VG

Varsleren er Karin Fossums tiende roman om kriminaletterforsker Konrad Sejer.

Denne romanen byr på alt når det gjelder følelser; skrekk, gru, rørelse, spenning, undring og latter.

Det starter hjemme hos det lykkelige og vellykkede unge paret Lily og Karsten. Les mer

199,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

Varsleren er Karin Fossums tiende roman om kriminaletterforsker Konrad Sejer.

Denne romanen byr på alt når det gjelder følelser; skrekk, gru, rørelse, spenning, undring og latter.

Det starter hjemme hos det lykkelige og vellykkede unge paret Lily og Karsten. I vognen utenfor huset sover lille Margrethe på noen måneder. Idyllen blir brått brutt når de finner babyen og vogna full av blod. Rett før denne hendelsen har det vært bilde av lille Margrethe i lokalavisa, kåret som dagens solstråle, tatt av en stolt pappa. Sejer og Skarre tar saken, og samme kveld ringer det på døra hjemme hos Sejer og utenfor på matta ligger det et postkort med bilde av en jerv og bakpå står det: Helvete begynner nå!

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202328443
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2011
Serie
Konrad Sejer 10

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Åpne utdrag her

Anmeldelser

"Karin Fossums siste bok er en sterk og god psykologisk thriller. Det vil forundre meg stort om ikke også denne blir filmet."

Camilla Sørbye, Drammens Tidende

«(...) har gjort furore igjen og begått en bok som både fryder og skremmer, isner og varmer."»

Sigurd Ohrem, Sandefjords Blad

"Det er spennende å lese hvordan menneskene i bygda forandrer seg, hvordan livene deres faller sammen etter Johnnys grusomme vitser. En psykothriller som nesten kommer utenom de grusomme morddetaljene som ofte er vanlige i den nordiske krimlitteraturen."

Magazin am wochenende

"Karin Fossums romaner er alltid bemerkningsverdige psykologiske studier av gjerningsmann og offer. Enda en gang skriver hun på imponerende vis hvordan det vonde, den subtile faren, trenger inn i den tilsynelatende ideelle tilværelsen. Bøkene hennes er gjennomgående leseverdige."

Kultur - in - Bonn.de

"Karin Fossum skildrer hver enkelt skjebne i et medfølende språk, men sparer heller ikke på drastiske skildringer. Hun er ikke uten grunn en forfatter med internasjonal suksess."

Literatur blog

Medlemmers vurdering

R
Rufsetufsa – 11.07.2010

– Folks liv blir snudd på hodet når en ung fyr bestemmer seg for å skremme innbyggerne på sin utspekulerte måte. Han tar tryggheten fra dem med sine ville påfunn. Han vil leke seg. Gi folk noe å snakke om. Gjøre dem sårbare og skvetne. Noe han klarer med glans. Hvem som helst kan være neste tilfeldige offer for hans spøker. Konrad og hans makker Skarre får litt av en oppgave. De får inn noen saker som er svært spesielle og uvanlige. Noe som får dem til å heve øyenbrynene av forundring. Vil de klare å få tatt den skyldige før skrønemakeren går for langt? "Varsleren" kommer jeg i hvert fall ikke til å glemme med det første. Den er vittig, grotesk og veldig utspekulert. Noen ganger måtte jeg bare dra på smilebåndet. Men jeg vil advare om noen skulle ha planer om å narre noen, så gjerne tenk grundig gjennom det først, for det er ikke bestandig vi vet hvem vi kødder med. Boka advarer også hvor sårt livet vårt er for det er ingen av oss som vet hvor lenge vi har igjen å leve. Det er en rar og småskremmende tanke.

D
Drot – 19.03.2010

– Fossum gir oss mange interessante og levende personligheter, blant annet en plaget ung gutt som viser hvor enkelt det er å snu livet opp ned for intetanende fremmede mennesker. Forfatteren får frem menneskets sårbarhet i en spennende setting som får deg til å ønske å lytte videre. Et potensielt negativt moment er at boken, som kriminalroman, mangler et vesentlig moment: nemlig den skrekkfølelsen slike bøker noen ganger gir der man nesten ikke tør å lese/lytte videre. Det er egentlig ingen sånne momenter i historien. Boken er slik sett for "mykkrim" å regne. Samtidig evner forfatteren å holde på spenningen som er jevnt fordelt fra start til slutt, og historien inneholder mange livsfilosofiske betraktninger. Nils Ole Oftebro leser tydelig og godt. Kjøpsanbefaling, først og fremst for kvinner.

N
Nelle – 21.01.2010

– Det idylliske nabolaget blir brått revet opp då foreldra finn spedbarnet deira i ein blodpøl, ein 70-åring finn dødsannonsen hennar i avisa og ein rullestolbrukar blir henta av gravferdsbilen. 17-årige Johnny Beskow keiar seg og står bak desse gutestrekane som etterkvart utviklar seg til å handle om angsten for døden. Det endar med døden, men kven var det som valda situasjonen? I den siste og tiande boka om Konrad Sejer er Karin Fossum i same sporet som til døme "Den onde viljen" og "Drapet på Harriet Krohn". Ho avslørar tidleg i boka kven som er gjerningsmannen, og deretter vil ho forklare kvifor han har blitt til den han er, og kva som gjorde at det ikkje endte slik det var planlagt. No blir det repetisjon og lite nytenkjande. Eg liker hennar menneskekunnskap og evne til å setje seg inn i utenkjelege situasjonar. Likevel klarar ho ikkje å overtyde meg og ha medkjensle for hovudpersonane. Johnny Beskow er ein stakkar utan far og ei alkoholisert mor, men bryr seg om sin pleietrengjande bestefar. Derifrå til utspekulert varslar av samfunnet får eg ikkje til å stemme, og Fossum gjer ikkje noko for å forklare dei sprikande signala ho gjer.

a
anneks – 20.11.2009

– Som så mange andre av Karin Fossums krimromaner handler denne om en som egentlig ikke vil andre noe vondt eller skade noen, men et skrikende behov for å bli sett og forsøkene på å endre sin situasjon, går ut over mange mennesker. Folk blir utsatt for skremmende hendelser; et lite barn blir funnet fullt av blod, en kvinne leser sin egen dødsannonse i avisen og en flokk polarhunder slippes ut av hundegården - med fatalt resultat. Konrad Sejer og Jacob Skarre er på saken og nøster opp trådene i kjent stil. Vi blir kjent med gjerningspersonen og forstår på en måte hvordan vedkommende har blitt slik. Man blir godt kjent med personene i boka - på godt og vondt, og boka er spennende og engasjerende hele veien. Anbefales!

B
Bokslukeren – 18.09.2009

– "Varsleren" er et produkt av Karin Fossum på autopilot. Har elsket Fossums bøker, spesielt "Elskede Poona". "Varsleren" derimot fant jeg platt og forutsigbar. Syns den har et tamt persongalleri, og Sejer og Skarre er veldig fraværende så det kunne like så godt ha vært andre etterforskere. Mye av sjarmen med tidligere bøker har vært at man kommer litt tett på Sejer, og det manglet i denne. Jeg leste boka på en dag, og glemte den like fort. Her er det ingenting nytt og dersom du som jeg leser en del er dette en bok som lekende lett forsvinner i mengden av krimbøker. Etter min mening begynte nedturen ved "Den onde viljen" - og jeg syns slett ikke disse to siste bøkene er en etablert forfatter verdig.

H
H. – 11.09.2009

– Denne boken er som forfatterens andre svært lett å lese. Du drives videre fra side til side, med bankende hjerte, for å finne ut hva som skjer med ham som terroriser byen. Det er også alltid kjekt å se Sejer og Skarre igjen. Men boken overbeviser ikke helt. Det blir for mange innviklede historier i hverandre. Og slutten må du lese et par ganger før du er sikker på hva som skjedde. Boken er perfekt for å la noen timer forsvinne på fly eller tog, men kommer ikke til å bli stående som en av forfatterens beste bøker. Til det bærer den for mye preg av hastverksarbeid.

G
Glad i bøker – 04.09.2009

– I boka "Varsleren" møter vi nok en gang Konrad Sejer og hans makker Jakob Skarre. Boka starter med at en baby blir funnet blodig i vogna si av sine foreldre. De tar babyen med på sykehuset, men babyen er ikke skadet. Flere får seg ubehagelige overraskelser utover i boka, og samtidig får vi møte den unge gutten som står bak disse gjerningene. Han er bare 16 år og bor hos sin alkoholiserte mor som han hater. Han hater også resten av verden. Nok en gang har Karin Fossum klart å skrive en mesterlig krimroman. Her er spenning, redsel, ubehag og følelser viktige ingredienser. Man kan ta og føle på den frykten som disse menneskene får oppleve. Man sitter igjen med tvil om hvem gjerningspersonen virkelig er.

A
Andreas – 08.08.2009

– Denne boken er gripende og utrolig spennende, når du først har åpnet den er det umulig å legge den fra seg. Leseren blir tatt med inn i livet til den nybakte moren som legger datteren sin under ett tre hvor hun tror hun vil ligge helt trygt. Detektektiv Konrad Sejer finner senere et kort på døren, og skjønner for at noe kriminellt har skjedd. Bli med Konrad i etterforskningen av dette mystiske mordet på det lille barnet. Følg hans utradisjonelle måter å oppklare kriminalsaker på. Jeg ventet selv lenge på denne utgivelsen og jeg kan si at jeg at jeg absolutt ikke ble skuffet.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Varsleren:

Arr

Jørn Lier Horst
Innbundet 
199,- 429,-

Se flere

Logg inn

Handlekurv