Min side Kundeservice Bli medlem

Hun som må dø

«Hun som må dø er den sjette, siste og beste fra Stieg Larssons univers. Den er en spenstig og betimelig avrunding av Millennium-sagaen.»

Pål Gerhard Olsen, Aftenposten

En tigger med amputerte fingre og tær blir funnet død i en park i Stockholm. Det ser ikke ut til å være noe annet enn et tragisk dødsfall. Men rettslegen Fredrika Nyman oppdager at noe ikke stemmer og kontakter Mikael Blomkvist. Den store finalen i David Lagercrantz' bøker i Millennium-serien. Les mer

99,-

399,- Spar: 300,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Gigantsalg - bøker til 99,- Velg flere her

Forrykende avslutning

Lisbeth Salander bestemmer seg for å ta et oppgjør med tvillingsøsteren Camilla. Hun som må dø setter et verdig punktum for David Lagercrantz' Millennium-suite.

En tigger med amputerte fingre og tær blir funnet død i en park i Stockholm. Det ser ikke ut til å være noe annet enn et tragisk dødsfall. Rettslegen Fredrika Nyman finner en lapp med et telefonnummer i lomma hans – nummeret er til Mikael Blomkvist. Hun synes at det er noe som ikke stemmer helt med den antatte dødsårsaken, og ringer til Mikael. 

«Språket gnistrer og løfter tempoet. Historien får farge og nyanser, det blir dødbringende, plutselig er det drama på høyt nivå.»

Dagens Nyheter

Tiggeren og forsvarsministeren
Mikael blir motvillig interessert. Tiggeren har ved flere anledninger klaget høylytt over Johannes Forsell, Sveriges forsvarsminister. Var det bare babbel og vås, eller finnes det en kobling mellom tiggeren og regjeringen? Mikael prøver å be Lisbeth om hjelp. Sist han så henne var på restaurant Kvarnen etter Holger Palmgrens begravelse. Han spurte henne hva hun skulle gjøre nå – og hun svarte litt kryptisk: «Jeg skal være katten og ikke musa.» Siden da har han ikke klart å få tak i henne, verken på telefon eller på andre måter. En kveld bestemmer han seg for å gå innom henne. Han kan allerede portkoden, går inn oppgangen og opp trappa og ringer på. En fremmed dame åpner døra. Hun har nettopp kjøpt leiligheten, viser det seg. Lisbeth har altså solgt og flyttet, uten å si fra. 

Lisbeth på jakt
Det ingen vet, er at Lisbeth befinner seg i Moskva. Der skal hun en gang for alle ta et oppgjør med sin onde, men glamorøse tvillingsøster, Camilla. Søstrene er bundet sammen av hatet de begge kjenner mot faren, men de er også ødelagt på ulike måter – og Camilla ser nesten ut til å overgå faren i grusomheter og maktbegjær. Derfor må hun dø. Lisbeth har bestemt seg: Hun skal ikke lenger være den som blir jaget. Hun skal jakte selv. I en kraftig kikkert holder hun øye med Camillas parademarsj på den røde løperen på vei inn på en sosietetstilstelning. 

Camilla er definitivt en verdig motstander. Men når Lisbeth Salander legger planer, er det ikke rom for verken tvil eller tilfeldigheter – og leserne vet at resultatet kommer til å bli heftig, for ikke si eksplosivt. 

David Lagercrantz holder på leserne helt fram til aller siste punktum er satt for Mikael Blomkvist og Lisbeth Salander.

Tiggerens historie
Alle tiggere har en forhistorie som noe annet enn en tigger. Ingen vet noe om den døde tiggeren i Tantolunden. Først etter DNA-sekvensering får de en tråd å nøste i: Mannen stammer fra Nepal. Etter hvert viser det seg at han har vært en høyt respektert sherpa på flere ekspedisjoner til Mount Everest. På en av turene hadde han med seg en rekke prominente svensker – og ikke alle kom levende hjem igjen. Hva var det egentlig som skjedde? Hva det nå enn var, så må det ha vært vesentlig nok til å bringe sherpaen til Stockholms gater. 

Den store finalen
Fra en hendelse på verdens høyeste fjell via hackerrepublikken til Lisbeths hevnaksjon – David Lagercrantz holder på leserne helt fram til aller siste punktum er satt for Mikael Blomkvist og Lisbeth Salander. Gjennom tre bøker fra hans hånd har vi lesere fått forlenget gleden av bekjentskapet med Mikael og Lisbeth etter Stieg Larssons altfor tidlige bortgang. Hun som må dø byr på et endelig oppgjør og en stor finale – det er bare å glede seg! 

«Hun som må dø er den sjette, siste og beste fra Stieg Larssons univers. Den er en spenstig og betimelig avrunding av Millennium-sagaen.» 

 Pål Gerhard Olsen, Aftenposten

 

Medlemsvurdering:
Ja, hun måtte bare dø. Takk for en meget god og spennende/fengende bok!!! Skrive - det kan du!

Magne

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
377
ISBN
9788252590449
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Originaltittel
Hon som måste dö
Format
21 x 14 cm
Nr
8149739
Serie
Millennium 6

Medlemsblad

Utdrag

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Hun som må dø er den sjette, siste og beste fra Stieg Larssons univers. Den er en spenstig og betimelig avrunding av Millennium-sagaen.»

Pål Gerhard Olsen, Aftenposten

«Hans beste Millennium-bok»

Cathrine Krøger, Dagbladet

«Språket gnistrer og løfter tempoet. Historien får farge og nyanser, det blir dødbringende, plutselig er det drama på høyt nivå.»

Dagens Nyheter

Medlemmers vurdering

R
Rita – 24.08.2023

– Etter å ha lest boka, vurderte jeg å plassere denne i bokhylla ved siden av Stig Larsson sine bøker. Jeg følte at det ble helt feil og sendte den rett i søppelet der den hører hjem.

H
Hege – 04.04.2023

– Spennende og godt skrevet

A
Anita Marthinussen – 04.05.2021

– Spennende.

M
Magne – 07.10.2020

– Ja, hun måtte bare dø. Takk for en meget god og spennende/fengende bok!!! Skrive - det kan du!

T
Torun Petterøe – 25.08.2020

– Hun som må dø

L
Lisbeth – 25.06.2020

– Hun som må dø

L
Lisbeth – 24.06.2020

– Spennende (og ganske urealistisk) avslutning på en god bokserie

L
Laila Andersen – 23.06.2020

– Historien avsluttes. Får håpe han vil fortsette historien. En verdig ar taker selv om jeg likte de tre første bøkene i serien Aller best. Laila

d
doris holder – 05.02.2020

– spennende

S
Sissel – 05.02.2020

– Bra

M
Mg – 04.02.2020

– Ikke like bra som de forrige bøkene i serien. På tide å avslutte nå.

E
E1 – 04.02.2020

– Elendig slutt på historien om Lisbeth. Ser ut som forfatteren ble lei midtveis i boka

G
Geir – 04.02.2020

– Men mesteparten av boka tar pusten fra en. Overraskende slutt og bra "etterord". Verdig slutt på Millenium serien

o
olav loven – 04.02.2020

– hun som måtte dø

B
Birgit Lunde Kristiansen – 04.02.2020

– God oppfølger av tidligere bøker. Handlingen drives fram av spenning og god handling. Absolutt leseverdig. Anbefales.

M
Meijer Bjørg – 04.02.2020

– Meget bra, har lest alle i serien

A
Astri Westgaard – 04.02.2020

– Veldig fin. Kunne nesten ikke legge den bort.

S
SEG – 04.02.2020

– Hadde ventet mer denne gangen, men historien begynner nå å bli veldig utvannet. Hadde ventet mer historie rundt søstrene og kanskje enda mer om Lisbeth

G
Geir – 11.01.2020

– Det ble en spennende slutt på Milleniumserien, men noen få scener viket ikke veldig troverdige. Derfor bare 4 stjerner. David Lagercrantz er en mester i sitt fag og jeg anbefaler gjerne hele millenium serien!

G
Greta Jensen – 09.01.2020

– Denne boka ble litt. Langtekkelig på slutten, ellers var den spennende.

A
Anne Dorthée Svendsen – 08.01.2020

– Alltid en opplevelse å lese om Lisbeth Salander, er det virkelig slutt?

M
Merete Johnrud – 08.01.2020

– Bra, men synes nok er nok av Milleniumserien nå. Godt og spennende skrevet.

R
RGA – 07.01.2020

– Fult på høyde med Larson

S
Solveig Johnsen – 07.01.2020

– Hun som måtte dø

B
Bjørn hoenvoll – 07.01.2020

– Det var en tynn story i forhold til vi er vant med hva gjelder Lisbeth Salander og Mikael Blomkvist. Greit at det nå tydligvis er slutt på serien

K
Kari H Køhler – 07.01.2020

– Fengslende

W
Wenche Lund – 07.01.2020

– Veldig spennende.

K
Kjs – 07.01.2020

– Hun som måtte dø

A
Astri Westgaard – 07.01.2020

– Fin

A
Anna Fodor – 22.12.2019

– En spennende bok vanskelig og legge fra seg

M
Mari S J – 10.12.2019

– Hun som må dø

O
Olaf Heggen – 10.12.2019

– Veldig rotete og dårlig ,elendig slutt

J
Jarl Whist – 10.12.2019

– Hun som må dø

T
Thore bjørn Eik – 14.11.2019

– Rå Actionthriller i denne spennene Millennium-Serien.Forrykende avslutning og en verdig avslutning i fra David lagercrantz. Kommer til å savne Lisbeth Salander og Mikael Blomkvist.

A
Anna Fodor – 12.11.2019

– Spennende og så utrolig bra skrevet. Fart og spenning til siste slutt og en bra avslutting siden dette er den siste boken. 👍🏼👍🏼👍🏼 Man får sommerfugler i magen og frysninger.

E
Erlend, redaktør Bokklubben – 09.10.2019

– Da det ble kjent at David Lagercrantz skulle videreføre Stieg Larssons Millenniumserie var det ikke langt mellom de kritiske røstene. Nå tre bøker senere er tonen en annen: «Han respekterer det originale fundamentet og avslutter perfekt sier franske Le Monde og mange slutter seg til og mener Lagercrantz med dette har skrevet sin beste Millennium-bok, Aftenposten mener sågar boka står til tre ganger 19 i nitten i tellende stilkarakter. Og er det noe denne serien fortjener så er det en verdig avslutning – en virkelig stor finale. Vi er blitt vant til at Lisbeth med sine uortodokse metoder er i stand til å hamle opp med nær sagt hvem som helst og at hun er villig til å gjøre nær sagt hva som helst for å rette opp i urett som er begått. Jeg skal ikke røpe for mye her, men Lisbeth legger ikke akkurat bånd på seg når det er hennes egen tvillingsøster som står på motsatt banehalvdel … Takk for en storslått finale David Lagercrantz, det fortjente både Lisbeth og Mikael!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Hun som må dø:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Dukken

Yrsa Sigurðardóttir
Innbundet 
99,- 379,-

De tause

Yrsa Sigurðardóttir
Innbundet 
99,- 379,-

Dommen

Jørgen Jæger
Innbundet 
149,- 399,-

2020

Gunnar Staalesen
Innbundet 
149,- 429,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv