Min side Kundeservice Bli medlem
Hovedbok nå

Skriket

«'Skriket' har alt en leser kan forlange – godt plott – intens spenning og et høyst uventet avsløring av den som står bak ugjerningen.»

Sven Gjeruldsen, Tvedestrandsposten

Hver for seg er de av våre aller fremste krimforfattere. Når de nå slår seg sammen er det fristende å si at resultatet blir dobbelt så bra! Det er i hvert fall en strålende krimfortelling de to har satt sammen til leserne sine – akkurat i tide til sommerferien. 

Les mer

449,-
Sendes innen 1 virkedag
Erlend

Skrevet av: Erlend, Redaktør

En uløst gåte – og en ny forsvinning
Markus Heger, som står bak den populære podcasten «Krimcasten», har gjort det til et spesiale å løse gamle krimsaker. Fra et podkaststudio bak i bobilen sin gjenforteller han historiene og deler oppdagelsene sine med lytterne. "Skriket ingen hørte" skulle bli en serie om sju år gamle Leah Forsberg som forsvant fra Fagernes i 2008. Men det ble med én episode. Markus sto fast, kildene hans ville ikke lenger snakke og mysteriet forble uløst.

Når den ferske lokaljournalisten Matilde oppdager podcastepisoden blir hun umiddelbart interessert i den gamle saken. Hva skjedde egentlig på Fagernes for 15 år siden og hvorfor finnes det ikke flere episoder? Saken er åpenbart interessant, og det er flere tråder å nøste videre i. Hun prøver å få Marcus tilbake på banen slik at de sammen kan jobbe videre med saken, men han har lagt den gamle saken bak seg. Om ikke Marcus ville jobbe videre er det kanskje noe for en nyutdannet ambisiøs journalist? Mathilde begynner å spørre seg for i bygda. Og det er selvsagt ingen som har glemt den vonde saken. 

Når det så blir funnet en død person i bygda våkner Markus. Det er ikke Leah som er funnet, men Marcus setter umiddelbart funnet i sammenheng med Leah-saken. Marcus vender bobilen mot Fagernes med intensjon om å gjenoppta saken.

Vi anbefaler

— Hver for seg er de av våre aller fremste krimforfattere. Når de nå slår seg sammen er det fristende å si at resultatet blir dobbelt så bra!

Erlend Sørskaar

Detaljer

Forlag
Bonnier norsk forlag
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
367
ISBN
9788252594362
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2024
Originaltittel
Skriket
Format
21 x 14 cm
Nr
8224595
Serie
Markus Heger 1

Om forfatteren

Den prisvinnende forfatterduoen Jørn Lier Horst og Jan-Erik Fjell er klare til å ta dele sin nyeste krimroman med leserne, Skriket. Forfatterskapene som utgis i over 40 land, har samlet et opplag på svimlende 12 millioner bøker, og mer skal det bli når Skriket lanseres.

Utfyller hverandre godt
Samarbeidet til den nye krimduoen startet med små vink til hverandre i deres egne bøker. Jørn Lier Horst skrev om en liten, rødhåret mann med navnet Erik Fjeld i sin bok Jakthundene, og Jan-Erik Fjell svarte med å beskrive en etterforsker med kulemage, som het Bjørn Horst, i Hevneren.

Forfatterne forteller at arbeidet med å skrive bok sammen har gått relativt knirkefritt, og at de utfyller hverandre godt – der Horst er saklig og nøktern i skrivestilen, tilføyer Fjell en ekstra dose humor og snert. Men de legger til at uten en grunnmur av god kjemi, ville ikke samarbeidet vært mulig.

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«'Skriket' har alt en leser kan forlange – godt plott – intens spenning og et høyst uventet avsløring av den som står bak ugjerningen.»

Sven Gjeruldsen, Tvedestrandsposten

«Originalt etterforskerpar i spenstig ny krimserie»

Cathrine Krøger, Dagbladet

«Nytenkende og skarpt fra krimtoppene Fjell og Lier Horst»

Erik A. Pedersen, Fredriksstad Blad

Medlemmers vurdering

E
Eva-Britt Landaas – 06.07.2024

– Kjedelig, Mye bedere de bøkene Horst skrev alene

Oppdag mer

Bøker som ligner på Skriket:

Hvit død
3 for 2

Hvit død

Robert Galbraith
Innbundet 
99,- 399,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Offer
3 for 2

Offer

Jørn Lier Horst
Innbundet 
199,- 399,-
 
Gjøkungen
3 for 2

Gjøkungen

Camilla Läckberg
Innbundet 
199,- 429,-
 
Mirage
3 for 2

Mirage

Camilla Läckberg
Innbundet 
199,- 429,-
 
Dommen
3 for 2

Dommen

Jørgen Jæger
Innbundet 
149,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv