Min side Kundeservice Bli medlem

Monika-saken

min historie - fra drapsetterforsker til varsler

14. november 2011 ble åtte år gamle Monika Sviglinskaja funnet død. Politiet henlegger saken som selvdrap. Politibetjent Robin Schaefer kommer borti Monika-saken i forbindelse med en annen sak og synes henleggelsen er merkelig. Han blir bedt om å la den ligge, men han får ikke fred. Dette er hans historie. Les mer

390,-

429,- Spar: 39,-

Sendes innen 3 - 10 dager

Logg inn for å se din bonus

14. november 2011 ble åtte år gamle Monika Sviglinskaja funnet død. Politiet henlegger saken som selvdrap. I januar 2014 varsler politibetjent Robin Schaefer ledelsen ved Hordaland politidistrikt om at dødsfallet kunne være et drap. Etter en omfattende rapport får Schaefer nei til gjenopptakelse av saken. Deretter varsler han politimesteren direkte i et brev: «Det dreier seg tross alt om et mulig drap på en liten jente på åtte år som har potensial til å bli oppklart.»

Ingenting skjer. Tvert imot får Schaefer klar beskjed av sine overordnede om å holde seg unna saken. Hans engasjement i saken blir også kritisert av toppledelsen på et fellesmøte.

I all hemmelighet kontakter han morens bistandsadvokat, Stig Larsen. Først etter at Kripos-etterforsker Asbjørn Hansen på oppdrag fra Larsen kommer til samme konklusjon og saken havner på avisenes førstesider, gjenopptar politiet etterforskningen.

I oktober 2014 pågriper politiet den samme som Schaefer hadde utpekt som mulig gjerningsmann allerede i januar. Han siktes for drap på Monika.

Dette er en historie om en etterforsker og hans samvittighet. Den belyser en av de største politiskandaler i Norge noensinne.

Politivarsleren som kom inn fra kulden, har med seg en totalt avslørende dagbok. (...) Resultatet er blitt et psykologisk selvportrett av en mann i krise, og samtidig en virkelighetens versjon av krimklisjeen om den ensomme etterforsker i kamp med inkompetente ledere.
Sven Egil Omdal, Bergens Tidende

Detaljer

Forlag
Vigmostad & Bjørke
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
258
ISBN
9788241911293
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2015
Originaltittel
Monika-saken
Format
21 x 14 cm
Nr
8067619

Om forfatteren

Robin Schaefer (f. 1969) er politioverbetjent ved Felles operativ enhet, Analyse- og register-seksjonen, Bergen sentrum politistasjon. Tidligere var han etterforsker ved Spesialseksjonen for etterforskning av vold og sedelighetssaker samme sted. Han har gjennomført videreutdanning i etterforskning av vold og drap og lederkandidatutdanning, begge ved Politihøgskolen. Han har lang operativ erfaring i ulike avdelinger og har vært i FN-tjeneste som livvakt. Schaefer har tidligere hatt permisjon fra politiet og jobbet som rådgiver innen sikkerhet og beredskap i oljeindustrien både på land og i Nordsjøen.

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Monika-saken:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Herman

Herman Flesvig
Innbundet 
318,- 349,-
 
Mirage
3 for 2

Mirage

Camilla Läckberg
Innbundet 
199,- 429,-
 
Atlas
3 for 2

Atlas

Lucinda Riley
Innbundet 
169,- 479,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv