Se våre julesider for gaveideer!
Min side Kundeservice Bli medlem

På ære og samvittighet

kriminalroman

«Jeg våger å si at denne romanen er krydret med et snev av 'Forbrytelse og straff'. Tvedt har mesterlig greid å fange en nerve fra virkeligheten, hente opp fra verdenslitteraturen og skape sin helt egen historie. Dette gjør 'På ære og samvittighet' til en pulserende og begivenhetsrik bok og til en virkelighetsnær kriminalroman. Jeg slutter der jeg begynte: Oj, for en bok!»

Intens og tankevekkende Mikael Brenne-krim.

En mann blir kastet ut fra altanen i femte etasje, tilsynelatende bare et fylleslagsmål i et belastet miljø. Advokaten Mikael Brenne tar på seg jobben med å forsvare gjerningsmannen. Les mer

384,-

439,- Spar: 55,-

Sendes innen 1 virkedag
Intens og tankevekkende Mikael Brenne-krim.

En mann blir kastet ut fra altanen i femte etasje, tilsynelatende bare et fylleslagsmål i et belastet miljø. Advokaten Mikael Brenne tar på seg jobben med å forsvare gjerningsmannen.

Så dukker Edvard Matre opp i Bergen. Han har begynt i Kripos' cold case-gruppe og etterforsker et gammelt drap fra Bergens underverden. Det begynner å gå opp for Mikael at han selv kan bli Matres hovedmistenkte.

På ære og samvittighet er en bok om ukjente blodsbånd og gamle hemmeligheter, der Mikael Brenne tvinges til å grave i sitt eget mørke indre. For én ting er å slå om seg med begreper som skyld og soning i retten. Det blir noe ganske annet når det er personlig ...

Medlemsvurdering:
En veldig god bok fra Chris Tvedt sin hånd igjen. Synes det er synd at han gir opp advokat Brenne.

Anne

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
351
ISBN
9788205590625
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Format
21 x 14 cm
Nr
8220352
Serie
Mikael Brenne 10

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Jeg våger å si at denne romanen er krydret med et snev av 'Forbrytelse og straff'. Tvedt har mesterlig greid å fange en nerve fra virkeligheten, hente opp fra verdenslitteraturen og skape sin helt egen historie. Dette gjør 'På ære og samvittighet' til en pulserende og begivenhetsrik bok og til en virkelighetsnær kriminalroman. Jeg slutter der jeg begynte: Oj, for en bok!»

Kjersti Egge, Bergensavisen (BA)

«Tvedt er ujålete, han er direkte, og han er effektiv. Både i språk, struktur og handling unngår han omveier og finurlige påfunn. Han nøyer seg med å gi det vi trenger for å henge med, han porsjonerer ut informasjon og refleksjon på rutinert vis, og han mister aldri retningen.»

Tarald Aano, Stavanger Aftenblad

«'På ære og samvittighet' leser du på et blunk, pass på å ha tilfredsstilt alle basale behov før du setter deg ned, for du kommer ikke til å ha lyst til å reise deg igjen. Dette er kvalitetskrim på sitt beste, med et uvanlig godt plott, høy grad av spenning og levende karakterer. Denne må du få med deg.»

https://tinesundal.blogspot.com/

«Her er det bare sette seg med en tekopp å nyte en kvalitetskrim med en advokat i hovedrollen. En bok det er vanskelig å legge ifra seg før den er ferdig. Anbefales.»

https://hildes-bokblogg.blogg.no/

«Boken bryter med stereotypier som at helten er god og skurken ond. I stedet for å skape et monster, fremstår Brenne som en person med et troverdig moralsk dilemma (...) 'På ære og samvittighet' er mer sammensatt enn kriminalromaner flest, og åpner for at alle mennesker under gitte omstendigheter er i stand til å begå forbrytelser.»

Gro Jørstad Nilsen, Bergens Tidende

«BEST I BERGEN. Chris Tvedt etablerte seg fort som Norges fremste utøver i sjangeren rettskrim, men selve rettssakene har blitt en stadig mindre del av bøkene hans. I 'På ære og samvittighet' er det knapt noe, bortsett fra et par glimt fra forhørsretten. Men det gjør ikke boka mindre spennende.»

Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

«'På ære og samvittighet' er en av kriminalromanene du bør få med deg i høst, og på rettsdramatikk og rettskrim er Tvedt en ener i Skandinavia, ferdig snakka. Der hans tidligere kriminalromaner har vært mer av typen klassisk krim, er denne mer pulserende, og det bærer preg av at han har hentet inspirasjon fra verdenslitteraturens krimhelter.»

Simen Ingemundsen, Randaberg24

Medlemmers vurdering

A
Anne – 17.10.2023

– En veldig god bok fra Chris Tvedt sin hånd igjen. Synes det er synd at han gir opp advokat Brenne.

S
Sverre – 08.09.2023

– Enda en god advokat Brenne bok fra Chris Tvedt. Godt skrevet. Anbefales på det sterkeste.

Oppdag mer

Bøker som ligner på På ære og samvittighet:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Offer

Jørn Lier Horst
Innbundet 
349,- 399,-

Guden

Jørgen Jæger
Innbundet 
363,- 399,-

De tause

Yrsa Sigurðardóttir
Innbundet 
332,- 379,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv