Min side Kundeservice Bli medlem

Wienerbrorskapet

«Først og fremst er det ren og skjær spenning som bærer boken fremover. Den er rett og slett usedvanlig godt skrevet, med en dirrende tone av undertrykt aggresjon i bunn.»

Sindre Hovdenakk, VG

"Her spruter det både med kroppsvæsker, serum og galskap, og actionscenene sitter som pistolskudd - midt i blinken. Først og fremst er det ren og skjær spenning som bærer boken fremover. Den er rett og slett usedvanlig godt skrevet, med en dirrende tone av undertrykt aggresjon i bunn. Les mer

199,-
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

"Her spruter det både med kroppsvæsker, serum og galskap, og actionscenene sitter som pistolskudd - midt i blinken. Først og fremst er det ren og skjær spenning som bærer boken fremover. Den er rett og slett usedvanlig godt skrevet, med en dirrende tone av undertrykt aggresjon i bunn. (...) Innenfor sin sjanger fremstår Johnsrud allerede som en fullbefaren veteran." Sindre Hovdenakk, VG (terningkast 6)

Politietterforsker Fredrik Beier sliter med angst og selvbebreidelse etter sitt yngste barns død. Kona har forlatt ham. Forholdet til tenåringsbarna har raknet.
Så forsvinner Annette Wetre, den vakre og intelligente, men religiøst forvirrede datteren av en ledende KrF-politiker. I den kristne sekten Guds Lys har hun levd isolert på gården Solro utenfor Oslo.
Saken har knapt landet på Beiers skrivebord før Solro blir åsted for en bestialsk massakre. Da politiet finner et avansert underjordisk laboratorium innser de at gården skjuler mørke hemmeligheter. Men hvilke? Sekten er borte. Tilbake ligger bare lik.

Laboratoriet viser seg å ha forgreninger tilbake til andre verdenskrig, og et internasjonalt brorskap av naziforskere, ledet av en norsk rasebiolog. Arven etter brorskapet kaster lange skygger. Helt inn i vår tid.
Sammen med den unge PST-etterforskeren Kafa Iqbal står Fredrik Beier overfor en krimgåte som vokser til en storpolitisk thriller med endetidssekter og ondsinnede konspirasjoner, der vår tids terror får næring av nazitidens levninger.

"Ambisiøs krimdebut.
Forfatteren kommer fra det med æren i behold. Med overbevisende letthet turnerer han en kompleks historie med tråder fra annen verdenskrig, til dagens Afghanistan og til en stressende politihverdag i Oslo. (...) som hardtslående actionforteller viser Ingar Johnsrud at han er forbi lærestadiet." Turid Larsen, Dagsavisen

"... en gnistrende god debutroman. Det er sjelden en debutant lykkes så godt som det Johnsrud har gjort med spenningsromanen «Wienerbrorskapet». Korte, men kjappe kapitler bidrar til å drive leseren igjennom boka i rekordfart." Sven Gjeruldsen, Tvedestrandsposten

"... smittende fortellerglede og blikk for detaljer - både når det gjelder den store helheten og de små delene. (...) Språklig er han langt over gjennomsnittlig solid for sjangeren. (...) Forfatteren må ha lagt ned et massivt arbeid i denne boka. Han har ikke tatt en eneste snarvei, og det merkes. Wienerbrorskapet er en ambisiøs thriller som lett kunne vokst seg for stor for en debutant. Men ikke for Ingar Johnsrud." Torbjørn Ekelund, Dagbladet

"Wienerbrorskapet er utvilsomt en energisk og ærgjerrig svenneprøve i krimfaget, en kraftfull syntese av historisk stofftilfang og tidsriktig terroristfrykt. (...) Også underintrigens krumspring har mange kvaliteter, forankret i en vel tilrettelagt detaljkunnskap og evne til å holde kortene tett til brystet, slik at leserens små grå får noe å bryne seg på." Pål Gerhard Olsen, Aftenposten

"En debutant som årets påskekrimvinner? Joa, Ingar Johnsrud har absolutt mye å fare med. (...) Noe av styrken ved denne romanen at Ingar Johnsrud greier å sy en ganske innfløkt handling sammen til en kjapp og effektiv thriller." Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

Medlemsvurdering:
Spennende krim fra en for meg ny forfatter. Spenning fra første til siste side.

Dorthe

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
443
ISBN
9788203363511
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Format
21 x 13 cm
Serie
Fredrik Beier 1

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Anmeldelser

«Først og fremst er det ren og skjær spenning som bærer boken fremover. Den er rett og slett usedvanlig godt skrevet, med en dirrende tone av undertrykt aggresjon i bunn.»

Sindre Hovdenakk, VG

Medlemmers vurdering

D
Dorthe – 28.05.2019

– Spennende krim fra en for meg ny forfatter. Spenning fra første til siste side.

L
Lisa Iddvin Andersen – 09.10.2018

– Anbefales absolutt for de som liker krim.

L
Lise – 07.08.2018

– Spennende

K
KRIS – 23.01.2017

– For det meste bra skrevet, men mange klisjeer. Spennende til tider. Kunne vært kuttet ned til 300-350 sider. Levde ikke opp til forventningene.

E
Eva – 17.11.2016

– Spennende!

H
Hanne H – 02.11.2016

– Umulig å legge fra seg!

T
Thore Bjørn Eik – 18.10.2016

– En uvanlig spesiell vri på en Norsk Krim-Bok.Spenning så det holder,her kommer også den ondskapen vi alle frykter frem i denne thrilleren av en godt velskrevet bok av Ingar Johnsrud.

A
Anne Søgaard Skreivang å – 05.10.2016

– En skremmende god krim som var vanskelig å legge fra seg.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Wienerbrorskapet:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Hitra
Ny!

Hitra

Samuel Bjørk
Paperback 
199,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv