Gigantsalget er utvidet: inntil -80 %
Min side Kundeservice Bli medlem

Fristedet

roman

«Huset kom til syne over klyngen av sedertrær, og bortenfor den breiet en eplehage seg ut i den solrike ettermiddagen. Huset sto midt på en vanskjøttet plen og var omgitt av nedlagte åkrer og sammenraste uthus. Les mer

379,-
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

«Huset kom til syne over klyngen av sedertrær, og bortenfor den breiet en eplehage seg ut i den solrike ettermiddagen. Huset sto midt på en vanskjøttet plen og var omgitt av nedlagte åkrer og sammenraste uthus. Ingen steder fantes det tegn på jordbruk - plog eller redskap; en plantet åker var ikke å se i noen retning - det hele var bare en naken og værbitt ruin i et dystert skogholt, der en bris dro gjennom med en sørgmodig, klagende lyd. Temple stanset.
'Jeg vil ikke bli med dit', sa hun. »

Advokaten Horace Benbow blir dratt inn i en mørk underverden av ulovlig brygging, prostitusjon og vold idet han forsøker å nøste opp i hva som egentlig skjedde da en mann ble skutt og drept ute hos en hjemmebrygger på landsbygda. Det var flere som befant seg på stedet, og mordet var heller ikke den eneste for.brytelsen som ble begått. Siden er det ingen som har sett noe til Temple Drake - en ung, frilynt student og datter av en dommer - som bare hadde sneket seg ut på en helgetur med den alkoholiserte kjæresten sin og havnet på feil sted til feil tid.

«Fristedet» er en intens beretning om å strebe etter rettferdighet i en verden preget av korrupsjon og ondskap. Romanen er satt til det oppdiktede Yoknapatawpha County i Mississippi, og regnes som et av Faulkners mest sentrale verker.

William Faulkner (1897-1962), født i Mississippi, betraktes som en av romankunstens viktigste fornyere. Faulkner er særlig kjent for sine eksperimentelle, stilis.tisk utfordrende og rystende romaner, som for eksempel .«Larmen og vreden» og «Absalom, Absalom!». I 1949 mottok han Nobelprisen i .litteratur, og like før sin død ble han til.delt Pulitzer.prisen for andre gang.

Detaljer

Forlag
Solum Bokvennen
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
314
ISBN
9788256021161
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
Sanctuary
Format
22 x 14 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Fristedet:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Byen

William Faulkner
Innbundet 
349,-
 

Bygda

William Faulkner
Innbundet 
349,-
 

Helena

Evripides
Innbundet 
363,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv