Min side Kundeservice Bli medlem

Hvit død

«Fullstendig oppslukende ... den beste Strike-romanen så langt.»

Sunday Mirror

Det var en sensasjon da det ble kjent at J.K. Rowling hadde skrevet krim. Med Hvit død har hun skjøvet all tvil til side: Dette er klassisk krim av ypperste merke! Les mer

349,-

399,- Spar: 50,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Glitrende London-krim

En forstyrret, ung mann oppsøker Cormoran Strike på kontoret. Han lirer av seg noe usammenhengende om et kvalt barn før han styrter ut. Strike klarer ikke å la saken ligge. 

Det er varm sommer i London, og snart braker de olympiske lekene løs. Etter sin forrige sak, der han avslørte Shacklewell-morderen, kan Cormoran Strike knapt gå i fred på gata. Det er nok en følelse forfatteren kjenner godt – J.K. Rowling hadde som kjent tenkt å skrive krimromanene sine under pseudonym for å slippe unna Harry Potter-hysteriet. Strikes nyvunne berømmelse gir en del fordeler, blant annet flere oppdrag, men det gir også enkelte problemer med etterforskningen. Han kan ikke lenger selv utgi seg for å være noen andre, siden alle vet hvem han er, og må heller sende medarbeiderne sine ut i felten. Heldigvis jobber han fremdeles sammen med Robin Ellacott, som han har et meget komplekst forhold til. 

«Her er det mye for krimleserne å glede seg til – så mange tvister, falske spor og villspor.»

Guardian

Billys historie
En dag kommer det en merkelig, ung mann inn på kontoret. Han bærer tydelig preg av rus eller psykiatri, lukter ille og har åpenbare tics. Han heter Billy Knight, og han forteller en springende og lite troverdig historie om at han skal ha sett et barn bli kvalt og pakket inn i et rosa teppe. Midt i samtalen blir han skremt, og styrter ut av kontoret. Han var jo slett ikke tillitvekkende, og det er lite som tyder på at han noensinne kan bli en betalende klient – men Strike klarer ikke å la samtalen fare. Hva om et barn faktisk ble drept? Han forsøker å oppspore Billy og klarer å finne broren hans på et politisk møte mot OL. 

Høyprofilert oppdrag
Like etter blir Strike oppringt av ingen ringere enn kulturminister Jasper Chiswell. Det viser seg at ministeren blir presset for penger. For å komme seg ut av denne uheldige situasjonen hyrer han Strike for å finne noe kompromitterende om utpresseren. Chiswell er villig til å betale svært godt, såpass godt at Strike kan bruke to medarbeidere i tillegg til seg selv. Chiswell skaffer Robin en jobb på samme kontor som pengeutpresseren. Der skal hun prøve å installere overvåkingsutstyr og lete etter noe som kan overtale utpresseren til å la Chiswell være i fred. 

«Kom gjerne for plottet og villsporene – men bli for det nydelig portretterte forholdet mellom hovedpersonene.»

Independent

Strike og Robin
«Kom gjerne til Hvit død for plottet og villsporene – men bli for det nydelig portretterte forholdet mellom hovedpersonene,» skrev The Independent i sin anmeldelse. Robert Galbraith har med Robin og Strike skapt to hovedpersoner som leserne elsker, fordi de framstår som overbevisende og tillitvekkende personer. Strike med sin merkelige oppvekst og bakgrunn fra militæret, Robin med det ulykkelige ekteskapet med den ytterst smålige og kjedelige Matthew. Det er definitivt en gnist mellom Robin og Strike. Hun er helt uvurderlig for ham i jobbsammenheng – men i privat sammenheng er det langt mer komplisert. 

En glede å lese
Hvit død bærer preg av å være skrevet av en fullbefaren forfatter. Hver eneste setning er velformet og full av smittende overskudd, historien er rik og mangefasettert, og miljøskildringene overbevisende. Leserne blir dratt inn politisk korrupsjon, skyggesiden av det britiske klassesystemet og ikke minst inn i det tvetydige forholdet mellom Strike og Robin. Robert Galbraiths bøker om Cormoran Strike og Robin Ellacott er klassisk krim i moderne innpakning. 

Galbraiths debut, Når gjøken galer, ble svært godt mottatt av både lesere og anmeldere, og de tre første bøkene toppet alle salgslister da de kom ut. Det er også laget en tv-serie for BBC basert på bøkene. Hvit død er utropt til den beste av Strike-bøkene så langt, så det er bare å glede seg til å lese! 

«En gnistrende god krimroman.»

Sunday Times 

 

Medlemsvurdering:
Robert Galbrair som er aller best lagt ut på Lydbok de 3 første og ikke de 2 siste. Samme med Lahlum den siste av hans bøker siste er ikke lydbok. Hvordan skal vi leke vi som har problem med sye, samme med Borge Veldig skuffende. Blir det på denne måten må vi slutte i Bokklubben og å se/ høre

Eva-Britt Landaas

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
685
ISBN
9788252590302
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Originaltittel
Lethal white
Format
21 x 14 cm
Nr
8147914
Serie
Cormoran Strike 4

Medlemsblad nr 19

Utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Fullstendig oppslukende ... den beste Strike-romanen så langt.»

Sunday Mirror

«Her er det mye for krimleserne å glede seg til – så mange tvister, falske spor og villspor.»

The Guardian

«Vanvittig underholdende.»

Financial Times

«Kom gjerne for plottet og villsporene – men bli for det nydelig portretterte forholdet mellom hovedpersonene.»

Independent

«En gnistrende god krimroman.»

Sunday Times

«Hvit død er så langt den beste romanen hun har skrevet i serien om de to. En klassisk kriminalroman i moderne snitt. Drivende godt skrevet, og svært vanskelig å legge fra seg. Et tilleggsmoment er spenningen mellom Strike og Robin.»

Sven Gjeruldsen, Tvedestrandsposten

Medlemmers vurdering

E
Eva-Britt Landaas – 11.11.2022

– Robert Galbrair som er aller best lagt ut på Lydbok de 3 første og ikke de 2 siste. Samme med Lahlum den siste av hans bøker siste er ikke lydbok. Hvordan skal vi leke vi som har problem med sye, samme med Borge Veldig skuffende. Blir det på denne måten må vi slutte i Bokklubben og å se/ høre

s
sissel leni sundal nærø – 20.10.2021

– Jeg har ikke lest andre bøker i denne serien og det er mulig at det har betydning for denne anmeldelsen. Uansett kommer jeg ikke til å lese de da dette var kjedelig med karakterer som ikke appellerte til meg.

F
Frida – 12.01.2021

– Like bra som resten av serien ❤️

U
Ulf – 04.08.2020

– Liker serien godt, men kanskje den dårligste i serien så langt.. Blir litt masete med det dårlige benet, det finnes da andre med protese..??

A
Anne Mette K Sandvik – 04.12.2019

– Leverer ikke ift forventningene

T
Turid Sørsdal – 21.11.2019

– Forholdet mellom Strike og Robin er ganske interessant, og det er grunnen til at jeg orker å lese hele boka, for denne historien synes jeg står på stedet hvil, ingen overraskelser og liten framdrift!

A
Anne-Lynn – 17.11.2019

– Ganske godt skrevet, men ikke like bra som den første

S
Sissel Åse Fosshaug Herzog – 13.11.2019

– Denne boken ble en skuffelse, kommersiell og forutsigbar - kjedelig egentlig.

B
Bjørn Sandnes – 12.11.2019

– 685 sider sprøyt. Denne historien hang ikke på greip, men det blir forsøkt avledet med en masse kjønslig tøysprat.

M
May-Harriet Seppola – 12.11.2019

– Denne boken var fantastisk,ikke et dødpunkt ,masse fine personsskildronger

W
Wenche Vølstad – 12.11.2019

– Hvit død

A
Anne Marie Knudsen – 12.11.2019

– Like spennende som alltid. Kan nesten ikke vente på neste bok!

F
Frank – 12.11.2019

– Ingen spenende bøker. Alt bare bortkasta

B
Berit Sandberg Lund – 12.11.2019

– Spenning fra først til sist

L
Liv – 12.11.2019

– Liker å følge med på serien og syns denne boken var en av de beste.

L
Liv Mosseby – 12.11.2019

– Spennende bok. Godt gammelt merke av R. Galbraith. Venter på neste bok

A
Aud Gunvor Lægreid – 12.11.2019

– Hvit død

G
Gullmamma – 12.11.2019

– Utrolig spennende og medrivende.

M
Monica Engen – 12.11.2019

– Ganske ukjent forfatter for meg, men frister til å lese mer av henne.

K
Kari TN – 12.11.2019

– Overraskende god. Forventningene er vanligvis på et behersket nivå når det gjelder disse bøkene. Men jeg er enig i at det er den beste så langt. Litt vel mye kjærlighetsdrama til å begynne med, men spenningen tar seg opp, og det skjer noen overraskende vendinger underveis, som holder spenningsnivået oppe. Jeg liker også godt at Rowling/Galbraith benytter anledningen til å gi beskrive forskjellene i hvordan folk fra ulike klasser blir behandlet i rettssystemet, uten at det tar helt overhånd.

S
Solveig – 12.11.2019

– Spenning fra første side til siste slutt.

E
Eva Øvren – 27.10.2019

– "Hvit død" handler også mye om livet til detektivene, og denne gangen er det mye problemer på den private fronten. Mordofferet er en gjennomført usympatisk person, men det er likevel overraskende hva som er det egentlige motivet og hvem som er de skyldige.

M
Mona – 22.10.2019

– knakende god

K
Kjerstin Jacobsen – 19.10.2019

– Alltid like spennende og underholdende å lese Robert Galbraith. Jeg venter med spenning på neste bok.

H
HM Høiby – 16.10.2019

– 4. bok i serien om Steike og Ellacott skuffer ikke. Dog er noe av handlingen uttværende i form og noe repeterende, litt innstramming kunne gjort seg. Men plottet er troverdig og det er ikke ralettforskning å si at det kommer mer. Håper forfatteren kunne spandert noen pund på en bedre tilpasset protese for hovedpersonen. Vi som har fulgt ham gjennom fire bind vet at det er vondt. Just saying, wink, wink..

B
Berit – 16.10.2019

– Spennende og umulig å legge fra seg, venter på neste bok

S
Stine – 16.10.2019

– Jeg elsker bøkene om Cormoran og Robin, og skulle ønske det kom ut en bok i halvåret! Denne boken, som de andre, skuffer ikke. Spenning, både i saken de etterforsker og i privatlivet. Venter allerede på fortsettelsen!

T
Torill Bognø – 16.10.2019

– Hvit død

G
Gune Torpe Storeng – 16.10.2019

– Hvit død

G
Gunhild Meland – 15.10.2019

– Kjempe bra

V
Venke Eriksen – 15.10.2019

– Hvit død

E
Ellen Edvardsen – 15.10.2019

– Jeg digger Cormoran. En ny hærlig fortelling om detektivarbeid, på sitt beste.

T
Torgunn – 15.10.2019

– En utrolig spennende ,en bok det er vanskelig å legge fra seg

S
Sigrun Evjen – 15.10.2019

– Robert Galbraith har blitt min favorittforfatter!

L
Lise – 17.09.2019

– Det er spennende å følge utviklingen av både privatdetektiven firma og forholdet mellom hovedpersonene, samtidig som det er et godt plott

S
Stine – 17.09.2019

– Nok en utrolig bra bok i serien om Cormoran Strike

T
Trude B. Ramsrud – 17.09.2019

– Hvit død var verdt å vente på. Like spennende som de foregående bøkene. Håper neste bok i serien kommer snart.

K
Karen Rimstad – 17.09.2019

– Fantastisk godt skrevet, som de andre i samme serie.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Hvit død:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Dukken

Yrsa Sigurðardóttir
Innbundet 
332,- 379,-

De tause

Yrsa Sigurðardóttir
Innbundet 
332,- 379,-

Skyldig

Sven Petter Næss
Innbundet 
349,- 399,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv