Min side Kundeservice Bli medlem

Biskopens hemmelighet

"I boka «Biskopens hemmelighet» fortel NRK-journalist Tomm Kristiansen historia om Fridtjov Birkelis dobbeltliv. Den er vel verd å lesa, med kvalitetane til ein spenningsroman, noko som det dramatiske og pirrande temaet også innbyr til."

Tom Hetland, Stavanger Aftenblad

Tomm Kristiansen er en populær og folkekjær forfatter som har skrevet mange bøker fra Afrika, nå vender han for første gang blikket mot Norge og har skrevet boken Biskopens hemmelighet.I september 1972 søkte biskop Fridtjov Birkeli avskjed fra sin stilling som biskop i Oslo. Les mer

249,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

Tomm Kristiansen er en populær og folkekjær forfatter som har skrevet mange bøker fra Afrika, nå vender han for første gang blikket mot Norge og har skrevet boken Biskopens hemmelighet.I september 1972 søkte biskop Fridtjov Birkeli avskjed fra sin stilling som biskop i Oslo. Søknaden var begrunnet med alvorlig sykdom. Bak den tilsynelatende udramatiske avskjeden foregikk det en kamp med utpressing og løgner, intriger og lidenskaplig erotikk. Først nå blir historien fortalt i sin fulle bredde. Biskop Birkeli ble presset ut av bispestolen fordi han hadde en elskerinne.Dette er en kjærlighetshistorie og en beretning om svik. Den livlige teologistudenten Fridtjov hadde fått seg kjæreste, den vakre Astri Toft. De forlovet seg, og Birkeli startet sine forberedelser som misjonær. Sammen skulle de dra til misjonsmarken på Madagaskar. Astris mor sa nei. Hun ville ikke la sin datter dø i Afrika, og Birkeli ble satt på sitt livs prøvelse; kallet eller kjærligheten? Han valgte kallet, og dro alene.Det går tretti år, begge blir gift på hver sin kant. Men så møtes de, og kan ikke unnvære hverandre. De møtes i hemmelighet, i USA, Storbritannia og Oslo. Astri er stolt over endelig å ha kapret biskopen, og hun forteller om deres hete møter. Så griper en halvbror inn, og skriver brev til de øvrige biskoper om hva Birkeli driver med. I løpet av et par dramatiske dager er Birkeli ute av sitt embete.Biskopens hemmelighet er den fengslende historien om den store misjonsstrategen Fridtjov Birkeli - oppvokst på et barnehjem, misjonær på Madagaskar, biskop i Stavanger og senere i Oslo.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Bokmål
ISBN
9788202431198
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2014
Originaltittel
Biskopens hemmelighet

Anmeldelser

"I boka «Biskopens hemmelighet» fortel NRK-journalist Tomm Kristiansen historia om Fridtjov Birkelis dobbeltliv. Den er vel verd å lesa, med kvalitetane til ein spenningsroman, noko som det dramatiske og pirrande temaet også innbyr til."

Tom Hetland, Stavanger Aftenblad

"Boka er drivende godt skrevet, og handler til syvende og sist kanskje om noe som også berøres: nåden og tilgivelsen."

Jørn-Kr. Jørgensen, Bokstaver.no

"Også at familien i ettertid ble forlatt av de fleste, sier mye om enkeltmennesker - og et kirkesamfunn som har noe å lære."

Jon Terje Grønli, Gjengangeren

"En slik fortelling har alt: Løgn. Svik. Livsdrama. Og en kirkelig dekkoperasjon. Det er mer enn nok for en glitrende god bok.(...) Ingen kunne gjort dette bedre enn Tomm Kristiansen."

Harald Stanghelle, Aftenposten

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Biskopens hemmelighet:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv