Min side Kundeservice Bli medlem

Med kaldt blod

en sannferdig beretning om et massemord og de følger det fikk

15 november 1959 ble fire medlemmer av familien Clutter myrdet i den lille byen Holcomb i Kansas, USA. En udåd gjennomført med kaldt blod - grusomt og tilsynelatende helt meningsløst. Noen måneder senere arresteres to unge, forkomne menn, Richard «Dick» Hickock og Perry Edward Smith, for mordet. Les mer

229,-
Paperback
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

15 november 1959 ble fire medlemmer av familien Clutter myrdet i den lille byen Holcomb i Kansas, USA. En udåd gjennomført med kaldt blod - grusomt og tilsynelatende helt meningsløst. Noen måneder senere arresteres to unge, forkomne menn, Richard «Dick» Hickock og Perry Edward Smith, for mordet. Truman Capote, en av USA`s mest kjente moderne forfattere, søkte opp stedet for morderne, intervjuet naboer, politi og vitner som var slekt med ofrene og de skyldige. Han fulgte rettsaken og ble de dømtes fortrolige. Da han etter henrettelsen publiserte Med kaldt blod, ble den umiddelbart en bestselger. Med kaldt blod er en av klassikerne innen true crime; en rystende reportasje og en mesterlig roman som alle i sjangeren strekker seg mot. «Truman Capote`s fortelling om et grusomt drap i Kansas er det nærmeste man kommer den store amerikanske romanen - en spennende og rørende skildring av den ene drapsmannens vei til galgen.» Herman Wiilis «En trollbindende og smått klaustrofobisk gjenfortelling av drapet på hvetebonden Herbert Clutter, hans invalide kone og deres to barn. Boka regnes som et av de første eksemplene på sjangeren true crime. Et must read for sjangerentusiaster.» Jørn Lier Horst

Medlemsvurdering:
For oss som følger krim fra virkeligheten,det være seg på film eller i bøker,er dette en perle. Det var slik det begynte.

Per Jandal

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Arneberg
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
411
ISBN
9788282201476
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017
Originaltittel
In cold blood
Format
19 x 13 cm
Serie
Arneberg pocket

Medlemmers vurdering

P
Per Jandal – 02.05.2017

– For oss som følger krim fra virkeligheten,det være seg på film eller i bøker,er dette en perle. Det var slik det begynte.

T
Tine Tjore – 08.09.2016

– Helt ok. Jeg følte at vi ble godt kjent med hovedpersonene, men boken hadde en relativt jevn spenningskurve som gjorde den litt treg.

G
Gerd orekaasa – 06.09.2016

– God bok ...,klarte ikke legge den vekk !

B
Blake – 17.04.2009

– En familie på fire blir brutalt ranet og henrettet i sitt eget hjem i småbyen Holcomb i Kansas, og amerikanske medier kaster seg over disse groteske og meningsløse "Clutter-drapene". Deriblant forfatteren Truman Capote. Han oppsøker Holcomb og tegner et detaljert bilde av menneskene der, av familien Clutter og etterhvert - drapsmennene. Resultatet er "Med kaldt blod". Dette er ikke en kriminalroman. Det er en "true-crime", en dokumentarisk gjenomgang av en forbrytelse. Copote leverer en glimrende skildring av småbymentaliteten i Holcombe og av menneskene der. Han dukker bak avisoverskriftene og gir leserne en sjelden anledning til å forstå bakgrunnen for, og opptakten til drapene. Han avdekker også hvordan hendelsen berører de involverte. Særlig gir han et skremmende og sterkt bilde av drapsmennenes mentalitet og forhold til hverandre. En glimrende og banebrytende bok, og en milepæl i sin sjanger!

M
Mette – 08.02.2009

– Denne brutale romanen fra virkeligheten forteller om etterforskningen og hendelsene rundt mordene på en hel familie i USA, tilsynelatende for småpenger. Fortellingen baserer seg på intervjuer forfatteren selv gjorde med menneskene rundt den drepte familien, etterforskerne og, til slutt, morderne selv. Enkelte punkter i hendelsesforløpet ble aldri helt klart, ettersom det ikke var andre vitner til drapene enn drapsmennene selv, og dette kommer diskret frem ved at flere får fortelle sin versjon av historien. Med tanke på at denne boka havner i kategorien "true crime" er den veldig interessant, samtidig som den har spenningen fra en vanlig kriminalroman. Det er likevel noe makabert med beskrivelsene av mordene, når man vet at disse hendelsene fant sted, i en eller annen form. Anbefales for de som ønsker seg en kriminalroman litt utenom det vanlige.

R
Rufsetufsa – 20.10.2008

– Natten 15. November i 1959 blir denne familien, Clutter, bundet og drept av Richard Eugene Hickock og Perry Edward Smith som var sultne etter penger. Denne saken fikk selvfølgelig stor oppmerksomhet i Kansas og hele USA. Ingen skjønte hvorfor noen ville drepe familien Clutter. De som var nære venner med denne familien, visste at den familien var anstendig, gjestfrie og gikk til kirken hver søndag. En familie mange respekterte og likte. Hvorfor skulle noen drepe dem? Tenk deg å være en av familiemedlemmene i Clutterfamilien, som får uventet besøk midt på natten og drept en etter en. Hva hadde du gjort? Og tanken på at dette kunne ha skjeddd hos hvem som helst, kan gi leseren frysninger bare ved den tanken. Les den og du skjønner hva jeg mener. Det eneste som trekker In cold blood litt ned, er at den inneholder noen tørre kapitler som gjerne kunne ha blitt droppet, for av og til virket de litt langtekkelig for Capote var en mann med sans for detaljer. Men for all del, en bok som er verdt å få med seg.

F
F16 – 08.06.2007

– Da jeg begynte på denne boken var jeg ikke klar over at den er mer en dokumentar enn en thriller. Dette gjør boken litt annerledes. Det legges frem mye fakta som til tider gjør historien en smule kjedelig for en som ikke er en stor tilhenger av dokumentarer. Historien er likevel guffent brutal og spennende. Selv om vi tidlig blir fortalt hvem som er drapsmenn og hvem som er ofre, blir spenningsmomentet hvordan de skyldige blir innhentet, samt hvordan og hvorfor de drepte Cutter-familien. Historien er både fengslende og interessant, særlig med tanke på at dette er en sann historie, men den har også sine langdryge og tørre kapitler.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Med kaldt blod:

I full fyr

Monika Nordland Yndestad
Nedlastbar lydbok 
99,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Grey

E L James
Paperback 
145,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv