Min side Kundeservice Bli medlem

Dødsranet

David Toska og veien til Nokas : en innsideberetning fra Norges største ransmiljø

Sannheten om David Toska, NOKAS-ranet og det norske ransmiljøet.
NOKAS-ranet i april 2004 er norgeshistoriens største. I 20 minutter var Stavanger sentrum lammet. Over 50 millioner kroner forsvant, en politimann ble drept. Les mer

229,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Sannheten om David Toska, NOKAS-ranet og det norske ransmiljøet.
NOKAS-ranet i april 2004 er norgeshistoriens største. I 20 minutter var Stavanger sentrum lammet. Over 50 millioner kroner forsvant, en politimann ble drept. David Toska var hovedmannen, ranslaget hans var rekruttert fra et kriminelt nettverk vokst fram på Østlandet fra midten av 1990-tallet. For første gang kommer vi på innsiden av et miljø ukjent for de fleste - preget av store penger, dumdristige aksjoner og brutal vold, men også kameratskap, samhold og ære. Boka avslører hvordan nettverket planla sine største kupp og de spektakulære metodene som ble tatt i bruk. Leseren føres inn i en verden av planlegging, vold og flukt. Boka avdekker også attentatsplaner som ble avverget av politiet og den egentlige historien bak Munch-ranet. Dødsranet er rå virkelighet og spennende som en actionfilm. Boka er basert på dybdeintervjuer og samtaler med flere sentrale personer i det kriminelle nettverket som vokste fram på Østlandet fra midten av 90-tallet.

"Spennende rekonstruksjon av hele hendelsesforløpet rundt NOKAS-ranet.", StenInge Jørgensen, VG

"Tegningen av dette miljøet, med dets lukkethet, dets prinsipper og æreskodekser, er meget interessant lesing." Knut Holt,Fædrelandsvennen

Medlemsvurdering:
Å lese boken om det katastrofale ranet av pengebingen Nokas i Stavanger, ble som å få nyhetene fra 2004 i reprise. Men her får du i tillegg hele historien pakket inn som en dokumentar om det som skjedde da maskerte og bevæpnede menn beleiret Stavanger en vårdag i 2004. Du får ikke bare referert nyheten fra avisene, men du får et solid innblikk i hvordan ranet ble planlagt, utført og om flukten. Til og med dommene er tatt med. Da boken kom ut fikk den gode kritikker og høye terningkast. Dette er boken som kikker Norges største ransmiljø over skulderen, og sladrer videre. Du får et nærmere kjennskap til hvem ransmennene er og hvilken bakgrunn de har. Ja, dette er et unikt innblikk i ransmiljøet slik det var for da ranet skjedde. Anbefales.

R. Mortensen

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
324
ISBN
9788205401822
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2010
Format
21 x 13 cm
Serie
Gyldendal pocket

Medlemmers vurdering

R
R. Mortensen – 17.10.2010

– Å lese boken om det katastrofale ranet av pengebingen Nokas i Stavanger, ble som å få nyhetene fra 2004 i reprise. Men her får du i tillegg hele historien pakket inn som en dokumentar om det som skjedde da maskerte og bevæpnede menn beleiret Stavanger en vårdag i 2004. Du får ikke bare referert nyheten fra avisene, men du får et solid innblikk i hvordan ranet ble planlagt, utført og om flukten. Til og med dommene er tatt med. Da boken kom ut fikk den gode kritikker og høye terningkast. Dette er boken som kikker Norges største ransmiljø over skulderen, og sladrer videre. Du får et nærmere kjennskap til hvem ransmennene er og hvilken bakgrunn de har. Ja, dette er et unikt innblikk i ransmiljøet slik det var for da ranet skjedde. Anbefales.

R
R. Mortensen – 17.10.2010

– Dødsranet Å lese boken om det katastrofale ranet av pengebingen Nokas i Stavanger, ble som å få nyhetene fra 2004 i reprise. Men her får du i tillegg hele historien pakket inn som en dokumentar om det som skjedde da maskerte og bevæpnede menn beleiret Stavanger en vårdag i 2004. Du får ikke bare referert nyheten fra avisene, men du får et solid innblikk i hvordan ranet ble planlagt, utført og om flukten. Til og med dommene er tatt med. Da boken kom ut fikk den gode kritikker og høye terningkast. Dette er boken som kikker Norges største ransmiljø over skulderen, og sladrer videre. Du får et nærmere kjennskap til hvem ransmennene er og hvilken bakgrunn de har. Ja, dette er et unikt innblikk i ransmiljøet slik det var for da ranet skjedde. Anbefales.

G
Glad i bøker – 12.01.2010

– Boka "Dødsranet" handler om Nokas-ranet som ble gjennomført i april 2004. Det er norgeshistoriens største ran. Vi får høre historien om David Toska som vel kan sies å være hjernen bak det hele. Historien handler om innsiden av det kriminelle ransmiljøet i Norge. Her hersker et kameratskap og et samhold, men vi hører også om vold og farlige aksjoner. Boka er basert på intervjuer med mange av de sentrale personene i ransmiljøet. Vi hører om planlegging, gjennomføring og reaksjonene etterpå. For ranet ble nemlig ikke som planlagt. Under aksjonen ble en politimann skutt og drept. Dette skapte en spesiell stemning blant ranerene. Jeg var lenge i tvil om jeg ville lese denne boka, men jeg er glad for at jeg gjorde det. Den er en ærlig og brutal fortelling om den andre siden av dødsranet.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Dødsranet:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Rigel

Ida Larmo
Innbundet 
363,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv