Gigantsalget er utvidet: inntil -80 %
Min side Kundeservice Bli medlem

Lange skygger

«En god historieforteller og en mester i å villede, Galbraith får sidene til å fly.»

The Guardian

Lange skygger er en glitrende krim fra Robert Galbraith, alias J.K. Rowling. Skaperen av Harry Potter-universet imponerer igjen. Hun tar oss med 40 år tilbake i tid for å løse legen Margot Bamboroughs forsvinning. God lesning!

Les mer

149,-

449,- Spar: 300,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Gigantsalg - krimbøker inntil -75 % Velg flere her

Dypt savnet

Robert Galbraith, alias J.K. Rowling, skaperen av Harry Potter-universet, imponerer igjen. Hun tar oss med 40 år tilbake i tid for å løse legen Margot Bamboroughs forsvinning.

Under et besøk hos familien i Cornwall blir privatdetektiv Cormoran Strike nærmest overfalt av en kvinne som ber ham hjelpe til med å finne moren hennes, legen Margot Bamborough. Hun forsvant under mystiske omstendigheter i 1974, uten å etterlate seg spor. Forsvinningen fikk store konsekvenser for den lille familien. Ryktene ville ha det til at en seriemorder med tilnavnet «Essexslakteren » hadde slått klørne i henne. Den opprinnelige politietterforskningen var sterkt preget av at etterforskningslederen fikk et alvorlig sammenbrudd i løpet av saken. Datteren til Margot klarer ikke å legge forsvinningen bak seg uten å ha gjort et siste, grundig forsøk på å oppklare hva som hendte i 1974.

Svært kald sak
Det er nytt for Strike å jobbe med en førti år gammel uløst sak. Mye tilsier at det har gått for lang tid, for mange vitner er døde og eventuelle bevis er borte. Til tross for ganske dårlige odds, blir han interessert og påtar seg oppgaven selv om byrået egentlig allerede har nok saker på gang. I tillegg til Robin Ellacott har Strike måttet ansette en sekretær og knytte til seg to frilansere. Robin sliter samtidig med en problematisk skilsmisse, uønskede tilnærmelser fra annet hold og sine følelser for Strike.

I djevelens tegn
Etterforskningen av Margots forsvinning viser seg å være en djevelsk kompleks sak, som inkluderer tarotkort, en psykopatisk seriemorder og en rekke høyst upålitelige vitner. Notatene fra den første politietterforskningen er usammenhengende og synes ikke å gi mening. Strødd utover teksten er en rekke små symboler og tegninger. Strike og Robin må etter hvert innse at selv en flere tiår gammel sak kan vise seg å være dødelig ...

Herlig London-krim
Som leser vet man at man er i gode hender hos en så rutinert forteller som J.K. Rowling, alias Robert Galbraith. Jakten på Margot Bamborough snirkler seg gjennom sentrale deler av London, innom idylliske Cornwall og skumle Broadmoor psykiatriske sykehus – og ender på et sted der ingen har tenkt på å lete på førti år. Robin og Strike er tvers igjennom sympatiske, og den uavklarte relasjonen dem imellom bidrar til det høye spenningsnivået. Mens jakten pågår over boksidene, er det nesten umulig å legge fra seg Lange skygger!

Vi anbefaler nye eventyr med Robin og Strike!

Medlemsvurdering:
Flott bok og forfatter, alle Galbraithbøkene står i hylla👌😊📖

Mette Meyer Lønseth

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
924
ISBN
9788252592801
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Format
23 x 16 cm
Nr
8196613
Serie
Cormoran Strike 5

Medlemsblad

Om forfatteren

ROBERT GALBRAITH er et pseudonym for J.K. Rowling, forfatter av bøkene om Harry Potter. Når gjøken galer var første bok i serien om detektiv Cormoran Strike og assistenten Robin Ellacott. Lange skygger er femte bok i denne kritikerroste krimserien for voksne. Alle bøkene har toppet internasjonale bestselgerlister.

Utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«En god historieforteller og en mester i å villede, Galbraith får sidene til å fly.»

The Guardian

«J.K. Rowling har et fantastisk godt øye for å male fram mnnesker» «... lang og god.» «Boken er spennende og vittig, den er ekte og ærlig" «... veldig kjekk å lese.»

Gunnar Gran, Stavanger Aftenblad

«... en forfatter som har misunnelsesverdig lett for å skrive.»

Maria Årolilja Rø, Adresseavisen

«...en bok du kan kose deg med gjennom hele påsken, og vel så det.» «... ndrivende godt og underholdende.» «... mer enn bare en god krimbok, men med en aldri så liten krimopplevelse.»

Øyvind Bakke, TV2

Medlemmers vurdering

E
Eva-Britt Landaas – 22.08.2023

– Veldig bra. Men savner de to siste bøkene som Lydbøker

A
Anne-Lynn – 13.12.2022

– Anbefales, som alltid godt skrevet

H
Hans MH. – 08.05.2022

– Mursteinsformat og et omfattende persongalleri til tross, så er det et litt velkjent og traust opplegg for meg som har fulgt serien. Men plottet og løsningen holder vann - og det kommer mer....

T
Toril Velde – 04.05.2022

– Lange skygger

R
Ragnhild Gran – 04.05.2022

– Spennende og morsom, hjerteskjærende og sår.

M
Mette Meyer Lønseth – 04.05.2022

– Flott bok og forfatter, alle Galbraithbøkene står i hylla👌😊📖

T
Trude B. R – 04.05.2022

– Har ventet lenge på boken, og den var som forventet veldig spennende og bra. Gleder meg til neste bok med Cormoran Strike og Robin. Robert Galbraith, alias J.K. Rowling skriver kjempespennende og gode bøker.

H
Helene Moen – 03.05.2022

– Lange skygger

U
Ulf Møller – 03.05.2022

– Fantastisk bok

S
Svein Erik Helgesen – 03.05.2022

– Fantastisk 👍

I
Inger Karine – 03.05.2022

– Lange skygger

C
Cornelia Øien – 03.05.2022

– Elsker bøkene om Cormoran Strike og Robin. Gleder meg alt til neste bok kommer.

K
Karen Rimstad – 03.05.2022

– Fantastisk god bok. Hele serien er kjempegodt skrevet.

M
Marianne K – 03.05.2022

– Nok en utrolig spennende Cormoran Strike-bok av pseudonymet Robert Galbraith. En bok jeg ikke klarte å legge fra meg før jeg nådde siste side.

B
Bettina – 03.05.2022

– Om mulig enda bedre enn den forrige.

K
Kirsten – 23.04.2022

– Mange sider og det er topp for jeg flyter inn i historien og gruer meg til at boka er ferdig.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Lange skygger:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

De tause

Yrsa Sigurðardóttir
Innbundet 
99,- 379,-

Dukken

Yrsa Sigurðardóttir
Innbundet 
99,- 379,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv