Min side Kundeservice Bli medlem

Dødelig madonna

I 1537 reiste erkebiskop Olav Engelbrektsson fra Nidaros. Med seg i bagasjen hadde han blant mange andre ting en madonnafigur av kleberstein ... Firehundreogfemti år senere blir madonnaen funnet under utgravning av en krypt i Durham-katedralen. Les mer

199,-
Nedlastbar lydbok
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

I 1537 reiste erkebiskop Olav Engelbrektsson fra Nidaros. Med seg i bagasjen hadde han blant mange andre ting en madonnafigur av kleberstein ... Firehundreogfemti år senere blir madonnaen funnet under utgravning av en krypt i Durham-katedralen. Britene bestemmer seg for å gi figuren tilbake til Nidarosdomen, og i desember 1992 legger M/S Venus ut fra Newcastle. Om bord er madonnafiguren, ledsaget av en merkelig professor, en kvinnelig journalist, en tv-fotograf - og Morten Martens ... Fra Bergen går ferden videre med Hurtigruten M/S Polarlys. Madonnafiguren får nok en ledsager ... Varg Veum går om bord. Martens og Veum møtes for første gang. Og madonnaen skjuler en hemmelighet. Den er - dødelig ... "... en fullblods krim, med mange overraskelser på slutten. Det mest forbløffende er at Skagen og Staalesen så ubesværet har maktet å holde fast ved sine helter/antihelters særegenheter." (Terje Stemland, Aftenposten.) "Det er en nesten forbløffende velkonstruert liten fortelling som Gunnar Staalesen og Fredrik Skagen har gått sammen om. (...) Men den vesle historien er alt for god til å bli forbeholdt samlernes støvete hyller. Den fortjener en ny utgave ..." (Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad.)

Medlemsvurdering:
Husker meget godt at jeg hørte denne som ung på kassett som var lånt fra biblioteket og har vært på utkikk etter den siden den gang. Endelig kan jeg få gjenoppleve denne fantastiske Veum/Martens historien igjen.

Thomas Stensland

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202436643
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2015
Serie
Morten Martens
Varg Veum

Lytt til utdrag

Medlemmers vurdering

T
Thomas Stensland – 03.06.2019

– Husker meget godt at jeg hørte denne som ung på kassett som var lånt fra biblioteket og har vært på utkikk etter den siden den gang. Endelig kan jeg få gjenoppleve denne fantastiske Veum/Martens historien igjen.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Dødelig madonna:

Se flere

Logg inn

Handlekurv